跳至

首頁

尾頁

禁止發言

Re: 03年9月~醒目仔女新年快樂 笑口常開~媽咪特區 (Part 7)

伯爵府

Re: 03年9月~醒目仔女新年快樂 笑口常開~媽咪特區 (Part 7)

ec822,

你係唔係今日飛呀?幾點機呀?

珍珠宮

ivy,

你咁鬼好精力既
又出街, 又上電腦, 又要揍兩個

joey,

我岩. 我都煩緊相既問題

大宅

JOEY,

隨時打比我都得

持正 (Booska),03年9月25日在媽媽個肚腩飛出o黎, 所以我都有個肚腩仔,但又係排骨仔持靜 (Boosko),06年9月23日今次差d係的士出世呀-我係一個全媽媽奶BB  生日會 & 2005日本之旅

男爵府

唔通我說錯?
對不起...我是下週四先走.會在復活假前回來...

今又沒有多心機...有點頭痛.

家中淩亂...
衫要待洗...
衫要待摺...
廚房有我吃完早餐未洗的野...
房中有我未開的一叠叠帳單...
枱上有我未入的bb利是錢...
...
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

禁止發言

大宅

Joey
景祐識jump, 下次可以同溱寧一齊jump 喇!

我教溱寧都激死我, 問佢英文名 “what’s your name” 佢會識答 “karis”, 但問佢中文 “你叫咩名呀?” 佢就跟住講 ”咩名呀”, 教咗好耐好耐, 而家總算識得答 “溱溱”, 但仲有好多其他嘢都唔識答!

我今日都好得閒, boss 不在!
[img align=left]http://www.kariskoo.com/DSCN6281_1.jpg[/img]

伯爵府

ec822,

sorry!我諗係我記錯唔係你寫錯。另外學joey話齋你最後一樣嘢我可以幫你就係bb既利是錢。 :mrgreen: :mrgreen:

joey,

景祐佢而家已經18個月大,本書話18個月大開始係bb既另一階段,佢哋會同之前唔同會開始識同做到好多嘢,我都祈望梗卓朗今個月尾會唔會有進步。卓朗而家好衰架如果我哋教佢講"a"佢就會講"k"或者"t",總之佢唔會跟我講la但如果講"爸爸媽媽"呢d,佢就會跟我講。 都唔知佢係唔係特登架。

禁止發言

禁止發言

男爵府

joey
係呀,好開心架.佢地開始識"古靈精怪","作對".其實可能景祐是識,不過專登的.

pocchaco,joey
其實,bb學野唔同我地.你唸下,你會話"呢個係波".佢要decode明白"波",呢個係是輔助的句子.又....karis識答英文,好叻呀,佢未明你叫咩名是甚麼意思,所以就跟住你講野.就好似你叫bb講"a",佢跟住講"a"咁.要提親,即代表佢未明,你提佢就當你叫佢講那兩個音而矣.

我之前都有講呀...亞仔識講abc三個字一齊呀.我都好驚訝.
佢地會天天比驚喜我地架啦!

講d野你地聽.激死我啦...將我平淡的一天加增不平凡.
老公致電我,話週日要做個朋友花車,佢話我己經講明只做上午架啦.(好似好好咁)我話咁即係中午前走?佢話係呀.我很嬲,不過無話佢,即刻玫電同個朋友訴!你地評評理.今晚(週五)話約客食飯,明早晨早就去踢波,通常連午餐我都要自己食!晚上話同人食飯.昨天仲好似好好話有週六一個下午(連晚上都無)加週日一天.但...現在又話週日早上不ok!

踢波6點起身就得,做朋友花車又得.食飯又得,就係約左我就成日不當一件事!若佢在家,就睡到10:00,叫佢幫手看一陣,又話眼訓!我夠眼訓啦!咁點?
叫佢踢少一場波,佢又話成個禮拜先踢一次,你唔好咁煩?
咁...我個個禮拜都週六週日全職,甚麼都不可做,又不可看戲,行街,咁點?我夠無假!仲有,又嫌間屋亂,咁你又唔幫手做做家務?我鬼咁多野做!

macy...所以,你知點解我有年半產後抑鬱啦...太累了...我又不想仔仔成日在家中,所以個個禮拜都帶佢出街...真的很累!

我好嬲呀!不過,講左舒服d.
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

珍珠宮

百佳pampers
特級棉柔中/大碼
$188.8/2包
平均$94.4

伯爵府

joey,

咁都好呀起碼有問有答麻!卓朗識講既嘢係好有限咋。爸爸, 媽媽我哋叫佢叫佢都會但就唔會見到我哋就叫囉,不過如果佢望到個工人佢就唔使教自己會叫佢做"tea",因為我哋叫個工人做"auntie"架。仲有呀而家佢仲衰呀叫我做"咪咪"呀,好似cat咁叫因為我個大仔叫我做"媽咪",咁佢淨係會講1粒音。

男爵府

joey, 你訂書做得好好好詳細, 你點會做吾黎LA, 我邊處叻, LEE到大把人叻, 只係大家忙碌, 好多時無時間做,以我就盡量抽出多餘時間為大家服務 :-P 你做我背後的女人, 要幫我"抓癢"架同"姜德久一樣知道嗎

MINMIN, THANK YOU禁我要去百佳掃2袋回家了

EC822, 我E-MAIL吾使打"卓仙一號"架,不過我驚你見到果名吾知邊個炸 :-P

禁止發言

禁止發言

伯爵府

minmin 寫道:
百佳pampers
特級棉柔中/大碼
$188.8/2包
平均$94.4

minmin,

唔該哂!平咁多等我都去入貨先。

男爵府

joey, 吾怕不過驚嚇親你d"豬腩肉"

係呀我希霖好喜意大長今首歌架, 佢一插歌我女就跳舞我lo拍左佢video架la,不過佢吾得閒post比大家睇 :-P

男爵府

JOEY
謝謝你聽我講呀.我開心d啦.

今日hotmail有兩個joey chai email我,是否你? .my?

關於"知唔知",一半半啦.若你問你叫甚麼名,佢答景祐,即佢明.但知唔知,有可能也是跟口水尾.即叫佢講舅母,佢會講舅之...你知我講甚麼嗎?不過,我會一廂情願咁唸佢明我講甚麼.

又如:
叫媽媽啦...bb識講,是因為佢跟你講
但若問,我是誰,佢叫媽媽.即佢明勒.

男爵府

ec822 , 我開左msm你試下add我la

[email protected]

首頁

尾頁

跳至