烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 我的製成品[Part 8]

ZoeTse 寫道:
我禽晚用左1罐吏雲生天然清雞湯+ 1 1/2罐水 + 5片金華火腿做湯底(可煮4-5碗湯),用黎煮稻亭烏冬,勁正!!香而不咸。

真係聽到都流晒口水呀~~

別墅

我剛剛焗好左個蛋白蛋糕,剩係覺得好軟熟,無咩味,D人話個蛋白蛋糕口感會有d煙un,我都唔覺,唔知係咪我做得唔好??有無人都整過可以指點指點??

用10隻蛋白,撥左成2個鐘有多先企身,下次再做都係諗唔過 :-( :-(
Zoe Tse MaMa Zoe係2003年12月12日出世的 Zoe靚靚相簿 . . . 擺番個靚pose先 . . . . . . . . . 玩單槓. . . . . . .

大宅

WAW 2 hours !!!! xx aggie xx
ZoeTse 寫道:
我剛剛焗好左個蛋白蛋糕,剩係覺得好軟熟,無咩味,D人話個蛋白蛋糕口感會有d煙un,我都唔覺,唔知係咪我做得唔好??有無人都整過可以指點指點??

用10隻蛋白,撥左成2個鐘有多先企身,下次再做都係諗唔過 :-( :-(

子爵府

ZoeTse,

二個鐘 你用手打架?

[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

子爵府

[囡囡茶點]朱古力貝殼蛋糕∼

[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

別墅

Honney :

手打? 我估由天光打到天黑都似,我用特福嫁,平時打兩隻蛋白(企身)只要十至十五分鐘,今次打十隻蛋白(企身)真係要兩個鐘呀!!你有無試過打十隻蛋白(企身)??係咪都要咁耐??

Honney 寫道:
ZoeTse,

二個鐘 你用手打架?
Zoe Tse MaMa Zoe係2003年12月12日出世的 Zoe靚靚相簿 . . . 擺番個靚pose先 . . . . . . . . . 玩單槓. . . . . . .

男爵府

monogram
咁又係,都係要等佢地大個睇定d先啦~~

zoetse
用打蛋器都要2個鐘?? 我平時2隻蛋都唔駛10分鐘架喎,咁樣打2個鐘部機咪好易壞囉,不過我又未試過打10隻蛋咁多 但我諗都唔駛2個鐘掛

你個食譜要用10隻蛋咁多,係咪好大個架??

別墅

kae :

係呀,我之前兩次打兩隻蛋白都係10分鐘左右,但係十隻真係2個鐘先企身呀(我調節個打蛋器速度去2) ,我惟有每打15分鐘就停一停部機啦(買的時候個售貨教的),我整8"蛋白蛋糕,係"為食貓"個網學嫁,整完出黎個cake好靚、好高、個面仲金黃色脆脆地,但係無咩味道,麻麻地。 :cry:

別墅

我今晚整左金華火腿、冬瓜夾,我老公勁鐘意食,佢話好正,整左18件,1件都唔剩。 我好開心

大宅

Honney,
茶點 again !!! So good !!!

ZoeTse,
WAW 冬瓜夾金華火腿 so yummy ! If someone loves our food, we are always so 開心 gar hehe !
nitenite la
xx aggie xx

男爵府

zoetse

原來你都係煮餸高手

大宅

ZoeTse,
稻庭烏冬煙煙unun,配埋個湯底,正呀!
Honney,
你個朱古力貝殼旦糕好好味呀,越睇越想食 :mrgreen:
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

男爵府

早晨~~各位~~~

Honney,
我見過2000啦~你又要再開我的製成品[Part 9]

子爵府

開左[Part 9]啦

首頁

尾頁

跳至