在職全職

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

Re: 有冇做merchandising既媽咪 (PART 7)

katiekma 寫道:
吾係, 係SAN PO KONG [quote]
silvia_ng 寫道:

唔遲唔遲, 唔該哂你呀! 多口問句, 你係唔係荔枝角返工呀?
[/quote]

oh........通常做呢行, 唔係荔枝角就新蒲崗, 再唔係就觀塘。

cway,
你仲記得我冇? 近來點呀?
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

珍珠宮

Re: 有冇做merchandising既媽咪 (PART 7)

cway,
你仲記得我冇? 近來點呀?
hello

點會5記得你呀 我近來就好忙, 所以日頭好少上黎. 你呢, 幾好嗎? 兩個小寶貝幾好嗎?

伯爵府

畀面勳章

CWAY,
我而家自己開左間TRADING呀! 係荔枝角, 都係開始左冇幾耐。
大魔怪就黎升K2, 小魔怪就黎兩歲。 成日嘈住哂, 好鬼煩
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

珍珠宮

silvia_ng,

原來你而家自己做呀? 辛5辛苦呀? 我覺得做我地呢行都幾辛苦, 太多野要經人手, 好易出錯. 何況你而家自己做, 壓力一定5少喇, 你真係好爺喎 祝你生意順利啦

大宅

silvia_ng,

你好叻wor, 自己做生意。做歐洲定的美国。我做sweater, 有需要call我報價睇下有冇野 arm 做。我間公司仔黎架, 我係打雜。

今年的廠個個都話冇工人, top dye yarn 貨期又超耐, 我覺得製衣越來越難做。
CWAY,
我而家自己開左間TRADING呀! 係荔枝角, 都係開始左冇幾耐。
大魔怪就黎升K2, 小魔怪就黎兩歲。 成日嘈住哂, 好鬼煩

伯爵府

畀面勳章

cway,
都係試下做咋, 如果衰左有咩事, 都係出返黎打份牛工囉
而家我trade cut&sewn, seamless, sandals, jewelry, knit fabric, 呢d sourcing都係以前識落, d supplier都對我好好。有d仲話介紹amc同埋jc penny比我 不過而家只係請左一個製衣跟單, 除左製衣既野之外, 其他都要自己跟住先。

katiekma,
我咩水都做架, 主要美國同加拿大。不過美國好麻煩, 攪個quota就已經想死, 一係就要做opa。而家348 quota要成18蚊一打, 真係唔知點做 :tongue:
我都識人訂top dye yarn喎, 有咩需要可以搵我呀
黎緊我公司會有一個sweater sales返工, 佢自己顧自己, 搵客搵廠一腳踢, 到時有咩需要我又搵你啦。
教育王國個人空間

大宅

silivia_ng,

歐洲都吾系好, 今年好興連身裙, Cat.26 無 la la 由 US$10.00/DOZ 升到US$37.00/DOZ。之前報價邊有預, 唯有轉香港比大机织片, 又要預早落貨預查証。

珍珠宮

silvia_ng,

其實好似 katiekma 所講, 我地呢行真係好似越黎越難做, 所以你可以出竹黎自己搞, 仲支撐到少少伙計, 都真係好叻架喇, 加油呀

男爵府

cway,

朱古力瘤=子宮內膜移位
通常這血瘤會生在卵巢附近。主要原因是經血倒流,血塊積聚而成。

蚊蚊媽

男爵府

cway,

梓淳好返D未
蚊蚊媽

珍珠宮

manmum 寫道:
cway,

朱古力瘤=子宮內膜移位
通常這血瘤會生在卵巢附近。主要原因是經血倒流,血塊積聚而成。
咁大5大件事架? 你同事又點呀?

珍珠宮

manmum 寫道:
cway,

梓淳好返D未
佢訓左兩日醫院, 出院時已經好好多喇, 今次都算復完得好快, 多謝關心

珍珠宮

只係1日冇上黎, bk已經面目全非lu, 差d 5識post 呀

不過都因為轉左版面, 岩岩比我發現原來我地呢度有喜事, inkink 既囡囡就黎多一個細佬/妹喇 恭喜晒 inkink:lol

大宅

bk 唔同哂, 差d唔識用.

cway, 仔仔而家咪可以開始返學 law.

silvia, hello!

katiema, 今年我d vendor 全部一齊嗌救命, 人仔升值, 毛价升, 工价升, 唔夠工人. 我d老細都算係咁, 見今年咁既慘況, delay 左貨期都唔claim佢地飛機.

inkink, 恭喜哂! :)

我呢幾日好down, 我隻狗狗生cancer, 獸醫建議同佢打針安樂死, 我唔肯堅持要同佢做手術, 可以拖多2-3個月命仔, 我自責自己可能太自私, 想佢留係身边耐d, 而要佢捱一刀.

珍珠宮

原文章由 barneywong 於 07-7-4 11:00 發表
bk 唔同哂, 差d唔識用.

cway, 仔仔而家咪可以開始返學 law.

silvia, hello!

katiema, 今年我d vendor 全部一齊嗌救命, 人仔升值, 毛价升, 工价升, 唔夠工人. 我d老細都算係咁, 見今年咁既慘況, delay ...
係呀, 阿仔返番學喇, 不過都係返埋下星期咋, 開始放暑假lu

你隻狗而家做左手術未呀? 5好咁傷心, 不如幫佢搵家第日善終既安排, 你個心都會舒服d 架.

珍珠宮

開左 part 8, 但係5知點 post 條 link 出黎呀

[ 本文章最後由 cway 於 07-7-4 14:04 編輯 ]

侯爵府

我蕩失路啦, 5識去新屋,典算

原文章由 cway 於 07-7-4 14:01 發表
開左 part 8, 但係5知點 post 條 link 出黎呀

珍珠宮

原文章由 栗子媽媽 於 07-7-7 10:42 發表
我蕩失路啦, 5識去新屋,典算
呢度呀 part 8 \"\"

首頁

尾頁

跳至