親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

maymamayma 發表於 19-9-18 00:32
回覆 Lqueenie 的帖子

係呀,通常每個地方盡量只住一間酒店,不喜歡搬來搬去,呢間貪佢交通方便,尤其是最 ...

我都應該會坐eurostar去鹿特丹,所以最後3晚hold左不可取消的premier inn king cross, 平均先hk$750/晚

另外幾晚考慮緊應否住london eye附近

反而荷蘭好難揀

大宅

好媽媽勳章

maymamayma 發表於 19-9-17 22:28
回覆 cowboybaby 的帖子

車站對面有間叫桌桌既港式餐廳,$合理, 洋州炒飯, 星州米都有……酒店向後行有間 ...

正呀!thx, 好驚日日要食西餐漢堡包… 我諗梗住king cross (平d) or Leicester Square (貴d但近唐人街d野啱食些)我會去大路野如Harry potter studio, Cambridge, Windsor, Eurostar to Paris, 市內觀光.... 有無意見俾我呀?

另外請問你10歲小朋友搭車係咪免費? 同埋oyster card 係咪無左了?

謝謝你的回覆

大宅

好媽媽勳章

maymamayma 發表於 19-9-17 22:33
回覆 cowboybaby 的帖子

我2大2小(10 and 15yrs) 住family room 係一張大床2張單人,仲開到2大1小行李箱都 ...

我驚3人係依隻房,張sofa bed根本訓唔到

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 19-9-17 22:38
你在倫敦全程住premier inn king cross嗎?

kingcross or Leicester square, 是但一間

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cowboybaby 發表於 19-9-19 11:24
我驚3人係依隻房,張sofa bed根本訓唔到

佢會將sofa bed變成床定加床我唔肯定, 大約係咁

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-9-19 11:30
kingcross or Leicester square, 是但一間

leicester square最貴但我估最方便,但我會坐eurostar, 所以最尾3日肯定住king cross, 仍考慮緊頭4日住唔同酒店定繼續king cross

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-9-19 11:20
正呀!thx, 好驚日日要食西餐漢堡包… 我諗梗住king cross (平d) or Leicester Square (貴d但近 ...

你會坐eurostar就住king cross方便好多

買左機票未?

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 19-9-19 11:51

你會坐eurostar就住king cross方便好多

機票仲睇梗,直航大概要24xxx ,你買左幾錢和邊間航空?轉機會唔會等好耐架?

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 19-9-19 11:42

佢會將sofa bed變成床定加床我唔肯定, 大約係咁

幾好喎

大宅

好媽媽勳章

little-B-popo 發表於 19-9-17 18:11
我住過Premium Inn Earl Court 三人房,張單人床不算太細,阿仔15歲也冇話床迫,如果2大2小,family room ...

thx

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-9-19 13:22
機票仲睇梗,直航大概要24xxx ,你買左幾錢和邊間航空?轉機會唔會等好耐架?
...

我買左瑞士航空,來回都要在瑞士轉機

去程飛倫敦,等50分鐘,回程由阿姆斯特丹回,等70分鐘,我覺得ok

7月中飛,3大1小共$142xx

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 19-9-19 13:34
我買左瑞士航空,來回都要在瑞士轉機

去程飛倫敦,等50分鐘,回程由阿姆斯特丹回,等70分鐘,我覺得ok

好抵啊!你自己網上買or經旅行社?點解可以揾到咁平機票嘅?咁去倫敦total要飛多少個鐘?

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-9-19 13:52
好抵啊!你自己網上買or經旅行社?點解可以揾到咁平機票嘅?咁去倫敦total要飛多少個鐘?
...

自己上網買架! 我都覺得好抵,一見到即刻砌行程,嗰時買回程由荷蘭飛最抵。

23:45香港飛,第2日07:55到倫敦,連轉機等共15個鐘

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 19-9-19 13:58
自己上網買架! 我都覺得好抵,一見到即刻砌行程,嗰時買回程由荷蘭飛最抵。

23:45香港飛,第2日07:55到倫 ...

好好彩呀 [/smiley是否在sky scanner check?

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-9-19 14:03
好好彩呀 [/smiley是否在sky scanner check?

yes

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 19-9-19 14:05
yes

Hi hi, 想問下你買左eurostar tickets 未?我諗梗klook or 官網?klook 好似上年至 開始有得買,唔知信唔信得過,但佢又抵好多喎!

珍珠宮

cowboybaby 發表於 20-2-27 17:50
Hi hi, 想問下你買左eurostar tickets 未?我諗梗klook or 官網?klook 好似上年至 開始有得買,唔知信唔 ...

未買呀!本來都計劃睇下買到eurostar未或買定harry potter入場卷,但我連4月的2個trip都頭痛中,冇心情理暑假

不過我見premier inn king cross加價加得好勁

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 20-2-27 17:56
未買呀!本來都計劃睇下買到eurostar未或買定harry potter入場卷,但我連4月的2個trip都頭痛中,冇心情理 ...

哦…咁好在我上年10月hold 左king cross 7 nights Flexi 805元, 我都冇時間plan行程,oyster card, 2 for 1, rail pass, London pass, 又仲未諗掂點搞,我都係想早些訂eurostar 和Harry Potter
Tickets呀

珍珠宮

cowboybaby 發表於 20-2-27 18:21
哦…咁好在我上年10月hold 左king cross 7 nights Flexi 805元, 我都冇時間plan行程,oyster card, 2 for ...

我之前大概定左行程,harry porter入場卷都可以買架喇

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 20-2-27 18:43
我之前大概定左行程,harry porter入場卷都可以買架喇

Thx 你早出發過我,到時好多野要問你

首頁

尾頁

跳至