自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

物大陸興o甘樣爭位嫁

尋日搭地鐵, 上車時無乜人, 我同仔女並排每人坐一個位, 對面都仲有兩三個位剩, 後尾d人上車, 其中一個有打扮o下o既肥女人有位唔坐, 讓比同行親朋, 但係就衝埋離我地呢便, 我以為佢過離企, 點知佢一個蘿柚坐左我仔個位, 將我仔迫左去妹妹個邊邊, 三唔識七, 亞仔即時起身, 佢竟然攬我個仔埋佢身, 要小朋友坐佢大脾, 我仔即時掙扎唔肯, 就同妹妹坐埋一個位, 其中一個個女人o既同行親朋用廣東話話:亞姨以為係o係大陸, 跟住就只同佢用d唔知乜話講野, 但又無同我地講任何野. 我仔好嬲o都長個咀係o甘啤住肥女人, 肥女人又望住我仔, 一個站後有人落車, 佢即轉位, 唔好話會嚇親細路, 當時我都唔識反應.

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

Re: 物大陸興o甘樣爭位嫁

嘩!! 要人地個仔坐佢大肶?? 仲係唔識添?? ?-( ?-( ?-(

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

嘩~~真係老實不客氣,俾著我都唔知點輔導仔仔

侯爵府

d人都無腦架........比著係我,我會坐佢大脾....,睇下佢會點反應!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

大家小見多怪, 我見過兩個大人坐同一個位, 一個坐係另一個大脾. (in hk kcr)

係深圳, 仲見過女仔係地鐵車廂坐男仔大脾啦!

有物做唔出?
[img align=right]http://tac.families.com/ezb/884014.png[/img]

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你同埋d 仔女一齊, 冇得鬧佢
如係我一人,會鬧佢囉

男爵府

大廚勳章

嘩..問都唔問下..要坐咪出SING囉 我地香港人咁好客,實讓位比D大陸人坐GA

複式洋房

我都見過...3個男人坐兩個人既位
但明明周圍好多位佢地唔坐囉..........係都要坐大脾...

大宅

係架, 但佢哋唔會覺得係争位, 佢哋見到有小小隙就會攝, 覺得無問題, 大家都有比錢就大家都有得坐, 倒轉頭, 佢仲會覺得你哋好自私, d細路霸晒成個位. 因為响大陸很多地方,1.2米以下小孩不用買票乘車的. 生活習慣不同啫!

突然想起十年前, 我跟一班同學到尼泊爾/印度自遊行了幾星期. 有一次在巴士車程中, 我有一個約二十歲的男同學, 他橕開雙腳坐在巴士最後排正中位, 山區中途, 有個也是約二十歲左右的女人上車, 她拿著雞籠, 突然在我那男同學雙腿中的三角位置坐下, 嚇得他突然彈起, 讓坐並擠到另一男同學那邊. 我們想大笑, 但因是人家地頭, 忍到下車便控制不了.

男爵府

QUINCY121HK 寫道:
d人都無腦架........比著係我,我會坐佢大脾....,睇下佢會點反應!

我都會咁做, 而且會剷到佢上天, 抱人地個仔坐佢大脾, 佢梗係癲o左啦 , 一陣嚇親點算啊

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

HoW 寫道:

突然想起十年前, 我跟一班同學到尼泊爾/印度自遊行了幾星期. 有一次在巴士車程中, 我有一個約二十歲的男同學, 他橕開雙腳坐在巴士最後排正中位, 山區中途, 有個也是約二十歲左右的女人上車, 她拿著雞籠, 突然在我那男同學雙腿中的三角位置坐下, 嚇得他突然彈起, 讓坐並擠到另一男同學那邊. 我們想大笑, 但因是人家地頭, 忍到下車便控制不了.

大宅

HoW 寫道:
係架, 但佢哋唔會覺得係争位, 佢哋見到有小小隙就會攝, 覺得無問題, 大家都有比錢就大家都有得坐, 倒轉頭, 佢仲會覺得你哋好自私, d細路霸晒成個位. 因為响大陸很多地方,1.2米以下小孩不用買票乘車的. 生活習慣不同啫!
咁都得

:lol:

大宅

好驚吓喎...

大宅

睇開d啦,有d大陸人o既行為真係好奇怪,香港人唔係好接受到

子爵府

貝貝 寫道:
[quote]
HoW 寫道:

[/quote]

[size=xx-large]咁都得? ?-(

子爵府

人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

侯爵府

mavis22 寫道:
大家小見多怪, 我見過兩個大人坐同一個位, 一個坐係另一個大脾. (in hk kcr)

係深圳, 仲見過女仔係地鐵車廂坐男仔大脾啦!

有物做唔出?

我係輕鐵都見過一對情侶,2人坐一個位,女既就坐上男人個大脾到,不過2個係中年人士囉!!

不過果個女人都好怪啫,攬人地個仔上大脾坐都有架!!

侯爵府

HoW 寫道:

笑c我!!

首頁

尾頁

跳至