自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

32台8:55開始播影亞殘運會節目。

昨日亞殘運比賽,港隊進帳好多面獎牌,今日港隊又會有咩成績

只希望港隊運動員繼續努力,爭取好表現。

昨晚32台如果今日叫焦點賽事,輪椅劍擊團體賽又來了。

不過,兩項劍擊團體賽,港隊都係抽籤上遇到國家隊!

有冇機會晉級?奇蹟出現囉?

特別係男子花劍團體,港隊要同國家隊爭入四強,我覺得正常嘅賽果係》

港隊落敗,會喺稍後時間打五至八名排位賽⋯⋯

香港女子隊比較幸運,喺女子重劍團體比賽,香港隊直接入四強,就算半決賽對上國家隊,都已經肯定有獎牌。

好開心, 32台改變直播策略,將羽毛球比賽改回上晝做!

今日既賽艇比賽,港隊只有兩位運動員參加一個項目,32台會播映相關比賽。希望兩位運動員努力加油。

草地擲球比賽,今日仍然係小組賽,希望各運動員加油。

硬地滾球今日進行團體同混合雙人小組賽,祝願各玩動員加油。

田徑項目,32台跟進港隊三個競賽項目,佢哋比賽時間係上午9:30後,我唔知會唔會同輪椅劍擊比賽撞期,因為輪椅劍擊喺比賽中途人員轉換,輪椅調教呢你方面比較花費時間,我唔知半小時港隊嘅比賽能否完結。

更加唔知, 32台係咪直播完港隊比賽就會轉去田徑比賽?

10點既WH2級半決賽,港隊陳浩源喺對日本殘奧冠軍,祝願佢努力表現,一報上次受誤判,落敗之仇!

至於朱文佳同王鎮炎,非常不幸,佢哋係半決賽相遇,上演港隊內鬥⋯⋯

亦代表佢哋其中一位將會得到銅牌,另一位向金牌進發,加油吧!

祝福各位比賽嘅港隊運動員,努力加油爭取表現

Update:

港隊任國芬在田徑項目,女子100米T36級決賽,以刷新個人最佳成績獲得銅牌。恭喜!

羽毛球男單半決賽:

港隊陳浩源在WH2級不敵日本選手,奪得銅牌。

港隊王鎮炎在港隊內戰中落敗,不敵朱文佳,獲得銅牌。

輪椅劍擊女子重劍團體銅牌戰,港隊不敵韓國隊, 只能得第四名,無緣獎牌。

輪椅劍擊男子花劍團體排名賽,港隊最終取得第五名。

硬地滾球賽事, 港隊混合雙人BC3和BC4,2個組合晉級4強, 明天將進行半決賽。

港隊陳睿琳 喺女子100米蝶泳S14級決賽,以破大會紀錄奪金! 恭喜

子爵府

睇咗32台 明日 轉播賽事預告, 結果佢將羽毛球爭金牌戰擺咗喺上午, 官網都未有聽日賽程, 佢哋咁肯定係聽日上午做, 唔通佢哋喺大會嗰邊聽到消息
唔緊要啦,分分鐘到聽日開電視,佢又會更改節目

雖然硬地滾球賽事,32台下晝先播銅牌戰同金牌戰, 即係唔會播放上午既半決賽, 不過考慮呢項賽事會有金牌戰同銅牌戰 , 呢個決定 ,可以接受。
不過我會全程跟進,究竟港隊選手係下晝,係爭金定爭銅

仲有明天直播嘅 乒乓波混雙XD22級4強賽, 我昨日查官網時,係見唔到港隊比賽架, 原來港隊2支組合,係直入8強, 睇嚟佢要喺今日八強另外嗰兩隊出咗嚟先至會出賽程。

不過呢個官網,問題多多。 你賽程出唔切可以接受, 但係小組排名混亂…………
對比亞運官網,真係差好遠。

子爵府

男子100米蝶泳S14級決賽, 港隊張浚諾以第六名完成比賽。而港隊陳睿琳喺女子100米蝶泳S14級決賽。
以破大會紀錄成績奪金。
而同時進入決賽嘅隊友張可盈, 以第五名完成比賽。

子爵府

羽毛球女雙SU6級, 港隊組合 林楨榕/蔡詠琪 喺小組循環賽最後一場,不敵印度隊。最終排名第四,未能奪得獎牌。

子爵府

硬地滾球今日所有比賽已經完結。港隊喺嗰個組別嘅成績 有好有壞。
混合團體BC1/BC2, 港隊喺小組賽排第三 ,無緣晉級四強。
混合雙人BC3級, 港隊謝德樺/何婉淇組合, 喺小組賽以兩勝一負排第二,晉級4強。
明天9:30 半決賽對戰泰國隊, 爭奪決賽資格。
混合雙人BC4級, 老大哥張育榮夥拍張沅,兩戰全勝晉級四強。將會明日9:30半決賽對韓國隊, 爭奪決賽權。

希望32台明天直播呢啲比賽, 因為輪椅劍擊 一早係做小組賽, 十一點先會做淘汰賽, BC4 級應該可以完結比賽,不過BC3級就可能時間耐啲。

子爵府

比賽完結, 吳卓恩成績第二, 等我以為佢拎到銀牌。點知大會話佢犯規取消資格
而且佢係預賽剛破嘅亞殘運大會紀錄,結果比國家隊選手喺決賽再次打破

子爵府

32台 似乎攞唔到遊泳比賽嘅衛星信號,因為港隊 吳卓恩將會喺女子100米 蛙泳SB6級決賽開始了!我唯有喺度幫佢加油

子爵府

乒乓球男雙MD14級四強賽, 唐氏兄弟 分開兩個組別參加, 一喜一悲。唐志銘/蔡慶霖打足五局,3:2 險勝日本隊進入四強。
唐志勇/ 陳思魯組合0:3不敵泰國隊, 無緣晉級。

男雙MD22級小組賽, 港隊兩支組合最後一場取勝, 現在分別排小組次名。 希望能夠晉級四強, 呢啲要等大會半決賽對賽表列出先知。

同樣女雙WD22級小組賽,除左2戰全勝既吳王組合, 肯定晉級四強之外。另一組既 黃嘉汶/黃佩淇組合, 雖然 首仗輸畀日本隊,但係同泰國嘅生死戰贏咗波 。 依家小組排次名 ,相信可以晉級四強。
以上純屬猜測估計,因為始終幾項賽事嘅半決賽對戰未出到嚟, 在不知賽制下, 我純粹要邏輯推斷。

子爵府

跟住講吓草地球類比賽,今日全部都係進行混合雙人賽。先講混合雙人B2級小組循環賽。
呢個小組本來有5隊爭奪四強名額,但係泰國隊最後棄權了!
咁即係四隊都會晉級啦!但係究竟四強係點樣對戰呢?
當然係睇小組排名啦!
香港隊成績係2勝1負,得失球+8球,係輸咗比國家隊。
國家隊而家兩戰全勝,明天最後一場對住印尼隊,如果想穩奪小組首名,就必須要贏!
否則同香港隊都係兩勝一負,到時就真係要計細分了。
而香港隊,分組比賽已經完成,係要睇下另外三支隊伍比賽成績,而決定佢最後四強會對邊一對。

混合雙人B 3級,港隊鄧子朗/陳嘉敏係小組賽,暫時一勝一負。但係熱得失球差排第三,不過正在進行最後一場賽事,港隊會對住馬來西亞,第二印尼將會對住國家隊,只要港隊取勝就好大機會肯定得到四強資格。
因為唔知賽制,係咪小組頭兩名晉級,因為另一組只有三支隊!

混合雙人B6級,港隊陳月呂/唐蔚森組合小組三戰全勝,應該順利晉身四強,不過對面嗰組有5隊。所以要等明天所有分組比賽完結,半決賽名單出咗嚟先知。

混合雙人B7級,兩支港隊成績麻麻哋⋯⋯
黃健光/鄔文英組合,四場分組比賽,只係取得一勝兩負,晉級出現危機。
呂偉光/黃偉賢組合,四場分組比賽暫時取得一勝一負,,剩低兩場比賽,其中一場係要對住榜首嘅馬來西亞隊,晉級機會同樣都唔樂觀。

希望港隊運動員努力,就算喺惡劣情況之下仍然努力應戰

子爵府

乒乓球比賽:混合雙打XD14級八強賽。港隊王愉程/唐志銘贏咗哈薩克隊晉級。
但係另一支對住印尼隊嘅超焦瑾珊/蔡興霖,以3:1落敗,無緣8強。

而男雙賽事,MD18級8強賽,港隊黃志賢/何家盛贏咗菲律賓隊進入八強。
MD14級,16:00既四強賽,港隊兩支隊伍將分別對戰日本隊同泰國隊,爭取晉級四強。

男雙MD22級,兩支港隊隊伍首戰失利,必須要喺餘下一場取勝先至有機會晉級4強。

至於女雙賽事,港隊參加兩個組別。
女子雙打WD14級,王愉程/焦瑾珊 首仗勝利,只要係今日其後兩場比賽爭取表現,好大機會晉級四強。
女子雙打WD22級,兩個分組,總共出四個四強名額。
強強組合嘅吳玖薈/唔該晒王婷莛分組賽兩戰全勝,肯定進入四強。
另一支港隊陳嘉敏/黃佩淇分組賽第一場不敵日本隊,下場對泰國隊不容有失,否則無緣四強。因為日本隊已經分別贏咗香港隊同泰國隊,肯定拎咗一個四強席位,剩返嘅名額就睇吓泰國隊同香港隊,邊隊贏就可以晉級!

子爵府

乒乓球混合雙打XD14級8強比賽。港隊黃愉晴/唐志銘 贏咗 哈薩克 比賽

子爵府

輪椅劍擊男子花劍團體排名賽, 港隊擊敗印度隊奪得第五名。

子爵府

羽毛球男雙SH6級半決賽, 港隊朱王組合, 強強聯手,2比0興取印度組合。 晉級決賽。
對手係 中國隊同印尼隊嘅勝方, 呢場比賽而家打緊,暫時國家隊1比0領先。

子爵府

男子花劍團體排名賽 ,港隊擊敗韓國隊,將會同印度隊爭第五名。

子爵府

輪椅劍擊女子重劍團體半決賽,港隊正常輸畀國家隊,獲得銅牌。

更正: 忘記咗, 團體賽係有銅牌戰㗎

香港女子隊將會同韓國隊爭奪銅牌。

子爵府

田徑比賽 男子100米T36級 預賽,港隊朱澤生成績第五未能進生決賽。

子爵府

今日舉行嘅賽艇比賽, 港隊2位選手參加PR2級混合雙人雙槳預賽, 由於只得四隊參加?就算港隊成績係第四名,仍然晉級28號嘅決賽 。希望港隊建兒加油,睇下可唔可以提升成績, 拎個獎牌返嚟。

子爵府

羽毛球男面SH6半決賽,港隊內戰,朱文佳技勝一籌,2:0贏左王鎮炎。所以王先生得銅牌,朱大哥去爭金牌,對手係印度同國家隊比賽勝方。

二位稍作休息,將會係男雙半決賽攜手合作,對抗印度組合,爭奪決賽位置。
加油

子爵府

羽毛球男單半決賽,陳浩源不敵日本選手,男子WH2級得銅牌。

子爵府

第一局打到刁時落敗, 陳浩源毅力驚人。第二局繼續努力!

另外男單SH6級 港隊內戰!
暫時朱文佳喺第一局領先。

各位港隊運動員,努力加油

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊