自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今晚去左食"等得雞",照舊叫曬雞上脾,個職員話改左餐牌,每個餐只可有一只雞上脾,車~~人地最鍾意食ga ma!
重有d雞上脾縮左水,無以前咁大隻ga!!:tongue:

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都1個月叫3-4次雞嫁,都會叫餐轉雞上脾,通常都比我喎, 不過講開, 幾時個餐無得轉食蜜蜜燒雞翼嫁, 我都好鐘意食喎?!
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

複式洋房

我都係kxc的常客, 一月3-4次, 每次約150蚊.
以前, 細的套餐就冇明文規定係點樣配搭, 大桶就一直都話明"5上4下". 所以, 而家我多數散叫.(的確係會貴左約15%, 但係, 全部都係自己想要的, 又唔洗受氣)
套餐係咁架啦!!!!

試諗下: 乳豬拼盤, 可唔可以 多d乳豬, 少d义燒 ??

原文章由 marthana 於 07-12-1 10:24 發表
我昨晚去食,都可以改喎!

話時話,KFC 的飯愈來愈難食,以前我好喜歡食它的白汁飯,但現在 :tongue:

男爵府

我昨晚去食,都可以改喎!

話時話,KFC 的飯愈來愈難食,以前我好喜歡食它的白汁飯,但現在 :tongue:

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 pullip 於 07-11-30 09:34 發表

早幾日bk有人post 咗佢啲基因改做雞個樣,
睇完之後我再唔敢食lu.

pullip

我無睇過呢個POST. 不過其實呢個傳說早幾年已經有人講過, 話佢地唔係用真的雞, 所以美國方面要佢地公司改名, 唔可以再用Kenturky Fried Chicken, 因為唔係真的雞, 所以唔可以比佢地用chicken呢個字眼, 就係咁, 佢地就改名叫KFC.

不過最後有無人証實到呢個說法係真定假, 我就唔知道.
,

男爵府

唔係wor....我試過佢唔俾2件大我...我打去 hotlines complain...hotlines 既人問番我點解佢唔俾換....佢話係可以換ga...
之後如果佢唔俾換...我會同佢講...我去間間都換得...如果你li 間唔得...我打去 hotlines complain...佢地好驚客人打 hotlines complain ga...我以前o係 kfc 做過

[ 本文章最後由 成媽 於 07-12-1 01:34 編輯 ]

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 pullip 於 07-11-30 15:46 發表

但係嗰副圖真係好核突, 不過搵唔番比大家睇咋 !其他食物我估無咁核突啩.
pullip

上次我都有睇到副圖,當時我覺得唔太似真既.但之後一食kfc就諗到副圖,好想嘔!

水晶宮

最近d上比都細左,會唔會係將d肉cut左落來,做雞塊/雞飯/雞通粉呢?

男爵府

都唔明, 要比錢都唔準揀, 買野比錢緊係要有得揀嗎, 唔使錢就話者.

珍珠宮

我今日去食話要雞上脾, 佢都只係俾一件上脾+一件雞鎚.:tongue: :tongue: d雞仲好似發育唔健全咁冇乜肉得塊皮!!!

伯爵府

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

大宅

原文章由 上校車 於 07-11-30 09:39 發表

其實而家好多食品都是基因改做, 例如番茄, 大豆, 米, 瓜瓜菜菜等, 好難避免

但係嗰副圖真係好核突, 不過搵唔番比大家睇咋 !其他食物我估無咁核突啩.
pullip

子爵府

ok wooo

我外買 or 堂食都得....除非無.....

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

要睇下收銀個果好唔好人, 不過我好多次叫一個餐都可以要到全部雞上脾

以前細個脾氣唔好, 如果收銀唔比全部雞上脾我, 我會同佢嘈, 最興就話"叫你經理出黎", 經理費事麻煩就會比你喇

大宅

全世界都知道雞上脾好食啦,但佢地係成舊雞整哂架嘛!全世界都要雞上脾,咁其他部份賣唔出去點算?

不過家鄉雞呢廿年嘅水準已經見到係低左。初初出個陣,雞肉做得真係好香,食落仲有一陣香草味,而且佢真係整到成隻雞可以連骨都食埋,仲係脆卜卜,而家就今非昔比Lu....仲差過麥記嘅脆香雞翼。

[ 本文章最後由 小必理痛 於 07-11-30 10:08 編輯 ]

伯爵府

講真依家樣樣野都有可能會係咁呀
好難避免呀

水晶宮

原文章由 pullip 於 07-11-30 09:34 發表

pullip

其實而家好多食品都是基因改做, 例如番茄, 大豆, , 瓜瓜菜菜等, 好難避免

水晶宮

2 年前已經唔可以同一個餐揀晒全部上脾或雞胸

大宅

原文章由 bowling2004 於 07-11-30 08:49 發表
冇得食咪唔去幫襯囉~ 咁簡單~

pullip

水晶宮

畀面勳章

冇得食咪唔去幫襯囉~ 咁簡單~

首頁

尾頁

跳至