在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我無請工人(但有鍾點做清潔), 平日老公返公後只得我一個人揍亞b, 家住近乎荒蕪之地, 樓下只得一間百佳同3間地產鋪,個公園細到行2步便行完, 要搭差不多30分鐘專線先去到地鐵站, 於是我日日係屋企好似坐監甘, 無娛樂, 無社交,人都唔見多個

上兩個星期 (亞b約2.5個月), 我第一次自己一個人收拾細軟用揹帶揹著亞b坐專線出左中環, 第一次成功後我膽子便大起來, 上星期五用揹帶揹著亞b外還帶埋bb車, 坐車出中環再轉天星小輪去了海運大廈, 雖然上落專線都好論盡, 但係我都唔想日日屈係屋企

大宅

我等阿 b 2 個半月先至敢一個人抱佢出街, 因為我平時好論盡, 成日拎漏野, 又唔係太慣單手收 bb 車, 但唔出街真係好悶呀。

好在依家已經開始習慣, 不過如果無人陪, 都係唔敢去咁遠
2個就夠晒數...

子爵府

畀面勳章

原文章由 kai3028 於 07-11-7 11:53 發表

係呀!唔放相啦!廢事咁易俾人見到

係呀...
呢度隔牆有耳,講過咩一陣就比人知...
不過我又唔係講佢是非,我講係事實ja,所以唔怕
佢朋友d新抱都有上呢度,所以好鍾意報料

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

原文章由 yan511229 於 07-11-4 06:37 AM 發表

我b囡8個月大~我住元朗
我b未滿月我已經同佢出街
小華係我呀
你又整走o左張相o既

係呀!唔放相啦!廢事咁易俾人見到

大宅

原文章由 moonychan 於 07-11-3 00:17 發表
樓主, 細 b 好易帶出街, 佢地再大d, 就辛苦了.....

識四圍抓野時, 唔肯坐 bb 車, 係要起身 or 要望街要人抱, 咁就一個人帶唔掂.....

我個仔而家2歲多, 帶佢出街, 都勉強可以, 但就唔可以 shopping囉, 因為冇可能揀 ...

我都覺得細b出街好易帶,因為佢地唔多會扭計:D !我老公個弟婦個仔(即係侄仔 )個仔2歲幾,百厭到呢~~~~ !凈係同佢去supermarket就已經領教過=0=!又唔肯坐購物車,又呢樣話要果樣話要,唔比佢佢就扭計,個弟婦為左滿足佢就咩都塞晒落車,到比錢既時候先拎番晒出黎,唉~~都唔知為咩 ?試過有次行夜巿,佢有要[lur]玩具,佢阿媽唔妥協,佢竟然踎o係地下賴死唔行 ,如果第時我囝囝係咁實激死我!有版比我睇,所以我陀住bb既時候已經知道教養好重要,我第時一定唔會比我既囝囝步佢後塵 !

大宅

原文章由 knpbaby 於 07-11-2 14:29 發表
我無請工人(但有鍾點做清潔), 平日老公返公後只得我一個人揍亞b, 家住近乎荒蕪之地, 樓下只得一間百佳同3間地產鋪,個公園細到行2步便行完, 要搭差不多30分鐘專線先去到地鐵站, 於是我日日係屋企好似坐監甘, 無娛樂, 無社交,人 ...

哎也~~~o係香港就算幾荒蕪都係新界o者,你慘得過我住大馬,人生路不熟,就算熟都無朋友,可以出街都唔知出去邊好 ?o係香港交通咁方便,想去邊都話咁易啦 !不過我都明白第一次帶b仔行街係會緊張少少,你都行出左第一路啦,恭喜晒 ~~

不過聽你講話帶埋bb車由中環出老尖又真係好似幾輪盡喎 ,我諗如果係我,我就未必會帶bb車lu,抱住囝囝都成擔重 (我囝囝就黎3個月,應該同你個bb差唔多大:) ),仲要帶埋架b車都幾辛苦(雖然我都知道用b車行商場係好舒服:lol ,但我實在太懶),我諗我最多帶條[咩]帶[咩]住佢算lu,可以一路行一路同佢傾下偈幾好:) !

大宅

.......:tongue: 無事..bk short架

[ 本文章最後由 suki2000 於 07-11-5 01:23 編輯 ]

大宅

我都住大角咀附近
我五年前已學識帶小b出街街..
帶帶下而家帶3個 都得
你要加油..慢慢会慣
去tea叫埋我

大宅

好媽媽勳章

原文章由 梓軒媽咪 於 07-11-5 00:03 發表
我又要~
bb今個月11號就3個月.我26歲....住大角咀!
ella-[email protected]

add左你啦

子爵府

畀面勳章

原文章由 kai3028 於 07-11-4 19:07 發表
我個女29號1歲,我19,住深水埗!
我都想同你哋做朋友呀:lol::" /> :lol::" /> !
MSN:hk-[email protected]

我b囡8個月大~我住元朗
我b未滿月我已經同佢出街
小華係我呀
你又整走o左張相o既

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我又要~
bb今個月11號就3個月.我26歲....住大角咀!
ella-[email protected]
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

大宅

好媽媽勳章

仲有個3個唔鬼add牙:tongue: :tongue:
講笑,,其實已經識左

大宅

好媽媽勳章

原文章由 IENGTOU 於 07-11-4 18:39 發表
[quote]原文章由 hazel_hei 於 07-11-3 14:26 發表
不如大家交換MSN牙*
我先我先
[email protected]

好呀!!大家做個朋友。

cherry_cherryto ...

我add左你啦

大宅

好媽媽勳章

原文章由 euniceyung 於 07-11-4 10:19 發表

好呀!!大家做個朋友仔。

我add左你啦

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我個女29號1歲,我19,住深水埗!
我都想同你哋做朋友呀:lol::" /> :lol::" /> !
MSN:hk-[email protected]

[ 本文章最後由 kai3028 於 07-11-4 01:09 編輯 ]

別墅

[quote]原文章由 hazel_hei 於 07-11-3 14:26 發表
不如大家交換MSN牙*
我先我先

好呀!!大家做個朋友。

[email protected] :lol: :lol:

男爵府

睛靈勳章

原文章由 hazel_hei 於 07-11-3 14:26 發表
不如大家交換MSN牙*
我先我先
快D ADD我傾計啦:lol

好呀!!大家做個朋友仔。

珍珠宮

好媽媽勳章

我都有,,
我有兩隻大小魔怪""

複式洋房

halo every mami :]
我bb依家個半月..我就17歲..
依家住荃灣...過幾日就會搬去大角咀*

我到依家仲吾敢自己帶bb出街ah:-( :-( :-(
日日捕住bk..haha*

吾介意可以add我ah :]

大宅

好媽媽勳章

不如大家交換MSN牙*
我先我先
快D ADD我傾計啦:lol

首頁