自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:結婚做人情。。。幾錢?

十幾年&best FD ...... 送金器

大宅

引用:Quote:原帖由+Ccccccc+於+13-09-15+發表有

原帖由 viva4ever 於 13-09-15 發表
到佢結婚你封返500比佢,禮尚往來
我重要兩公婆500。。。死未不過講下啫我唔會既

大宅

引用:Quote:Ccccccc+發表於+13-9-15+03:48+有個

原帖由 tintinlam 於 13-09-15 發表
十幾年前, 朋友結婚冇擺酒, 我比1888, 覺得自己好似比的少, 好彩佢唔介意.
...
唔少喎

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

超fd都起碼比二千

大宅

引用:我同老公有一班識左1x年既朋友,+佢地結婚會

原帖由 MrsWanBB 於 13-09-15 發表
我同老公有一班識左1x年既朋友, 佢地結婚會做HKD3000, 因為呢班朋友, 我先會同老公結緣, 同埋佢地對我地好 ...
哇。。。好幸福呀,唔係人情多。。。。係好朋友難求

大宅

引用:我有個中學同學想當年我結婚個日佢都係封$3

原帖由 lingwu 於 13-09-15 發表
我有個中學同學想當年我結婚個日佢都係封$300
俾我.....佢唔係冇錢架,成日都見佢買衫買貴野
之後個幾年佢都 ...
想當年係幾耐年前先?交情有幾深?

大宅

引用:無問題喎,你同佢嘅友誼,唔需要用錢黎度丫

原帖由 Queenie_0012 於 13-09-15 發表
無問題喎,你同佢嘅友誼,唔需要用錢黎度丫。你如果覺得心傷,已經以錢黎度人,友情又唔係交出一份愛,必須 ...
努力中。。。。

大宅

引用:睇財力,我算手頭唔緊,我識左十幾年的朋友

原帖由 mrschocolate 於 13-09-15 發表
睇財力,我算手頭唔緊,我識左十幾年的朋友結婚,我做左3500人情。反而唔會考慮邊度擺酒,佢擺麥當當我都會 ...
我都咁話!做你老友應好幸福唔係話個啲人情呢

大宅

引用:Quote:原帖由+bethanly+於+13-09-15+發表我

原帖由 大貓B 於 13-09-15 發表
咁有做兄弟,都叫出左力幫,兄弟姐妹嗰啲無計,我嗰時有個fd 我結婚時做我姐妹,由試衫到我結婚,每次聚會 ...
口講係囉。。。。best fd一定唔會咁囉

大宅

引用:如果係我嘅best+fd,1000-2000但如果我嘅bes

原帖由 ferrari2007 於 13-09-15 發表
如果係我嘅best fd,1000-2000
但如果我嘅best fd封500我又唔會介意~一份知心嘅感情遠勝過呢1千幾百,唔通會 ...

大宅

幾年前我識咗超過十年嘅best fd結婚..我問我男友去飲..做咗6000人情..今年我結婚..佢同老公黎飲..都係做6000人情俾我..仲借埋金器我帶..

大宅

引用:我無所謂,係朋友既人地做幾多錢禮唔係重點

原帖由 ume 於 13-09-15 發表
我無所謂,係朋友既人地做幾多錢禮唔係重點,重點係最緊要對方到啫,唔做禮都係咁話。
所以相反,我都一樣 ...
所以好心酸係我好有經濟壓力,我早出黎做野,佢重讀緊大學同岩岩出來做野時,我同佢出街我知佢唔多錢,我每次都一定會請佢食飯,佢家境比我好。。。。。所以會覺得心酸,但我唔會為咁而有條刺既,呻完就算。。。每人對錢價值觀唔同,我唔應該咁去衡量,只係當時個一野有啲酸溜溜

大宅

引用:Quote:原帖由+Ccccccc+於+13-09-15+發表有

原帖由 quarterday 於 13-09-15 發表
6/7年前我老友結婚封一仟,另加小禮物。我明白你心情,唔係貪d咩,而係始終覺得自己响佢心目中有d特別,應 ...
好中呀

大宅

引用:我前年結婚,有個識咗幾年既朋友,幫手之餘

原帖由 VIKAZ 於 13-09-15 發表
我前年結婚,有個識咗幾年既朋友,幫手之餘仲做咗3000人情. 好感恩識到佢,唔係因為錢,係因為佢真係好, ...
人大了重可以識到好朋友真係好開心,你應該都係一個好人同對朋友好既人所以先識到個咁好既朋友人生有個真正朋友,的確好勁,飲勝!!

大宅

引用:而家上得BK多,至知咁多年黎可能得罪好多人

原帖由 dian 於 13-09-16 發表
而家上得BK多,至知咁多年黎可能得罪好多人但自己唔知,因為以前初初出黎做嘢又冇乜錢,亞媽教落,做姐妹唔 ...
真係fd既唔會既,最多變成日後出來食完飯講既笑話

珍珠宮

我個best fd結婚我送一對龍鳳鈪;我結婚佢封返10k俾我(佢環境一般般)但我個伴娘年薪過1M、未婚夫仲有10M嘅游艇,伴娘裙、晚裝、化妝set頭全包宴都係封5嚿

大宅

引用:我個best+fd結婚我送一對龍鳳鈪;我結婚佢

原帖由 Winnie_1210 於 13-10-16 發表
我個best fd結婚我送一對龍鳳鈪;我結婚佢封返10k俾我(佢環境一般般)但我個伴娘年薪過1M、未婚夫 ...
伴娘同你超fd?

大宅

引用:有個由中學識到而家10幾年同學老友,重要係

原帖由 Ccccccc 於 13-09-15 發表
有個由中學識到而家10幾年同學老友,重要係best fd個隻,有日有意無意傾開偈,聽到佢話我結婚都只係做$500 ...
老友 $1500 ~ $2000

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Winnie_1210+於+13-10-16+發

原帖由 Ccccccc 於 13-10-16 發表
伴娘同你超fd?
都幾㗎。。。當時當堂成個心都實晒。。。唔係因為5嚿、而係覺得佢口中所講我哋呢一世都係好姊妹只值5嚿。。。朝早仲投訴個化妝師化得佢唔靚但食完Lunch返嚟我見佢面口都唔同晒,因為我封咗5K俾佢。。。

男爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章

咁friend....$1000 -$1500...

首頁
45678...11

尾頁

跳至