跳至

首頁
45678...18

尾頁

大宅

Re: 老友記 (part 1)

waiwaichu2003 寫道:
今日仲乜咁靜焗既?! ?-(

zimba,
@@not only for $$$$....
plan vs new@真係不能共存!!!

waiwaichu2003,

你果個係咩plan來架? [size=x-large]生仔
定係
[size=x-large]換樓呢 ?
祝你兩者都可以共存啦! 兩樣都留返俾你啦!!!

大宅

各位,

今朝同阿女返學時, 佢又話掛住舊屋啦! 咁我就同佢講, 如果 daddy & mami 中咗六合彩就搬返 tst 啦! 佢話好喎! 不過佢話要問叔叔攞返間屋喎!!! 我諗阿女真係好掛住舊屋呀! 唔知佢會幾時先可以淡忘"佢"呢?

大宅

lioxi,

阿女到而家都仲話唔知個新老師叫咩名喎? 問佢係咪有個吳老師, 佢又話係, 不過係照顧d新小朋友喎! 我又唔知係咪喎? 但佢仲周不時提住可琪老師 & 嘉盈老師仲未返喎? 死啦, 遲d 李老師都要去 training 幾個月, 睇來阿女有掛掛住佢啦!!! 我都係而家先發現, 阿女原來你咁長情架!!!

大宅

twins,

已入咗數啦! 去 check 吓啦!!! 再一次 thank you 你啦!!!

大宅

zimba,

有樣野想問吓你, 阿女d咳就好似好d啦! but 呢幾晚都係咁, 一去到夜晚就來燒, 但又唔係好高喎, 99.xx 都唔過100, 俾佢食退燒藥, 朝早起身又冇事喎, 不過就係好攰咁囖! 究竟咩事呢?

大宅

各位,
我媽咪鬧我, 話我成日變. 老公就話我好煩呀 :-(
不過, 老公講得啱, 我既心一直都未離開學校.
先講番試撘校車:
我打電話同負責人, 要求俾我陪細仔撘一程, 因為細仔好驚. 佢都好好人, 即日幫我安排咗放學試撘.
其實ok啦, 司機駕車都好穏定. ee都好好人. 但係唔好既地方係要先撘校車去hsbc嗰度等15-20分鐘, 等佢地既學生上車.
咁細仔撘完就寧願轉校都唔想撘校車.
我地唔打算撘了.

咁呢2日我同大仔既關係好差, 又令我改變咗d諗法. 就係, 我唔可以教佢功課, 會kill佢.
所以都係back to square one, 唔轉校, 叫大仔去補習班啦. 唯有安慰自己, 教育係一項投資黎既......
我都開始覺得自己煩, 但係真係要考慮好多好多問題, 同埋, 真係開始去探索可能性時, 又見到d事叫我改變主意. 由始至終都覺得現在的學校最適合.

白白浪費咗你地既情感, 真係唔好意思啦

fionkwok,
可能有併發症喎, 最近呢2日有無睇e生?

大宅

zimba,

你知道嗎, 今日收工返到呢就即刻上來睇吓你有咩消息啦!!! 好開心, 好開心聽到細仔會繼續留底係學校呢個好消息呀!
你唔走, 好地又多咗好多碰面既機會啦! 真係開心到唔知點形容tim

大宅

仔仔係咪下星期開始返新學校啦! 祝你地一切順利啦! 仔仔會好快適應新學校既環境啦!

大宅

zimba,

好開心聽到呢個[size=large]good news呀!!我地又可以繼續一齊食早餐la!!

大宅

fionkwok,

咁你囡囡真係好掛住可琪老師 & 嘉盈老師,我個囝就冇咁長情la,佢都未提過佢地2個,除左嘉盈老師之前返黎果一日!! 佢真係好冇本心ga!!

咁囡囡多唔多提麥老師呀?會唔會因為人多,所以分2組呢?!

大宅

[size=x-large]Good morning ar dear all....
Today is a big day to waiwai......hope he is ok...don't :-(

zimba,
Happy to know you made a final decision la......

fionkwok,
Thanks for your wishes to waiwai, hope it becomes truth la....
plan vs new@ - haha........

twins,
Are you very busy? If you have time, please come to BK chat chat la......miss you ar......

lioxi,
oic....class c need to do homework la....it sounds good wor....

大宅

waiwai返成點呀, 有時間上黎報告下情況啦.

大宅

[size=large]HELLO!!HELLO!!

WAIWAICHU2003,

原來今日囝囝第一日返新幼稚園呀!!?佢之前有返過學,應該問題不大既,可能會有d陌生!!下晝有時間報告下la!!

zimba,

聽日到你大囝喎,[size=x-large]加油呀!!

大宅

今日你使唔使陪囝囝返學呀?佢有幾日適應期呀?
尋日老師派"扮野大賽"d相呀,我代你攞左la,等遲d派埋"競技日"d相先一次過比你la!!

twins,

仲未忙完呀?好掛住你呀!!
得閒上黎留下言呀!!!

大宅

zimba,

大囝今日係咪好緊張呢?
如果有時間上黎報告下la!!

提提你,今日要交書簿費呀!!

大宅

你仔仔返新校點呀? 開心嗎?

twins,
你係唔係好忙呀?

我大仔今日返咗小一適應日, 佢話覺得好開心呀!睇黎佢好鍾意小學生活呀! 我同佢都一樣咁緊張, 話到底都係第一個仔升小學 呢間小學好"金"呀, 一年有4次考試, 每個學期有6次平估......不過, 我相信阿仔應該應付得到既......

大宅

[size=x-large]各位,早晨/午安喇~~

哈哈...呢兩日好忙呢.....因為阿仔係返2間學校既適應班,so 都好頻撲呀....
阿仔返適應班好定,會好主動地去回應老師提出任何問題,不過好倦,希望遲d穩定下來會好ok啦.....

大宅

lioxi,
唔該晒.....
lioxi 寫道:

今日你使唔使陪囝囝返學呀?佢有幾日適應期呀?
尋日老師派"扮野大賽"d相呀,我代你攞左la,等遲d派埋"競技日"d相先一次過比你la!!

大宅

waiwaichu2003 寫道:
哈哈...呢兩日好忙呢.....因為阿仔係返2間學校既適應班,so 都好頻撲呀....
阿仔返適應班好定,會好主動地去回應老師提出任何問題,不過好倦,希望遲d穩定下來會好ok啦.....

why 2間學校既適應班???

大宅

zimba,
因為未諗掂,要2選1,so諗住返晒2間既適應班先再諗law!
今日開始自己搭校車,我老公話暫時ok喎......
係呢,你大仔今日使唔使返學呀?

首頁
45678...18

尾頁

跳至