跳至

首頁
45678...53

尾頁

大宅

Re: 有冇住上水既媽媽呀? 傾下計..

阿切
你一有心病就會頭痛 究竟咩心病呀,講黎聽吓? :mrgreen:

恩禧媽 寫道:
baby_alex,
切呢d頭痛無得醫架,係心病黎,我都係咁架! :mrgreen:

大宅

切,
d 女係咪跟住 o個個星期考試呀?

珍珠宮

阿切 寫道:

7點9已經叫做好晏o架啦 ..... 我 d 女咁大個 .... 依家一年365日, 無論咩假, 長又好, 短又好, 都係 7點就起哂身o架啦 ....

7點九只係我真正起身咋,平時每晚都要餵夜奶架

大宅

小小靖,

想當年我為o左自己 ... 我未夠兩個月, 就同 d 女介哂夜奶

大宅

alex媽 & kemah,

大小姐係就係下個星期考試 ..... 不過, 我今次既頭痛唔關佢事 ... 係關隻 c6 事

珍珠宮

切,

我都好想幫佢介夜奶ar,你點同d囡介架?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hello,

大宅

阿切 寫道:
係關隻 c6 事

天氣唔好,d衫好難會乾,隻佬又無得去fishing,坐係屋企篤眼篤鼻,你都咪話唔忟呀!

大宅

小小靖,
我兩隻野當年都係滿左月就戒夜奶呀!你留意下bb會唔會有一part睡眠時間會係過6個小時,有的話即係可以戒夜奶,不過就要慢慢同佢將飲奶的時間延遲到晚上11點or12點左右,咁佢就會一覺瞓到天光6點,久而久之就會戒左夜奶呀!

大宅

88654321,
hello~~

大宅

哦~~ ic
係咪老爺猛咁係度唸 "咿哦" 咒呀

大宅

Kemah 寫道:
哦~~ ic
係咪老爺猛咁係度唸 "咿哦" 咒呀

嗱嗱嗱,我無咁講呀!你講咋,kemah! 我地都係等切上黎現身說法啦!

珍珠宮

恩禧媽 寫道:
小小靖,
我兩隻野當年都係滿左月就戒夜奶呀!你留意下bb會唔會有一part睡眠時間會係過6個小時,有的話即係可以戒夜奶,不過就要慢慢同佢將飲奶的時間延遲到晚上11點or12點左右,咁佢就會一覺瞓到天光6點,久而久之就會戒左夜奶呀!

唉,甘我B囡有排啦,佢而家最多都係4個鐘咋,4個鐘一定醒

大宅

小小靖,
咁你b女而家飲人奶定奶粉呀?不如試下晚上最後的一餐奶用米水開咁會飽肚d,就可以瞓耐d呀!

大宅

慢慢o黎啦,
而家4個零鐘醒,
大多小小就5、6 個鐘,
跟住一覺

珍珠宮

恩禧媽 寫道:
小小靖,
咁你b女而家飲人奶定奶粉呀?不如試下晚上最後的一餐奶用米水開咁會飽肚d,就可以瞓耐d呀!

B囡飲奶粉架,米水係唔係煮飯個d水呀?
而家佢都可以飲架喇?

珍珠宮

[quote]
Kemah 寫道:
慢慢o黎啦,
而家4個零鐘醒,
大多小小就5、6 個鐘,
跟住一覺

大宅

係呀, o個時我家二小姐飲夜奶都飲到成五、六個月o架.
不過賓賓揍, 我就冇咁辛苦

大宅

小小靖 寫道:
B囡飲奶粉架,米水係唔係煮飯個d水呀?
而家佢都可以飲架喇?

小小靖,
米水,即係煮飯時落多d水,咁滾起左之後留起開奶用,滾起後愈遲留起,d米水就會愈濃("傑"),不過你b女而家都只係滿月無耐,唔洗太"傑"呀! 滾起幾分鐘的米水都ok呀!

大宅

Hi ~

88654321 寫道:
hello,

首頁
45678...53

尾頁

跳至