夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Ko123,
同你一樣身同感受

子爵府

果句 “没開始過如何跟人家說清楚” 。。。似曾相識!

當日我要c6打比隻29雞講分手。。佢就係同我講同一句野。。仲話無啦啦打比人講分手。。人地以為佢痴線。。因為佢地根本無野。。

但其實佢地己經來往左 2年多。。。

子爵府

回覆 Ko123 的帖子

我都試過!

佢帶隻29雞去日本。。去哂我地以前一齊去過既地方。。同一間酒店。。食店!

連我地每次必買既生果/零食。。都買返一毛一樣!!! (我是之後係個姣婆個BLOG睇到)

同完條女去。。

又話同我去 (果時我己經知道左佢D衰野)。。我話唔去。。因為我知我一定會觸感傷情。。但佢係都要同我去。。。話當係去散心。。最後我有去。

果次既感覺真係不好受。。訓落張床。。個死佬訓到死死吓。。我就不受控咁諗起佢地。。。。。。。。

就年入TOILET沖涼個腦都不停浮現佢地當日係同一個TUB “煙央”嬉水。。然後好開心咁攬住大家去張床。。。。好HAPPY 。。

果刻真係好x想死!!!!

子爵府

以我既經驗。。

如果你仲好想同佢一齊。。再比機會佢。。。

佢依家有無心回頭都好。。。

最好唔好迫得佢太緊。。月迫佢月走 !

我當時既態度就係 “愛理不理” 。。。完全無迫過佢做決定。。。

我比佢 CHOOSE 想點。。一係要我一係要佢。。。如果佢CHOOSE隻雞。。我會即走 !!

佢最後CHOOSE要返我。。話會同姣婆斷。。又話會同我返教會。。我地仲離開埋HK去第二度開始新生活!

但走左唔夠2個月。。。佢又再CONTACT返個姣婆。。。

日日LEE埋係TOILET同人地Whtsapp成粒鐘。。
男人。。。。。。。。。。。。。

個賤人仲要無返工。。係不停洗我D錢(我媽給我)。。。

大宅

又係D大陸女人, 來香港不但搶購, 又要搶人老公, 呢D人有一定有報應!!

複式洋房

回覆:littleduckwong 的帖子

Vvv

SSbaby888  希望他真的浪子回頭!好好珍惜你及這個家!  發表於 12-7-8 18:49

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:公認的好好先生,也會站不住腳,也出賣十多

原帖由 Ko123 於 12-06-02 發表
公認的好好先生,也會站不住腳,也出賣十多年的感情,背叛了我!我從今以後對所有男人全改觀:cryin ...
但仍有好多女人相信她現有的男人永遠不變,對自己充滿信心啊!

大宅

你老公根本無誠意去改,只系應付你,男人一次不忠百次不容,唔好再去信佢,只會傷害到自己,既然留唔住個人,就要留住D錢,女人,加油

男爵府

Paris媽媽 發表於 12-6-13 00:51
我覺的(犀利人妻)呢部戲做的好好,如有時間你可以睇下
對我也要看

大宅

畀面勳章

複式洋房

樓主老公既反應係大部份男人都會有《唔肯認,又覺得人地唔信佢》。睇嚟佢都係個D婚前冇點玩過嗰D男人,婚後老婆生咗件,D注意力大部份比bb同屋企既時候
就作反。

你攞佢D回鄉卡,用條狗鏈"cool" 實佢都冇用。 要佢自動自覺留係你身邊咁先得。樓主回想一下小朋友出世之後,有冇肥咗好多,個樣有冇走樣,個人有冇與時並進先?同c6有冇兩個人獨處時間?

如果兩個人其中一個行快左而另一個仲原地踏步,咁好容易出問題。既然問題出現左甘應該找出原因及對症下藥。

別墅

d男人最叻就話人地唔信佢,但事實擺在眼前,佢真係有搵女人,而佢連最基本既信心都無比你...如果佢係愛你,仲係尊重你既,你叫佢交張回鄉卡出黎果陣,佢應該會咁做...

大宅

回覆:可以原諒老公的不忠嗎?

No way

大宅

畀面勳章

完全明白你的感受. 個種心痛法真係冇嘢可以形容到.

我都已經過咗4年都未完全放得低. 但係心就已經冇咗個種痛. 要係埋一齊真係要無比勇氣同忍耐力. 呢4年我真係一句都冇再提起件事. 冇check過佢任何嘢. 因為真係一check就好易傷感情. 最重要係我知道check唔到唔代表佢冇嘢. 真係只在乎我信唔信佢. 而家佢有時都會話約咗人要夜D返. 咁我就會扁一扁咀. 跟住笑笑口咁同佢講OK 呀. 我相信如果佢再出軌, 遲早我都會知. 所以有好多嘢我唔介意住, 我諗係呢刻我好好對佢. 令到個家開開心心. 咁佢真係要走, 係佢損失. 我亦明白好多嘢係唔駛太介懷. 唔知係咪因為咁. 佢覺得冇壓力, 反而大家係埋的時間開心咗. 係呢段時間我好多時去圖書館借有關方面的書睇. 睇多D個案, 你就可以搵到適合自己的做法.
時間一定會過. 所以一定要令自己開心. 而且會令自己開心的人一定係自己. 因為只有自己先可以令自己開心. 人地點做都好. 你唔覺得開心係冇用.
呢個世界係冇公平, 愛就更加唔可以計較. 所以你一定要清楚你想留定想離開, 無論選邊樣都好. 都唔可以心存怨氣. 一定要心境開朗. 咁就對所有人都好, 包括你自己.

支持你走出困局.

複式洋房

回覆:goodvp 的帖子

A

別墅

為何受傷的總系女人?

伯爵府

畀面勳章

時間看穿一切,加油
Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

就算佢回心轉意, 你又係唔係過到自己個關?

大宅

可以原諒老公的不忠嗎?

No way:;pppp:

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

回覆:可以原諒老公的不忠嗎?

一次不忠,百次不用

首頁

尾頁

跳至