跳至

首頁
45678...68

尾頁

伯爵府

Re: 2003年3月媽媽會 Part 30

onon
re : 惡露
我就以為幾日就完. . . 點知黎下停下, 多下少下, 都煩左成個月多 d d.

大宅

mike,
loklok間學校都幾多homework......
比d家長做wor...

大宅

3宝....
喵喵......

男爵府

new,
10部機都係你post 果款玩具咋!
(咁妳咪扭咗好多正蛋law?! )

yuma & morning tea 朋友,
你地tea完行陣街,一齊食祥記啦~

BMF,
車厘子磅數幾好,搵日出o黎比我抱o下,順便取melody

男爵府

yuma,
re: 醋
等大家諗下點拎好先得 一係放係我家先,下次你過來np玩才拎 :mrgreen:

二代,
我hotmail入唔到,你不如全部send去我office個cat啦 :wink: pls check pm.

大宅

re : 細b
唉, 今日仲o係醫院, 唔知點解佢d度數跌得好慢, 佢每餐飲3安幾奶粉(s26), 但我覺得佢好少痾屎&d屎唔係幾靚, 個人認為同奶粉好大關係, 同姑娘講佢地又話無關係, 不過我諗住只要佢無升返, 我點都會同佢出院先.....
都唔知佢仲肯唔肯埋身食, 之前好衰地諗住求其餵一頭半個月就算, 不過見細b瘦過阿哥咁多, 又要住咁耐醫院, 所以想餵耐d, 呢幾日都好勤力pump左好多存貨, 等佢返o黎食
唔知有無關係, 原本d奶都出得唔係幾順, 尋日飲左d蕃茄紅三魚湯, 跟住就好左好多, 之前真係pump到損都好少奶 :-x

hellohello,
希望今日kelly唔會再比人蝦....

mike,
乜樂樂間學校咁多野搞(不過好似父母搞多過小朋友搞 :mrgreen: ), 好似幾好玩喎, 卓培今日正式返學, 唔知有咩搞呢
http://www.imagestation.com/album/?id=4288361839">

男爵府

安安,
你依家日日兩邊走? take care 呀! 希望細b可以快d出院.

大宅

onon,
希望細B d度數快快return to normal...
早日返家享用mama milk!
re:唔會再比人蝦....
我已傳受18般"舞功"比亞囡...

伯爵府

畀面勳章

<--------肥齊與妹.........不過好鬼細張, 考下你地眼力啦。
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

男爵府

hellohello,
hahaa....我點比安安細b享用......我無bf過ga...
(heee....我快手過你...)

hellohello 寫道:
onon,
希望細B d度數快快return to normal...
早日返家享用mama mike!

sil,
亞妹輪廓似肥齊

大宅

mike,
......我自 ...

亞Sil,
細妹真係..........好細...張相...

亞力士,
快d好返.....sat bbq ah!!!
kelly

伯爵府

silvia
點睇呀?

大宅

yuma...
Thank you... just took a look... the price is really L...O...W...!!! :-x

kelly...
Fan Q!!! c u then!!!
alex

mike...
re: 0907 lunch
can't join la... need to accompany with hubby & son!!!

onon...
Hope your little b can go home soon!!! You do take care!!!

大宅

3....

男爵府

mike,
都唔知why我地個個一想講"milk",就會打"mike" :mrgreen:
你可否forward二代's

伯爵府

畀面勳章

呢樹係大張既,睇就click呢度, 唔洗考眼力啦........嘻嘻
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

大宅

九龍區部份幼稚園面試形式

協恩中學附屬幼稚園
*採用小組面見形式進行,家長陪同
*透過遊戲及傾談,觀察小朋友的表現
*對話內容圍繞日常生活,如「你喜歡吃什麼﹖」

香港培正小學(幼稚園部)
*4至5名小朋友一組,由3名教師面見。孩子一邊玩玩具,一邊與教師聊天,內容切合孩子的年齡,多圍繞日常生活的問題,如「你叫什麼名字﹖」若小朋友少出聲,又或不太回答問題,會影響評估結果。
*除了即場反應,小朋友的語言和表達能力、能否按照老師指示完成動作,兄弟姊妹是否同校就讀,家長是否校友都是考慮因素

劍鳴幼稚園
*辨認數字
*要求孩子以拼圖形式拼出五官
*讓孩子與其他小朋友玩耍,觀察他對陌生人的反應
*分辨圖形及顏色

鑽石山靈糧幼稚園
*安排數個家庭同時於同一課室內個別玩耍,觀察孩子的投入程度
*於玩耍途中,教師介入與孩子閒聊,看看孩子對陌生人的反應
*給孩子拼圖,看他能否拼好

香港浸會大學附屬幼稚園
*以面談形式詢問家長是否認同學校的教學理念
*與孩子談話,觀察孩子的專注力
*觀看孩子玩積木的情

大宅

silvia,
細妹眼仔碌碌...好精靈ah!!!

大宅

Alex
你快d好番呀﹐我地星期六要去玩架﹗
lunlun

安安
細b好快出得院架la﹐你都時會好忙﹐家陣多d休息呀。
子官收縮﹐真係有d怕﹐唔知會痛成點....

RE﹕白花膠
白花膠我冇食過﹐只係食花膠﹐其實我好怕食﹐唔係好鐘意食﹐滑滑膠膠咁......又未必買得到好....

sil
細妹好精玲呀﹐咁又話快滿月﹐時間真係過得快。

複式洋房

二代,
(点解你收埋o甘多朱古力......)
其實唔係好多啫 ,謙謙都食咗唔少啦 !! 最新嗰盒soy beans chocolate 係朋友送架!

Sil,
真係考[size=large]眼力呀 !!

頭先亞仔呃鬼我, 要删燈"教教豬"喎 !! 我都知佢邊會咁早瞓 ,結果佢走上床扮瞓,之後好快咁走番落床,走咗佬喇 :mrgreen: ! (In case any of you who wanna know my time here, it's 10pm here and 1pm (the next day) in HK.)

D Thomas 好cute, too bad I'm not in HK . . .

首頁
45678...68

尾頁

跳至