跳至

首頁
45678...53

尾頁

子爵府

Re: 嘉福浸信會的家長們入來傾下啦

hinhei,

仲有個不情之請......可否反映俾學校知, 請學校design過D靚d的校服. (你唔好鬧我呀)

必竟小朋友日日穿左, 我希望他們可以每日靚靚返學, 穿好看d, 精神d, 人都有信心d. (要穿3, 4年wor. 會唔會呃殺左小朋友的審美眼光ga)

jac,
thanks for 咁詳盡的report呀
我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

男爵府

Hinhei

我都想睇到學校餐單,不過每人派張紙又好似唔係咁環保,我建議最好係每日擺上網,其實學校網頁係一個好好ge資料發放地方,如果可以擺埋功課、專題研習項目ge預告就更加理想喇!

唔該哂! :mrgreen: :mrgreen:

Joy

份資料都係抄返黎ge姐! 唔駛客氣! :wink: :wink:

至於校服呢,雖然唔係咁靚,不過我就覺得幾實用,算係平實之作,適合小朋友蹦蹦跳ge大動作,而且校服問題之前已經引起好激烈ge討論,我估學校會避免因改校服而再引起爭端。

大宅

Jac,

我本來都有諗過建議擺餐單上網架,不過佢地個網頁好似已經好耐無人update過啦wor

子爵府

餐單上網好

男爵府

HINPA 寫道:
Jac,

我本來都有諗過建議擺餐單上網架,不過佢地個網頁好似已經好耐無人update過啦wor

我都知ge! 可能學校無人手做update 卦! :cry:

其實我之前都有諗過如果係網上睇到佢地上堂情況就仲正,不過,我估資源同行政問題都有d難度喇! :-| :-|

大宅

Jac,

係呀~~~有d學校可以比家長係網上睇返小朋友上堂ge情況架,如果我地都有就very good lor

男爵府

校服問題.........唉!!正如所講,真係唔會再講啦!因為就係因為繼唔繼續準穿背心都搞到咁,若要再改校服款式就真係.........
到時會出現
部份家長唔想轉款,因又要買新的!
款式.......個個家長意見唔同,顏色、質地都有排講.........就好似冷外套咁,又係個個意見唔同,初講好深藍色,跟住又有人話唔靚,跟住又某位家長直情去唔知乜廠攞咗堆貨板返來,結果又係個個唔同意見,一時又話貴,一時又話質地唔好!!
總之好煩!!
hehehheeeeeee

網頁.........唉!!
你哋都唔知,好似幼苗樂呀,相呀個啲!初我就要成日吹學校比嘢我去同佢哋update.好似個個家長通告個頁咁,我叫佢哋把要出的通告成板copy返落去咁簡單都唔得閒做!!!
搞到我都無再去理,無再去問佢哋.........
不過我都會同你哋反影返,希望佢哋肯去做啦!其實只要佢哋出聲,要幫佢哋搞無所謂.

下年,我唔做囉!!我成日唔得閒開會,我巳一連三次無去開啦!次次都撞著我自己有事唔得閒!!加上大仔上小學,星期六唔得閒囉!!

不如你哋諗諗佢呀!我會投你哋一票架!!

大宅

咁學校係呢方面又好似唔係咁好wor
我都可以想像hin返左P1後你會有幾忙

男爵府

係lor! 我知道個網頁係你幫手做,仲以為你唔得閒,所以無攪添! 點知係學校唔得閒俾料你呀!

如果你繼續做家教會,我都會繼續支持你ga! 難得你有咁多年經驗,最好繼續做落去啦!

Hinpa
出年你不如參家教會啦! 我都會投你一票ga!

大宅

Jac,

講笑咩 我呢d吹水就叻,幫手就 只怕越幫越忙呀 同埋邊有時間呀 :-(

男爵府

有你適量ge 鞭策 ,學校先會不斷進步ga ma!

子爵府

hinhei,
好似... 關乎校長作風wor..... 唔係咁好wor..... 如果以後個囝入左學, 我email俾佢請佢積極改進某d野, 佢都不知會唔會唔likey......

hinhei 寫道:
校服問題.........唉!!正如所講,真係唔會再講啦!因為就係因為繼唔繼續準穿背心都搞到咁,若要再改校服款式就真係.........
到時會出現
部份家長唔想轉款,因又要買新的!
款式.......個個家長意見唔同,顏色、質地都有排講.........就好似冷外套咁,又係個個意見唔同,初講好深藍色,跟住又有人話唔靚,跟住又某位家長直情去唔知乜廠攞咗堆貨板返來,結果又係個個唔同意見,一時又話貴,一時又話質地唔好!!
總之好煩!!
hehehheeeeeee

網頁.........唉!!
你哋都唔知,好似幼苗樂呀,相呀個啲!初我就要成日吹學校比嘢我去同佢哋update,大佬,我義務架咋!真係皇帝唔急太監急!好似個個家長通告個頁咁,我叫佢哋把要出的通告成板copy返落去咁簡單都係做唔到!!!
搞到我都無再去理,無再去問佢哋.........
不過我都會同你哋反影返,希望佢哋肯去做啦!其實只要佢哋出聲,要幫佢哋搞無所謂,最慘係佢哋自己愛理懶理...........

下年,我唔做囉!!我成日唔得閒開會,我巳一連三次無去開啦!次次都撞著我自己有事唔得閒!!加上大仔上小學,星期六唔得閒囉!!

不如你哋諗諗佢呀!我會投你哋一票架!!

男爵府

咁又唔會,園長好接受家長意見架!總好重視.......
我記得好曦剛入學時,因聽到各方面對陳老師不利的評價,跟住又陳老師又唔似其他老師咁接仔放學時會詳細交待仔的事.咁學校又有問卷,我便填咗N1班老師比我大仔往年的老師差囉.........都唔係咁直接,大約係咁意思,我都唔記得我點寫,跟住過咗一兩日便比園長同副園長捉咗入園長室傾,園長都好詳細咁同我分析有關老師,解釋返這位老師的長處短處,及後我都覺得陳老師放學都和我講返仔啲嘢!確實FEEL到如園長所講她不太懂和家長傾談,所以每次我都覺得她好辛苦找東西來跟我講 !
後過咗一段日子,我都覺得陳老師無乜問題呀!!

所以有乜就同園長講,由其你哋啲新家長佢更加會受........

男爵府

今日開咗家教會,亦張你哋的留言copy咗比主席睇(無名的,刪咗,唔洗擔心!!)結果都攞咗出來講!!

學校一年三次會噴滅蚊虱劑,同埋係開咗冷氣,所以有嘢咬個啲應是小朋友帶入來或是大門開時啲蚊走入來的!

網頁更新會再改進留意!!

將會有
普通話課當日,每成朝要求所有人講普通話,包括學生.
英文課當日,同樣是這樣.Miss Vicky會不會只是上課時才出現,學生吃早餐等都會出現.

N2-N4班一週會有一天家長助教日,等家長可以詳細了解小朋友日常學校的生活

日文班應會除消,因現在N4比較有興趣同學得好,今年才繼續.但N3班就進度得唔係咁好,加上升上小學無得繼續學,有點浪費!
可能會有步操班接替!!但要家長自行出錢買制服,因本身學校巳出了很高的堂費!!

以上係開會內容,但未正式通過,睇吓就算啦!!hehehheheheh

大宅

hinhei,

唔該晒你~~~幫我地轉達意見
另外想問下:
(1) 學校會唔會考慮派餐單/post餐單上網
(2) "家長助教日"係咪即係家長可以好似做義工咁返學校幫手協助老師上堂,從中瞭解上堂情況呀 點解N1班無份架 :-(
(3) 普通話同埋英語班係咪要N2或以上先有得上架
(4) 步操班(如果成事)又係咪N2或以上先有呢
Sorry.....咁多問題 :mrgreen:

男爵府

1) 網頁方面仲未詳談,只是答應會再下功係網頁上.

2) 係,因N1班學生比較細,情緒唔係咁隱定,到時可能會出現痴住媽咪,要媽咪抱...........等!

3) 係

4) 呢方面...........我都唔係好清楚,不過以我估計應該都係N3同N4先會有.因為步操呢樣好講服從性,若年紀太細好難做得到.同埋之前日文都係N3N4上!

大宅

Thx
N1太細...我都明白ge....不過暫時mug都無我地份好慘呀 :-(

男爵府

hhehheeeeeee
你個仔係唔係暫托,九月都係讀N1??

男爵府

我個細仔又發燒啦~~~~~~~~~~~

好咗一個禮拜咋!!

大宅

hinhei,

咁你要好好睇住Isaac啦,又要辛苦你啦
學校已經轉左亞仔去正式位,7月都要交全費啦,不過8月又係讀返N1 lor,唔知到時會唔會成日走錯課室呢

首頁
45678...53

尾頁

跳至