跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

今日有張填色工作紙係唔係明天要交返去呀

原帖由 三個白白豬 於 09-9-28 22:21 發表

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 小比豬仔 於 09-9-28 23:54 發表
今日有張填色工作紙係唔係明天要交返去呀

應係呱 , 我個女做左啦 , 今日會帶埋返學.
你地校車要幾錢 / 月呀 ?

男爵府

依家係錦田上落就四百幾.........如果第時工人到o左就唔係呢個價, 因為每邊都係單程計, 問過天水圍上車錦田落車加埋成6百蚊呀。

原帖由 三個白白豬 於 09-9-29 10:57 發表

應係呱 , 我個女做左啦 , 今日會帶埋返學.
你地校車要幾錢 / 月呀 ?

伯爵府

原帖由 小比豬仔 於 09-9-29 13:15 發表
依家係錦田上落就四百幾.........如果第時工人到o左就唔係呢個價, 因為每邊都係單程計, 問過天水圍上車錦田落車加埋成6百蚊呀。
都幾貴喎.
大女我而家自己湊返 , 冇搭校車.
細佬就搭返學果程 , 放學就接完家姐再接細佬.
我報左周宋星期一 4:45 跳芭蕾舞呀 , 周宋話可以幫我放學時接家姐過去上堂 , 跳完先接返佢走.(我覺得咁嘅安排超正 )

男爵府

重有咩學呀, 依家樂樂淨係學緊畫畫

原帖由 三個白白豬 於 09-9-29 14:08 發表
都幾貴喎.
大女我而家自己湊返 , 冇搭校車.
細佬就搭返學果程 , 放學就接完家姐再接細佬.
我報左周宋星期一 4:45 跳芭蕾舞呀 , 周宋話可以幫我放學時接家姐過去上堂 , 跳完先接返佢走.(我覺得咁嘅安排超 ...

伯爵府

原帖由 小比豬仔 於 09-9-30 14:03 發表
重有咩學呀, 依家樂樂淨係學緊畫畫
空手道 , 台拳道,畫畫 , 你得間行開可以攞本書仔黎看 , 因佢地係按月計.
我見元朗有個 TOPIC 都有讚周宋.
跳芭蕾舞 , 係我舊同事推介我 , 佢個女係佢到學左5年 , 話阿女好鐘意.

大宅

要買校服拉,唔知可唔可以唔買校褸呢,件褸好似唔夠暖咁,如果得幾度,幫佢着羽絨好過啦.

伯爵府

原帖由 catfsy 於 09-10-5 23:10 發表
要買校服拉,唔知可唔可以唔買校褸呢,件褸好似唔夠暖咁,如果得幾度,幫佢着羽絨好過啦.

新果款好似滑雪褸(我覺得)咁架喎 , 好似幾暖咁.
舊果款我都有兩件 , 唔知仲可唔可以著呢

你地有冇收工 BBQ 通告呀 ?
在職媽 , 會唔會請假去呀 ?
今次去大棠荔枝山莊 , 雖然要 110 /位 , 但覺得價錢都幾合理.
我就參加啦 ~

男爵府

我都諗住唔買校樓, 問o下學校得唔得先, 白白豬我諗我都會去, 你帶唔帶細佬去呀。

樂樂又2日都冇返學喇, 2個星期前病完返o左1個星期又再病過, 原本係個summer變o左肥仔, 病o左2次之後又打回原形。

原帖由 三個白白豬 於 09-10-5 23:19 發表

新果款好似滑雪褸(我覺得)咁架喎 , 好似幾暖咁.
舊果款我都有兩件 , 唔知仲可唔可以著呢

你地有冇收工 BBQ 通告呀 ?
在職媽 , 會唔會請假去呀 ?
今次去大棠荔枝山莊 , 雖然要 110 /位 , 但覺得價錢都幾 ...

伯爵府

原帖由 小比豬仔 於 09-10-6 09:14 發表
我都諗住唔買校樓, 問o下學校得唔得先, 白白豬我諗我都會去, 你帶唔帶細佬去呀。

樂樂又2日都冇返學喇, 2個星期前病完返o左1個星期又再病過, 原本係個summer變o左肥仔, 病o左2次之後又打回原形。

...

帶呀 , 橫掂細佬唔洗比錢.
我老公話看下到時請唔請到假 , 如請到 , 佢就自己同細佬去 , 到左再 join 返我.
我起初都有諗過自己帶野食去 , 唔 bbq , 但又癈事煩 , b 下都好.

男爵府

你同唔同我一齊B呀, 唔知佢o地會唔會分組呢?

原帖由 三個白白豬 於 09-10-6 14:18 發表

帶呀 , 橫掂細佬唔洗比錢.
我老公話看下到時請唔請到假 , 如請到 , 佢就自己同細佬去 , 到左再 join 返我.
我起初都有諗過自己帶野食去 , 唔 bbq , 但又癈事煩 , b 下都好. ...

伯爵府

原帖由 小比豬仔 於 09-10-6 15:49 發表
你同唔同我一齊B呀, 唔知佢o地會唔會分組呢?

你 b 我都 b , 大家一齊 b

大宅

最後我都無買校褸,先生話遲D都可以買,又有聖誕,又有新年,都唔知着得幾多次,遲D先算啦.

禁止訪問

男爵府

歡迎你加入下午班大家庭呀, 唔知你轉去下午班會唔會同我個仔一班呢, o甘你又點解轉讀下午o既, 佢下午有位比你咩!

原帖由 小香香 於 09-10-7 00:30 發表
HIHI。。各位。。我女女十二月都會讀真光下午呀。。佢E家讀緊全日。。不過十二月會轉去下午班

伯爵府

原帖由 小香香 於 09-10-7 00:30 發表
HIHI。。各位。。我女女十二月都會讀真光下午呀。。佢E家讀緊全日。。不過十二月會轉去下午班
點解會轉讀半日嘅,全日唔好咩 ?

伯爵府

原帖由 小比豬仔 於 09-10-7 09:47 發表
歡迎你加入下午班大家庭呀, 唔知你轉去下午班會唔會同我個仔一班呢, o甘你又點解轉讀下午o既, 佢下午有位比你咩!

我朋友9月頭打去問仲有冇位 , 佢話個 waiting list 好長 , 叫佢 11月再打去.

男爵府

o甘依家有人由全日轉下午o甘即係下午有位.....

原帖由 三個白白豬 於 09-10-7 09:50 發表

我朋友9月頭打去問仲有冇位 , 佢話個 waiting list 好長 , 叫佢 11月再打去.

伯爵府

原帖由 小比豬仔 於 09-10-7 09:54 發表
o甘依家有人由全日轉下午o甘即係下午有位.....

一開學就知有位啦 , 因我個女隔離係吉左麻
所以先叫我朋友打去

男爵府

頭先我打去問佢上午有冇位幾時先知可唔可以轉到上午, 佢話通常上午好少人走, 如果走就要睇o下個list比邊個, 不過依家返返下又覺得返下午都幾好, 夜晚又唔洗趕佢去瞓覺, 朝早瞓到幾點都得。

依家個仔通常10:30上床, 同佢係床傾一陣計就瞓, 朝早瞓到10:00到, 12:40就去等校車, o甘白白豬你呢

原帖由 三個白白豬 於 09-10-7 10:04 發表

一開學就知有位啦 , 因我個女隔離係吉左麻
所以先叫我朋友打去

首頁
45678...9

尾頁

跳至