自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hohoho2013 發表於 22-9-19 23:43
我姨甥又係,佢得一架車,話違泊抄牌當交停車場費,但唔夠一個月,已經問我邊度有停車場車位租
...

咁咪好囉

水晶宮

andyman 發表於 22-9-19 23:47
有時並唔係冇車位停,而係車主行多兩步都唔想,最好停正佢屋企門口,如果架車可以駛埋上樓佢一定開上去, ...

到炒佢牌時就發曬爛渣,仲要影埋擺上網公審,最後比人插翻轉頭,抵死

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

近年違泊真係愈來愈嚴重,屋苑屋邨附近的馬路,夜晚條條路都係雙線變成單線行車。
而家連日頭都係咁,明明停車場仲大把位

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔守法嘅人太多,最好抄多 d。

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

2023年兔年勳章

cattz288 發表於 22-9-19 19:19
尋日坐的,亞的士哥話佢識人有4架車,用1部,其他3部違泊,抄牌當交停車場費,要再抄多d :cen ...

抵抄啦!最好拖走潻呀!

珊瑚宮

2024年龍年勳章

anpanmenbaby 發表於 22-9-19 19:38
除左抄牌外,政府可否處理下d鋪頭長期霸佔錶位(擺櫈仔雪糕筒)同死車問題,比返d位人泊車就唔會違泊啦
...

咁又唔咪,違泊嘅,成大個停車場喺度都唔會泊,都係會選擇違泊

伯爵府

好媽媽勳章

自從開始派消費券之後,明顯係抄密咗,有時會見到車頭攝幾張,唔抄邊有錢10月1號派俾你哋。仲有超速,都執得好嚴,我原本行開條路係70 ,最近唔知點解改咗50 ,我冇為意,上次行咗60 ,都寄信嚟叫我交罰款,我又無所謂,下次行慢啲。利申;我雖然揸車,但我多數拍停車場,贊成抄多啲。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

抄多D,我屋企附件幾條街,長期3線變1線,雙黃線都長期泊到突出馬路。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

違泊就唔岩,不但阻礙行車,亦危害路人,同政府有無錢無關。

伯爵府

野原美冴 發表於 22-9-20 07:59
近年違泊真係愈來愈嚴重,屋苑屋邨附近的馬路,夜晚條條路都係雙線變成單線行車。
而家連日頭都 ...

有時見小巴站長期泊滿的士、貨車、私家車,根本睇唔到有冇車嚟緊,搞到截小巴要行出成個車位

複式洋房

我都成日舉報樓下既違泊有個車主,樓下同一個位3日畀人抄2次

侯爵府

開心吸收勳章

違泊就要抄啦. 極多人係貪方便吾泊停車場, 利申我地都揸車.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

李豆豆 發表於 22-9-20 09:06
咁又唔咪,違泊嘅,成大個停車場喺度都唔會泊,都係會選擇違泊

好多貪方便,自私到死
放下自在

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

大力大力 發表於 22-9-19 19:17
今年初已發覺警察加強抄牌、尤其是現在抄牌唔使用手寫、影相真係15秒搞掂、7月一號後抄得更淩厲~ ...

唔係加強左,而係的駕駛人非常誇張地停車,三線行車居然停泊二行,呢的重唔抄..........作為駕駛人要自律的

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Matt仔 發表於 22-9-20 09:46
我都成日舉報樓下既違泊有個車主,樓下同一個位3日畀人抄2次

如果接到舉報、警察一定要做野~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

象牙宮

回覆樓主:

自從年頭轉影相,唔係人手寫,已經抄多左啦!不過大型車輛無地方泊,都係照咁周街泊

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

支持抄牌, 有D真係泊得好離譜

大宅

2023年兔年勳章

大力大力 發表於 22-9-19 19:17
今年初已發覺警察加強抄牌、尤其是現在抄牌唔使用手寫、影相真係15秒搞掂、7月一號後抄得更淩厲~ ...
違規亂泊真係好討厭

子爵府

jincaiyan 發表於 22-9-19 19:39
凌晨1點都抄
舊年已經係咁

其實搞掂左班黑暴巳經係咁,都唔係今時今日既事,同新特首冇關

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

忌廉寶寶 發表於 22-9-20 12:54
其實搞掂左班黑暴巳經係咁,都唔係今時今日既事,同新特首冇關
...

2021年 肯定冇抄得咁勁~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至