自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Happyhappylive 發表於 22-1-25 12:57
各有人的命運 屋企人好又甘親好事 各有前因莫羨人 :ilov ...

珍珠宮

明你感受,你係羨慕你個妹,唔算妒忌。婚禮呢d嘢睇你個人點睇,上一段婚姻已經完結,仲唸乜嘢人生污點啊,無人會在乎同記得,只有你自己記得,過去咪由佢過去囉。我個人好憎呢d門面嘢,當年我結婚,只係簡單簽紙行禮就算,無擺酒,屋企人話佐我好多年,我都無動於衷其實最緊要係婚後兩個人幸福快樂,當年你婚禮搞得好好睇睇,都唔代表無遺憾。你應該珍惜而家所擁有既嘢,有兒有女,有伴侶,有愛情滋潤,如果你想有個名份,不妨直接同男方講,佢又唔係李嘉誠,既然覺得係終生伴侶,簽個名好簡單姐。至於擺酒,睇你地意願了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我明白你心裏面感受,人總會比較,人之常情,唔會有人話你。
但呢一刻,妹妹嫁得好,你做姐姐真的要好好替他高興呵。因為有你的過去,更要叮囑妹妹要珍惜、用心維繫婚姻。豪華風光婚禮,只係一天而已,過後就是過眼雲煙,往後的日子才是真章!
而你覺得遺憾是,無成功婚姻及自己認為圓滿的婚禮。但你有一對仔女;一個視為終身伴侶的男友,比很多人美滿了。過去的由它吧,珍惜你目前擁有,不要執着一些只有一天風光的虛榮,令自己唔開心!活在當下,天注定擁有就一定擁有,冇亦都不必強求,相信你都聽過[命裏有時終須有,命裏無時莫強求]記住把握現在,不再讓自己再有遺憾

公爵府

hashtag影視迷勳章

婚禮唔重要,婚姻才重要呀!近年見到一d婚禮好盛大睇落好恩愛的新人,往後的婚姻都唔太好。夫妻相處才最重要,有時細水長流,平淡才是福㗎!閃盲人嗰啲未必長久

伯爵府

回覆樓主:

送給你 知足常樂

首頁

尾頁

跳至