自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

子爵府

bata 發表於 19-3-3 21:40
報導上面Lily 女仕,睇蘋果見佢只係表示原本同媽媽一齊排左幾年等上公屋,但等待時媽媽去世,所以要新排單 ...

冇錢咪返多份兼職咯都唔知出鏡嚟做咩一個人住洗得幾多錢呀

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

劏房的確好唔人道啦,香港地住屋真係好有問題。人地大陸間間屋最少都一千尺以上,都唔明咁多大陸人點解咁鍾意移居香港?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

出得來做新聞都是表面野,誰去証明佢一家的入息?出現金量大有人在,國內有樓亦不是新聞,好討厭這類新聞,根本沒可能無肉食,衛生署建議每餐每人只食一隻麻雀大小的肉量,沒可能買唔起吧!但要食日本5a和牛就話無可能,多菜少肉最健康,仲講無肉食好慘,真係笑死人。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咁鬼肥毫無說服力

珍珠宮

回覆樓主:

綠色衫果個係住劏房話半個月先食一次肉嘅人?半個先可以食一次肉都可以咁圓潤呀?咁真係好可憐………

男爵府

多菜少肉仲健康

大宅

lm251099 發表於 19-3-3 21:06
啲數字會吾會取巧左啲呢?人均13.3一餐,一日四十元。如果以三人家庭計即每日用120元買送錢,現時大把家庭 ...

係囉!
又例如我今日$30肉碎,$6豆角,$9百福豆腐,共$45, 加埋配料(2蛋,薑蒜,米,幾粒細冬菇乾), 都應該唔使$60, 整咗肉燥飯,蒸豆腐,蒜蓉豆角,夠2人晚飯同明天帶飯,人均$15/餐,都有菜有肉!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

豬乸咁ge身形話唔夠嘢食,信佢嗰個都白痴

子爵府

emimi 發表於 19-3-3 18:44
我餐餐食肉,但呢個一星期食一次肉嘅大媽肥我幾個碼

身型已經出賣左佢,日日食甘少仲可以肥過我

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

叫你同胞施麗珊請你食啦,佢最關注你地權益,叫佢拯救你地啦,唔好打納稅人主意

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

20020116 發表於 19-3-3 04:57
有冇作大呀?講到瘦肉都冇得食,但圖中個c9肥屍大隻喎

佢個身形似乎一拳都打到我暈低

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

個阿姐真係分分鐘肥過晒呢度既JM!

珍珠宮

回覆樓主

你地好衰!
人地水腫啫!
一係就飲水飲到肥啫!
我見討論區成日講飲水都肥架!
應該係咁~除非唔係~

珍珠宮

畀面勳章

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

大媽肥到咁,佢應該減緊肥~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

回覆樓主:

香港幾窮都唔會冇野食唔會餓死囉

子爵府

jj7723 發表於 19-3-3 22:27
其實佢地有好多各式各樣津貼,又老綜又雙糧。佢地好似經常去食物銀行攞食物,又去社區食堂食免費飯,點解呢 ...

總之依家所有有關社區組織協會施麗珊,何喜華等人出來廢嗡D人點慘點慘,我一律當廢話笑話聽,完全唔會信
好心D記者用吓腦分析下先報導啦,呢D創作新聞,完全得啖笑

大宅

我都想咁講,食得咁清淡,重話自己腸胃炎,重可以有肥媽既身形

男爵府

其實佢地究竟想要幾多先滿意?中產做到半死都唔敢咁多要求。

珍珠宮

畀面勳章

$13.3如果真係做到都慳唔少唔知計唔計埋燈油火立呢

首頁
45678...10

尾頁

跳至