自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我最近日日掛住打機,老公教做功課同埋同對囝囡睇電視,佢仲話家長日一齊去,我對囝囡即刻驚樣

大宅

我都係偽單親,仔細時好辛苦好攰好吾開心,漸漸仔大咗,放棄咗要佢陪,反而輕鬆自在吾洗就佢。雖然心底覺得可惜的。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢喺屋企都還好,有啲老公成日開夜仲似單親

男爵府

KCBaby2011 發表於 18-10-26 22:04
講過無數次,叫佢參加小朋友學校活動,就鬧番你轉頭對佢已澈底失望!所以根本 ...

衰過單親呀, 偽單親仲要照顧多一個人,煮埋佢飯,洗埋佢衫

大宅

淳熙媽咪 發表於 18-11-10 02:15
衰過單親呀, 偽單親仲要照顧多一個人,煮埋佢飯,洗埋佢衫

我都係呀,放工返黎就食飯,訓教同打機,以前都會倒一次垃圾,而家咩都唔做。
我就成個工人咁,咩家務都做哂,仲要跟阿囡功課,默書同溫習,測驗。
有時真係唸,佢退左休之後點算?

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

KCBaby2011 發表於 18-10-26 09:36
C6除了返工,小朋友返學所有野都唔理唔參與,放工只識坐喺sofa 打機!其實有時唸同單親冇乜分別!

...

都似架!不過我老公唔打機,佢只係返工時間極長!每日連車程,返到唻屋企..... 其實都真係未必夠10個鐘,食飯澡涼連瞓覺....

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

相信好多c6 都係咁。放工以為自己大曬,所有湊仔+家務應該係c9 做。我個個咪又係咁,叫佢幫手仲勞氣過乜咁

首頁

尾頁

跳至