自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我返工搭巴士,有個女人聽住headphone響度唱歌,唱得鬼死咁講聽又多痰。有次我坐佢後邊時順手叫佢唔好再唱,安靜。

亦有次,有個女人坐在我邊,開speaker睇戲,我要瞓,叫佢用headphone。

再有一次,在急症室個人已好唔舒服,有對父母唔關靜音玩candy crush,真係心都煩。我叫佢較靜音,對父母肯教。我呀媽叫我唔好多事。我話咩呀,呢度係公眾場所,我無興趣聽佢打機。我呀媽立即收聲。

啲人,真係好自私,成日試人底線。

伯爵府

回覆樓主:

其實點解唔肯用耳塞?? 諗唔明

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

melonfans 發表於 18-1-12 23:24
我係荃灣港安對面床都係咁,我同佢講,佢屋企人話吾洗理我,好彩我正要出院,難委人地2個做完手術要休息。 ...

我上次做完手術麻醉藥未過晒矇矇下。夜晚十一點左右隔離床聽粵曲,xy 交叉圓圈佢!一開機督督督撐撐撐,頂!嚇到我成個彈起。(我已經用左耳塞)我即刻拉開條簾醒佢囉!
我唸住如果佢第二日都係咁,我開phantom of the opera 大家鬥唱,我唔信我跟住唱唔走音,睇下邊個頂唔順邊個

子爵府

回覆樓主:

D人真系好冇自覺

子爵府

回覆樓主

常常有這些人真係好黑人僧!政府係咪要教育下市民,在公共場所不應開大聲浪呢,應用耳機啦!

子爵府

我成日想出聲, 但係其一, 驚俾人拍片擺上網, 其二, 遇著個癲ge

所以有好多人唔敢出聲, 應該都係呢D原因.

其實, 如果真係喺公眾地方騷擾到人, 我唔期望有人開聲, 但最好我/或有其它人出聲阻止時會幫忙, 兼唔好坐喺度食花生/拍片.

首頁

尾頁

跳至