自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

為何連手抱果個都抱埋出去?都唔識玩水?
其實真係要吼實啲老人家,佢哋仍然以為自己好掂,最鍾意乘父母返工的時候偷偷帶孫出街玩,雖然多數帶埋工人,但工人也是蒙下蒙下。

珍珠宮

goat 發表於 17-10-9 15:50
如果感情可以量化/計算,呢個世界就唔會有母親可以為未出世BB犧牲自己唔做化療,
亦唔會有結婚廿年(甚而更長) ...

咪係,睇到慶。
用時間衡量既話,子女點都超越唔到父母、老爺奶奶、親戚、甚至同學......
正常父母見到子女俾人整到受傷,都會心痛氣憤,可況死咗。

死咗兩個仔話咁易就''體諒''凶手,
係心寬?我覺得心寒....
就算自己父母搞成都分分鐘一世放唔低。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我一世都唔會原諒佢地
有D意外係可以避免

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主

除左唔會原諒,
我諗我會攞刀劈個老爺

男爵府

Fion_Chan 發表於 17-10-9 13:17
唔偉大,只不過死者已矣,生者何堪。既成事實,點解唔放過人放過自己。怨恨老爺一世兩個仔都唔會翻生,我 ...

你其實有無仔女既呢?
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

男爵府

forgive?forget? 發表於 17-10-9 19:57
我就一定會同呢個家庭斷得一乾二淨,連老公都唔要
老公無辜,但兩個仔死得仲無辜
...

我都會係咁, 唯有咁先可以欺騙自己忘記傷痛
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

爺爺? 阿公?

父母點解會比爺爺一個人帶2個小朋友出街?

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

好惨,伯伯都好惨,蒼天憐憫吓

男爵府

可能個老爺會以死謝罪
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

公爵府

Fion_Chan 發表於 17-10-9 10:08
其實67歲都唔係好老,還好健壯,高估自己能力都唔奇。如果我係心抱,我唔會話永遠原諒唔到(而且對長輩,我 ...

小朋友懷胎十月生出來,朝夕相處從小嬰兒養育長大,情份豈能一條公式這樣計算?

我沒有那麼豁達,原諒也好體諒也好,都做不到。 爸爸才最淒涼,老父與兒子,如何自處?

不自量力,後果的確可怕。

公爵府

Happybabyhbb 發表於 17-10-9 13:02
感情唔係數學題⋯我真係做唔到好似你咁大方⋯

咁係因為事情並非發生在自己身上⋯⋯
現在點講都得⋯⋯

但如果受害者父母聽到呢番話,簡直在他們傷口上插一刀。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

好慘,下半生都要內疚, 又唔知點面對D仔...

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

老人家好多都係安全意識好低

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

moma1023 發表於 17-10-10 04:00
咁係因為事情並非發生在自己身上⋯⋯
現在點講都得⋯⋯
係啦, 死左兩個仔仲要唔可以憎恨,要體諒。邊個體諒對父母。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

去咁危險既地方游水,冇得原諒!

男爵府

mcdullyiu 發表於 17-10-10 09:18
係啦, 死左兩個仔仲要唔可以憎恨,要體諒。邊個體諒對父母。

我問左個會員佢其實自己有無仔女的? 佢仲未答我

珍珠宮

回覆樓主

悲劇

琥珀宮

MrsSingSing 發表於 17-10-9 20:18
咪係,睇到慶。
用時間衡量既話,子女點都超越唔到父母、老爺奶奶、親戚、甚至同學......
正常父母見到子 ...

比我都唔會原諒,我唔覺得係意外,根本係誤殺,老人家及長輩唔係大晒,佢而家害死咗兩條小生命,我作為旁人都憎死佢,何況死者父母!

大宅

回覆樓主

樓上大愛到呢
先唔好講會唔會發生自己身上
我睇呢單新聞都睇到我火滾 仲要原諒?我自問做唔到咁聖母呀
唔o係醫院一野衝埋去星幾巴再掉垃圾桶已經好比面
老公要我忍打埋老公呀

呢個至係做人阿媽正確做法囉

珍珠宮

JoanC 發表於 17-10-9 08:13
俾我係新抱,我真係原諒唔到,以後都唔好叫我返去睇佢哋,再有小朋友,我都唔會俾佢返去,要睇就睇相睇片, ...

咁如果是自己爸爸呢?原唔原諒度?

首頁

尾頁

跳至