自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾like你呢個朋友, 據理力爭, 鐘意d敢言的人

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:有一大班朋友, 比較close, 每季都有聚餐.wh

原帖由 eric5354 於 15-11-17 發表
有一大班朋友, 比較close, 每季都有聚餐.

whatsapp group 有二十多人.
下次唔好叫佢

寶石宮

回覆:朋友聚餐後比人追數

間中就算啦

子爵府

點解佢唔係gp度講,
e d應該大家有權知,
再唔再計過,
大家都有權決定,
佢覺得係原則問題,
咁即係唔介意大家都知啦,
而且下次唔會再攬到咁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+15-11-17+發表係囉

原帖由 李豆豆 於 15-11-17 發表
哇!好金喎!
俾我會唔計你地酒錢囉
所以我唔再去唱k,同埋人大左。鍾意同家人唱多d...我同老公,細佬,佢gf, 妹同妹夫。都已經好好玩。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我d朋友飲酒既通常都係打邊爐,所以唔會太

我d朋友飲酒既通常都係打邊爐,所以唔會太貴,好彩唔咪唱k,如果唱k計埋酒錢好貴既,我可能會要求分開計架

...
唱k,又啤酒又black label...真係好貴。

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+15-11-17+發表係囉

原帖由 milau 於 15-11-17 發表
朋友生日唱K
我唔飲酒
最多$200
所以知人地飲酒就唔去最好,同埋人大左,gathering 都係打邊爐,食放題,幾好

翡翠宮

我地計錢係食同飲分開計嘅,因為我班朋友有幾個會開車唔會飲酒,無理由要佢地比埋。
樓主如果覺得麻煩嘅一係下次唔好預佢,一係就分開單計

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:有一大班朋友,+比較close,+每季都有聚餐.wh

我早兩個星期都攪24人飯聚,叫兩圍外另外響現場叫咗兩支酒去乾杯,有一個話自己唔飲,我話至在大家有杯在手可以乾杯慶祝,唔飲都要俾錢,無人敢say no, like 唔like我控制唔到

大宅

當日又唔計,時後追好核突姐!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+milau+於+15-11-17+發表朋友

原帖由 LedTV 於 15-11-17 發表
所以知人地飲酒就唔去最好,同埋人大左,gathering 都係打邊爐,食放題,幾好

...
唱k實飲酒啦

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

有原則就即晚講,自己計出來問大家有無異議。過三日至講想點?單都掉左,叫佢自己去群組講,自己一個一個去收。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

珍珠宮

回覆:eric5354 的帖子

二十幾人好難控制,攪手都好煩。

子爵府

但飲酒可以條數好大架喎....有些人可飲唔停,
不過一次半次冇所謂,

我覺得飲酒果D應自己提出分開出番$會公平些

大宅

引用:但飲酒可以條數好大架喎....有些人可飲唔停

原帖由 joys2334 於 15-11-17 發表
但飲酒可以條數好大架喎....有些人可飲唔停,
不過一次半次冇所謂,
我同意,真心唔想幫人俾酒錢,其實做得搞手收錢都要小心,好多時大圍都以為收錢果位會識分開收兩條數(利申:我係搞手,一蚊都會計清楚先收錢,和氣既野好多時你估唔到)

你未計數,我又唔好意思出聲;到你計埋我,我又要出聲問你做咩計埋我酒水,又尷尬又冇癮

大宅

引用:有一大班朋友, 比較close, 每季都有聚餐.wh

我都認為唔飲酒o既無理由貼飲酒o既。

樓主你大方比番50佢,但佢唔好意思收嘛,無理由要你貼

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

佢要開數即認為唔至50,所以應該會CHUR到底。下次就唔好預佢啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+李豆豆+於+15-11-17+發表哇!

原帖由 LedTV 於 15-11-17 發表
所以我唔再去唱k,同埋人大左。鍾意同家人唱多d...我同老公,細佬,佢gf, 妹同妹夫。都已經好好玩。

...
我同班朋友已經冇唱k好耐,食飯吹下水好d

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+15-11-17+發表所以

原帖由 milau 於 15-11-17 發表
唱k實飲酒啦
我地真係全家都唔飲,除左父母...
我媽話佢出去同人唱k,都只係邊個飲邊個比。

父母又煙又酒,唔駛佢地講,我地4個仔女都憎煙酒

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+15-11-17+發表所以

我同班朋友已經冇唱k好耐,食飯吹下水好d
係吖,而家各自有左小朋友,日間活動食飯好好吖。玩完又唔駛夜媽媽返企。吹水都靜d唔駛大大聲

首頁

尾頁

跳至