自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:分享一下分手事

你試下咁諗
樓主40歲
男友20歲

睇下有會否出現以下情形:
1.他不會追你
2.他不會對你咁好

伯爵府

引用:Quote:原帖由+candyjjlin+於+15-04-26+發表

原帖由 小小郭夫人 於 15-04-26 發表
呢度啲姐姐比左好多分析你,你難過嘅時候睇返啲留言,叫自己理智啲,感覺就會好啲。

傻妹,你仲細,你問下 ...
同意

大宅

引用:想分手無咁傷最好係慢慢少d少d咁聯絡, 唔好

原帖由 lala1016 於 15-04-26 發表
想分手無咁傷最好係慢慢少d少d咁聯絡, 唔好一刀切~

佢叫你去街咪話唔得閒, 過多一排大家感情淡左先講分手, ...

大宅

引用:Quote:原帖由+candyjjlin+於+15-04-26+發表

原帖由 小小郭夫人 於 15-04-26 發表
呢度啲姐姐比左好多分析你,你難過嘅時候睇返啲留言,叫自己理智啲,感覺就會好啲。

傻妹,你仲細,你問下 ...
好多謝你呀!我就係睇完e個post令我有分手嘅決心,其實好多jm都將我埋藏係心底入面唔肯面對嘅事講左出黎
我睇完你e個comment之後真係忍唔住喊出黎,你講得好啱,我真係未經歷過失戀,上一次都係未開始但係發現自己係第三者抽身,我都喊左幾日,不過個男人好決絕冇搵我,我先可以咁快好返,但係e一次拍左年幾,我真係好傷心
我同我d朋友傾完之後覺得自己係唔捨得傷害佢,我好怕傷害人,同埋我好依賴我男朋友
我覺得我自己應該理智d,始終客觀嘅條件係咁亦冇得改變,e啲真係有緣無份

wcpcelia    發表於 15-4-28 17:45

大宅

引用:你試下咁諗樓主40歲男友20歲睇下有會否出現

原帖由 db7mu23 於 15-04-26 發表
你試下咁諗
樓主40歲
男友20歲
咁又係

大宅

引用:+本帖最後由+溫柔+於+15-4-26+16:43+編輯+\\

原帖由 溫柔 於 15-04-26 發表
其實佢個人係唔太主動同埋冇咩社交圈子,佢之前嚴格黎講係冇拍過拖,但係就有過曖昧嘅一段情,我有時都係到諗,我同佢分手之後,佢應該唔會再搵到另一個佢鐘意嘅人

大宅

引用:Quote:原帖由+愛睡B+於+15-04-26+發表真係

原帖由 rayrayus 於 15-04-26 發表
我媽離左婚後個伴係大廿年的,佢個時四十幾佢六十多,純粹有個伴依靠,而家十年後男既因為年紀大身體唔好所 ...
多謝你嘅例子,我都要正視e個問題

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 小小郭夫人 於 15-04-26 發表

原帖由 candyjjlin 於 15-04-26 發表
好多謝你呀!我就係睇完e個post令我有分手嘅決心,其實好多jm都將我埋藏係心底入面唔肯面對嘅事講左出黎
我 ...
點解我哋講得出呢啲分析,因為我哋都經歷過籮如果個個姐姐+你媽媽都咁講,證明你要認真諗下當中嘅道理啦。

你呢一刻會好痛,但唔會有痛係永遠架,總會慢慢慢慢冇咁痛,最後唔再痛,時間,可以治癒好多傷口

你唔需要太壓抑自己,想喊就喊啦,感受係要抒發嘅,比你喊夠一個月,日日喊,慢慢就會冇眼淚架啦,無咪?

比啲信心,將來有個更好嘅等緊你呀,又年青,又大隻,又靚仔,又有米,幾好

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:bebebibi 的帖子

抱怨只會使人發瘋,
報恩才會使人發奮 ❣

大宅

再一次好多謝各JM意見
我已經決定分手,至於分手能否再做朋友,其實我好希望能夠,但若然佢不死心,繼續做朋友e件事係好難做到,依件事我會同伍傾下
其實我覺得,我男朋友係我人生最失意嘅時候幫左我好多,我好感謝佢,但係不得不着重嘅係客觀條件,今日唔解決,總有一日要解決,我發現我係接受唔到一個大我咁多嘅人(btw,我媽咪一直以為佢30頭)
上黎bk講左出黎真係舒服好多,有時朋友都未必可以講得咁白咁直接
唯一我擔心嘅係我地嘅分離會對佢帶黎極大痛苦,大家可唔可以分享下e方面嘅野?我好內疚於e方面,點先可以冇咁內疚?

伯爵府

好媽媽勳章

引用:再一次好多謝各JM意見我已經決定分手,至於

再一次好多謝各JM意見
我已經決定分手,至於分手能否再做朋友,其實我好希望能夠,但若然佢不死心,繼續做 ...
男人嘅嘢,你唔好想太多,佢呢一刻好愛你,喊到天崩地裂,一個月後又可以同其他人結婚,好多例子都係咁

你冷靜同佢傾,佢咁大個人,一定會明白,理智啲,唔好拖拉講真,佢都應該要反思一下點解成40歲人都仲唔可以比女朋友依靠,或者呢件事會令佢變得更上進更好呢,who knows?

伯爵府

再一次好多謝各JM意見
我已經決定分手,至於分手能否再做朋友,其實我好希望能夠,但若然佢不死心,繼續做 ...
同Ex 希望做朋友就係最大個傷害啦下化,咁點放低你呀,你話人地應該唔會有另一個,分分鐘人地一遇到岩既即結啦!岩timing 岩feel 唔駛拍十年拖架

伯爵府

減齡達人勳章

祝樓主你幸福…

男爵府

再一次好多謝各JM意見
吾好諗到自己咁重要,以為佢冇左你就世界末日。老實說,見到你話佢同你分開左之後未必搵到一個佢鐘意既......真係忍吾住笑左。男人並非你所想會痴心一片。清醒吧!

一朵雲    發表於 15-4-27 01:26

侯爵府

引用:Quote:原帖由 p_b 於 15-04-26 發表佢經濟

搵萬幾2萬,身家夠俾首期,冇家底,同屋企人住公屋
我媽咪希望我搵經濟能力好d同年紀差唔多

...
直接問翻你阿媽:系對你好緊要定系有錢後緊要?系咪只要有錢又後生既,就算佢對你唔好都OK?

水晶宮

引用:我明你媽咪點解咁做。。佢大你廿年,一般早

原帖由 Lplmm 於 15-04-26 發表
我明你媽咪點解咁做。。

佢大你廿年,一般早你廿年行先,你晚年要自己生活廿年。。
Agree with u

男爵府

引用:Quote:原帖由 candyjjlin 於 15-04-26 發表

原帖由 toffeecat 於 15-04-26 發表
吾好諗到自己咁重要,以為佢冇左你就世界末日。老實說,見到你話佢同你分開左之後未必搵到一個佢鐘意既.... ...
我見到果句都笑左
唔好諗到男人真係咁單純,呢一刻可能佢最愛真係你一個,但下一刻佢可能攬住第二個啦
我有個男仔朋友同我講,佢得唔到佢女神,佢以後都唔會鐘意第二個,之後咪又為第二個女仔要生要死,無限loop
ps.我都係二十頭

伯爵府

引用:Quote:原帖由 p_b 於 15-04-26 發表佢經濟

搵萬幾2萬,身家夠俾首期,冇家底,同屋企人住公屋
我媽咪希望我搵經濟能力好d同年紀差唔多

...
你真聽話。不過父母經歷咁多,有佢地的智慧,佢都係想你好……

大宅

差廿年又真係好難長久

當人生一個階段,比幾個月時間自己難過,慢慢會忘記

Life is short.  Enjoy your coffee, and...  Remember to smile.

禁止訪問

醒目開學勳章

引用:老實講,你有冇諗過個男人大你十幾廿年,又冇

首頁

尾頁

跳至