跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無2004年10月媽咪?

我而家胃口大到不得了, 食完野過一陣就極度肚餓, 個胃勁辛苦呀.....咁食落去生完bb之後都唔知點減.....

眼訓都係, o向公司做野個時都想訓咖啦, 放工落車行返屋企個時, 都想一路行一路訓, 好誇張呀.

男爵府

BB_Ahmond:
我同你一樣呀! 已懷孕8週, 但仍無作嘔, 作悶, 連尿頻的感覺都好似無喎, 一瞓瞓到天光, 但我就成日都覺得好累, 有時候無胃口, 明明肚餓又唔想食野。 你要為bb介口呀!! 有d野雖然不肯定, 但都係小心為上。
Martha

大宅

szetung,

唔好咁擔心要好好保重身體現時最緊要多d訓床,記住暫時唔好同老公ML住因會令子宮收縮,凍飲要停一停唔好飲心情要放鬆OK!
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

男爵府

我想問大家有了bb幾耐先通知公司?係末唔可以咁快講嫁?

大宅

Hi,
各位媽媽好,好耐冇傾啦!
昨日去左健康院掛單啦,D nurses 好好,但個女醫生好無禮貌.....衰人。可能我唔夠運啦!
其實我都會去仁安生,但又覺得去政府醫院check下都好,有多個保障,而且又可免費聽talk,又近屋企。
你地會唔會去試下威院果隻準確率有9成,test 唐氏bb機會率。淨度頸皮是否得7成準確率?
至於威院果隻,懷孕期12-14weeks至做得,但結果一小時就知,同佢用驗血+度頸皮計算bb有唐氏既機會率,唔危險,仲好準!但好似要$950,你地會唔會孝慮?
我有電話同web address
電話 26322470
web https://pdc.obg.cuhk.edu.hk/common/oscarbooking.asp

珍珠宮

醒目開學勳章

利太
你唔好咁擔心肥啦, 個個大肚婆都會肥, 生完先減!! 我都係肥底, 雖然我胃口唔好, 但少活動, 都肥咗好多呀.

大宅

caba,

我都有聽d朋友話呢個plan準確度好高早2-3個月仲做特價$6??,上兩星期我Dr都介紹比我但她說現時做回正價$950,我正打算先看2/3去贊育醫院度頸皮及20/3唐氏綜合驗血嘅結果再看有沒有需要再到威院做,你哋有冇朋友做咗威院呢個plan呀!
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

大宅

caba,

你係邊間健康院登記呀?Dr有乜唔好呀!

大宅

Hi,
我在將軍澳寶寧路的母嬰健康院睇,我說個醫生無禮貌係因為佢問我父母有冇長期病,我答冇,不過husband媽媽就有糖尿,點知佢即好大反應咁話我:我問你父母,你駛唔駛講咁多無謂野..............係咁講....大佬,我又冇錯,只講多句,駛唔駛咁呀!離譜。

好彩D姑娘好好,又細心,又helpful,都balance番D 感覺。

呢個網頁好好架,在媽媽篇里仲有胎兒每個月的發展進度,都
http://content.edu.tw/vocation/child_care/ks_sd/new/menu.htm

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Mon-Mon
今朝要去醫生度檢查,好驚同上次一樣(舊年因BB基因細胞停止分裂約兩星期大便停止生長)呢個BB係我同我老公第一個b,今次再有小小心理暗影同壓力.....

別墅

Hello各位:
好開心知道有咁多人都係10預產期,大家要加油!!
我的預產期係10月1 日呀!!

自從知道有左之後,個人成日都好緊張.
最近無曬胃口,咩都唔想食咁......

我一知道有左之後,我的朋友就同我去左醫院登記啦,我見你地好多人都照左超聲波,乜可以照到"家拿"去邊度照??

大宅

caba,

你係母嬰院睇ar, 我係將軍澳醫院ar, 不過要下星期三先睇

洋房

好開心呀, 我今日第8週呀~ lee個星期開始好易肚餓, 一日食成六餐(除正餐外, 我已盡量食小小野), 而且每晚都有夜尿呀~ 不過我仲未照第二次超聲波呀, 要去到3月8日先照第二次, 所以好心急呀, 我係贊育睇呀, 你地有係邊到see呀?

cwmay ~ 第一胎 (09/10/2004)

大宅

hello:各位好 我最後m在12/1來的.
我今天去看醫生,因我用驗印棒驗到有,去看醫生照了兩次超聲波.
第一次在17/2照看不到,話可能宮外孕,醫生也有用驗孕棒幫我看都話有的.叫我下星期在覆診.
第二次在27/2看令一個較有經驗的醫生照超聲波,也是甚麼也看不到,但就不是宮外孕(我大為放心),他也不明白,如果無bb,點解驗孕棒驗到有呢,我已用了4盒去確定,醫生叫我再過兩星期在看看,看看是否唔長胎,但唔長胎又無理由甚麼也看不到呢???
可否有經嚴的媽媽幫下我呀,我個心

大宅

wanman...我想問下..妳個e生點解可以肯定妳唔係宮外孕

其實妳可以要求驗血, 要驗兩次, 驗1次後隔2-3日驗第2次, 噤就可以知道個胎生長情況, 如果有增長就一定照到, 如果冇長或反而減左就係流產, 噤米唔洗等兩個星期噤奈囉.

祝好孕.

洋房

Caba, Ysandy, 你地係咪都係住將軍澳架? 我住坑口架!
另外, 我想問健康院同醫院有甚麼不同?

第一胎, 心情又緊張又開心 :-D

大宅

hello:hkcindy
我是好強調去問醫生是不是宮外孕,醫生話如果是的話會照到子宮會腫起和會肚痛及有紅,我甚麼都不是.所以應該唔會喎,因第一個醫生話有可能所以今次我好強調地問了兩次架

大宅

wanman...噤妳不如等多一個星期, 再去照, 希望妳照到啦. 又可以睇下佢幫唔幫妳驗血.

大宅

Jennifer,

我係住係將軍澳ar, 不過我住將軍澳中心
我都未去醫院ar, 3月3日先睇第一次咋

Jennifer, 咁你呢, 你諗住點ar

洋房

ysandy,我打算係法國醫院生, 因為個醫生係朋友介紹, 話好好 wor, 仲未決定去唔去醫院排.

我上個星期睇左一次醫生, 已經照左一次 ultra sound, 見到 bb 有 1.1cm 大啦.
第一胎, 心情又緊張又開心 :-D

首頁

尾頁

跳至