烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 我的製成品[Part 6]

sinwai182006 寫道:
Honney
迪士尼好唔好玩呀?
囡囡咪好開心?!

佢梗係開心,難為我呀
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

男爵府

Honney
同小朋友去街街,大人一定最辛苦既一個!
我星期六都好辛苦呀,囝囝唔舒服,
我都帶住佢去街(幫媽咪去二記買野)&
扲埋返娘家,嘩袋野好重架!
好彩囝囝唔係周圍走既細小朋友咋!
回程時,囝囝瞓左覺,我抱住落左巴士,
見住架入村小巴走woo,
果樹好大風呀又凍,我問左囝囝好多次,
"行路返屋企",佢say no架!
可能囝囝唔想我抱住佢行啩!
最後我都係決定抱住佢行,
嘩行到半路想放棄,但見囝囝咁唔舒服唔想佢行,
唯有同自己講堅持下去,
在途中,同囝囝傾計,又叫佢支持媽咪,....
屋企人話我,自己攞黎辛苦,
但係我有另一種感受,係好warm架!
我行左3分2路程,小巴先至經過!

我今晚先去睇醫生呀,而家好辛苦呀!!!! :-(

子爵府

sinwai,

你個樹除左小巴無其它車經過架?
下次咁辛苦小巴走左見到的士即刻上呀
唔係好易攪到你囝囝同你都病呢
我依家抱囡囡行多兩步都覺得好辛苦呀
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

男爵府

honney
係滾後熄火浸15-20分分鐘定係煮呀?? 我唔係驚唔熟係驚唔上色,我見你隻雞d色好靚呀。

我都同bybyma一樣諗法,有無骨雞翼買都敢買啦

我都等緊你囡囡「即席揮毫」呀

suki
你一定得0既,你今次都係間唔中失手姐。

bybyma
你又去 ??

sinwai
自己做左媽媽知道原來真係咁偉大架 :-(

大宅

Honney,

我都怕起雞翼骨, 起一隻都要 5-10 分鐘, 仲要起禁多隻, 最少要用一日時間做, 天氣禁凍, 手仲要濕水禁內, 妳真係一位好媽媽 .

男爵府

Honney
果樹得小巴咋,
哈哈哈...果晚我無諗過坐的士woo!
可能果日駛得太多$$..又入貨,又同囝囝睇醫生啦,
諗住慳d啩!
最衰自己錫住隻佬啦,
佢收工無耐食緊飯,
無叫佢出黎車我同囝囝!
算啦,當自己做下運動! :mrgreen:

kae
我都覺得自己做媽媽都有75分架! :mrgreen:

大宅

sinwai,

休息多啲, 妳仲要照顧囝囝, 我喉嚨痛咗兩個星期, 依家食咗專科醫生啲藥先自好返 8 成, 明天仲要覆診.

大宅

kae,
我見阿囡訓得咁舒服, 咪又去訓下law.
你今日冇整野食既, 老公放左公未呀? 唔係有假放咩?

A1B2C3,
我奶奶同家姐起雞翼骨都好叻架, 佢地話剪左個頭然後成條骨扯出黎就得喇喎, 但我要好辛苦先扯到條骨出黎.

sinwai,
咁你真係好辛苦呀, 莫講話你囝囝咁大個, 我而家抱一陣阿囡都覺累架, 今朝抱左佢半個鐘到都覺得好累呀!
你真係要同老細講下架, 如果咁唔安全萬一真係有咩事點樹喎!

Honney,
學校會打邊爐咁正既?
咁即係冇下午茶吃喇? :tongue:

男爵府

bybyma

你咁快訓醒0既??

佢今朝放左工啦,而家同個女訓到死豬咁。 係今日同聽日都放假。

第時到你囡囡返學就知啦,呢排天氣凍好多學校都玩打邊爐呀。

男爵府

A1B2C3 寫道:
sinwai,

休息多啲, 妳仲要照顧囝囝, 我喉嚨痛咗兩個星期, 依家食咗專科醫生啲藥先自好返 8 成, 明天仲要覆診.

點解睇咁耐都未好既?
多謝你關心!thanks!

子爵府

Kae,

你記住落小d水呀,雞翼唔駛咁多水的,無唔上色就用火煮到d汁收就得架啦∼

子爵府

A1B2C3 寫道:
Honney,

我都怕起雞翼骨, 起一隻都要 5-10 分鐘, 仲要起禁多隻, 最少要用一日時間做, 天氣禁凍, 手仲要濕水禁內, 妳真係一位好媽媽 .

係羅,諗到要起三十隻我又縮沙啦,但又唔想佢地食唔到 :-(

子爵府

sinwai,

比著我老公唔駛叫佢都會出黎車我地架

子爵府

bybyma,

係呀,學校有得打邊爐呀,所以聽日唔駛帶茶點, 咁凍我都唔想郁呀

男爵府

Honney 寫道:
Kae,

你記住落小d水呀,雞翼唔駛咁多水的,無唔上色就用火煮到d汁收就得架啦∼

收到,希望今次成功啦~~

子爵府

kae 寫道:
[quote]
Honney 寫道:
Kae,

收到,希望今次成功啦~~ [/quote]
記住落少d水就得架啦

男爵府

bybyma 寫道:

sinwai,
咁你真係好辛苦呀, 莫講話你囝囝咁大個, 我而家抱一陣阿囡都覺累架, 今朝抱左佢半個鐘到都覺得好累呀!
你真係要同老細講下架, 如果咁唔安全萬一真係有咩事點樹喎!

Honney,
學校會打邊爐咁正既?
咁即係冇下午茶吃喇? :tongue:

佢好似無反應woo!
office附近有好多變態佬,
有次跟左我行一段路,我無留意呀,
原本唔係跟住我架,係跟住另一個女人架,
個女人發現左,咁變態佬轉移目標係我榭,
後來,個女人跟我一齊上巴士話我知,
好彩個變態佬無跟我上車咋!
唔止一次架啦,呢d事件我都有同老闆講過,
佢都無反應,我都無辦法! :cry:

我囝囝讀低班都有打邊爐,佢話好開心架!

男爵府

sinwai
你小心d好喎,你可以打去警局同佢講架。

honney
囡囡d字好dim好四正呀。
我比10個叻佢。

子爵府

bybyma, kae,

佢係畫板係咁易寫完應酬下我,跟住依家訓左覺啦

男爵府

Honney 寫道:
bybyma, kae,

佢係畫板係咁易寫完應酬下我,跟住依家訓左覺啦

物佢原本唔係訓緊架咩??

首頁

尾頁

跳至