2012年媽媽會

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

畀面勳章

mingsissi 發表於 12-2-10 16:14
我想問喺唔同商家鋪頭買野運費都係分開計同分開送貨嗎,即係大家都係順豐可唔可以凑埋一齊運費會唔會平D, ...

我未用過順豐架, 因為唔識 =_=" 不過我估未必得, 因為唔同舖D速遞要去唔同地址收件嘛~

如果你睇中幾樣野應該用集運平D喎! 就算淘點集運貴, 但最多可以合5張單再送黎香港, 都應該平過用順豐直接由大陸送黎香港呀~~
感恩

男爵府

畀面勳章

eeeeee, 原來Gmarket唔係淘寶黎架? 咁要訂衫果D係咪韓國送黎? 運費會唔會貴好多呀?

我都見D BB用品大減價呀, 但我老公費事咁早買定D冬天衫, 唔知BB到時咩size喎

感恩

別墅

引用:Quote:mingsissi 發表於 12-2-10 16:14 我

原帖由 chu.c9 於 12-02-10 發表
我未用過順豐架, 因為唔識 =_=" 不過我估未必得, 因為唔同舖D速遞要去唔同地址收件嘛~

如果你睇中幾樣野 ...
集運平過順豐好多,原本我都唔知淘點集運係咩黎架,上網搜尋資料先知道,咁你運費即係rmb72蚊,7kg黎講好平呀,rmb72+hk18就可以送到屋企。咩唔係指定左係旺角或OK便利店取嗎,(收集資料唔係好齋~嘻嘻)

男爵府

畀面勳章

mingsissi 發表於 12-2-11 00:30
集運平過順豐好多,原本我都唔知淘點集運係咩黎架,上網搜尋資料先知道,咁你運費即係rm ...

淘點個收費, 如果去自提站拎同埋送去公司, 都係首1kg rmb18, 之後每kg rmb6, 送去屋企就加rmb18手續費. 相比起去OK便利店拎, OK係貴D架, 同埋size亦有限制~ 淘點計我7kg野收rmb72囉 (唔洗再加hkd18, 佢全部計人仔架)
http://www.taodot.com/?action=portage&method=normalInfo&page=fee&item=house

本來我都見forum有人講其他集運, 話要自己聯絡個負責人, 我唔識點做呀. 咁淘點有晒網站, 自己認領件貨, 睇住重量自己揀合邊D單, 好似方便D, 同埋我公司同事都係用淘點, 有時買得少少野可以同佢地合單share運費嘛

你都可以考慮 leetsuiwah 介紹用京港集運, 佢個運費平過淘點呀, 我都想學下其他平D o既集運方法

感恩

別墅

引用:Quote:mingsissi 發表於 12-2-11 00:30 集

原帖由 chu.c9 於 12-02-11 發表
淘點個收費, 如果去自提站拎同埋送去公司, 都係首1kg rmb18, 之後每kg rmb6, 送去屋企就加rmb18手續費. 相 ...
你真係very good

男爵府

畀面勳章

mingsissi 發表於 12-2-11 10:55
你真係very good

嘻嘻... 大家互相報料o者, 淘寶就係想平D嘛, 如果運費再平多DD, D野質素又OK, 好有成功感架嘛
感恩

別墅

引用:Quote:mingsissi 發表於 12-2-11 10:55 你

原帖由 chu.c9 於 12-02-11 發表
嘻嘻... 大家互相報料o者, 淘寶就係想平D嘛, 如果運費再平多DD, D野質素又OK, 好有成功感架嘛 ...
我今日係minimoto成功淘左十幾件BB用品,用左rmb360蚊,好抵呀

男爵府

引用:Quote:原帖由 chu.c9 於 12-02-11 發表嘻嘻

原帖由 mingsissi 於 12-02-12 發表
我今日係minimoto成功淘左十幾件BB用品,用左rmb360蚊,好抵呀

...
收貨後分享下哎~~~~

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+chu.c9+於+12-02-11+發表嘻嘻

...
今日去吉之島見我買果隻紗巾賣hkd34,所以淘寶真係幾抵 不過淘寶個網就少啲大紗巾嘅選擇~ BTW我另外買果隻平紗巾試過用熱水浸完都唔覺柔軟左,所以真係淘minimoto好啲

感恩

用戶要求終止服務

can i have the web site of 2nd and 3rd one, thanks!!

男爵府

畀面勳章

回覆 magmagmag 的帖子

2nd: http://keaidi.taobao.com << 溫馨提示: 依間D紗巾質地冇咁柔軟架~~
3rd: http://be-with-you.taobao.com

magmagmag  thanks so much!!  發表於 12-2-12 19:01
感恩

別墅

引用:Quote:原帖由 mingsissi 於 12-02-12 發表

原帖由 chu.c9 於 12-02-12 發表
今日去吉之島見我買果隻紗巾賣hkd34,所以淘寶真係幾抵 不過淘寶個網就少啲大紗巾嘅選擇~ BTW我另外 ...
我都有跟你買左1包8條紗巾,魚兒溫度計等等,另外我再買左三條纖維手巾(25x25cm)rmb26(聽評語講好柔軟),一條大浴紗巾(100x100cm)rmb33.6,吸汗巾,包被呀等等笠杂野16件貨品都係三百幾蚊以家等緊簽收,希望後曰收到喇

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+chu.c9+於+12-02-12+發表今日

我都有跟你買左1包8條紗巾,魚兒溫度計等等,另外我再買左三條纖維手巾(25x25cm)rmb26(聽評語講好柔軟),一 ...
咦有咁大塊100x100紗巾咩?我都走漏眼添!佢送貨都好快架,我果次係星期四晚買,佢都當晚發貨速遞即晚收貨,到星期六就送到廣州中轉站啦。你淨係買一間,咁你用順豐定咩呀?BTW如果你個大紗巾係咪同餵奶紗巾一樣咁薄呢?如果係我都想再買黎當包被用

感恩

大宅

多謝大家O既分享呀, 你O地O既意見好有用呢!!!
我遲d都會上淘寶買返d bb 用品, 到時再返來share至得!!!

別墅

引用:Quote:原帖由 mingsissi 於 12-02-12 發表

咦有咁大塊100x100紗巾咩?我都走漏眼添!佢送貨都好快架,我果次係星期四晚買,佢都當晚發貨速遞即晚收貨 ...
同一間店買架,所以用左順豐快遞,條大紗巾(pigeon牌子)一定俾飲奶紗巾厚少少,我都諗住用黎做包被,但我另外再買左一個純棉有花紋既薄包被(用黎見客),但質量如何我仲未知,希望同評語上講既咁好喇,期待中·······

別墅

咦有咁大塊100x100紗巾咩?我都走漏眼添!佢送貨都好快架,我果次係星期四晚買,佢都當晚發貨速遞即晚收貨 ...
同一間店買架,所以用左順豐快遞,條大紗巾(pigeon牌子)一定俾飲奶紗巾厚少少,我都諗住用黎做包被,但我另外再買左一個純棉有花紋既薄包被(用黎見客),但質量如何我仲未知,希望同評語上講既咁好喇,期待中·······

大宅

taobao真系好抵。。。由今日開始bb開倉都唔洗去啦~去黎都貴過taobao~

男爵府

畀面勳章

引用:多謝大家O既分享呀,+你O地O既意見好有用呢!

原帖由 yingkeibb 於 12-02-12 發表
多謝大家O既分享呀, 你O地O既意見好有用呢!!!
我遲d都會上淘寶買返d bb 用品, 到時再返來 ...
好呀,等你嘅分享,大家齊齊share,一齊買啲又平又正嘅野

感恩

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+chu.c9+於+12-02-12+發表咦有

同一間店買架,所以用左順豐快遞,條大紗巾(pigeon牌子)一定俾飲奶紗巾厚少少,我都諗住用黎做包被,但我另 ...
嘻嘻,用黎見客咁又係呀,屋企我覺得plain啲都ok,出街得意啲開心啲!其實就咁大紗巾,同人地出面啲寫明係包被有冇分別呢?我就唸出到街最緊要方便,唔知洗咪買真係包被果啲~~ 咁順豐送去屋企嗎?運費要幾錢呀?

感恩

男爵府

畀面勳章

引用:taobao真系好抵。。。由今日開始bb開倉都唔

原帖由 toitoitoi 於 12-02-13 發表
taobao真系好抵。。。由今日開始bb開倉都唔洗去啦~去黎都貴過taobao~
話時話尋日去過吉之島同埋TST星光行個BB衫開倉,吉之島有啲BB厚衫仔$20其實可能抵過淘寶架,星光行果啲我去到見唔到初生和尚袍果啲,不過佢有貴有平由$1x至$1xx都有。如果真係有牌子嘅開倉又平又有得摸質地,我覺得開倉都抵架,見fb group大家去掃貨我都好心思思呢,不過太遠啦

感恩

首頁
34567...10

尾頁

跳至