自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

kk_fong 發表於 24-2-8 09:55
兩摺大門嚟

大宅門

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

盆桔不過不失,都值¥260既,嗰幾盆花就送都唔要啦,咁凋零樣衰衰咁,唔好意頭呀,快啲丟哂佢,唔好擺過年喇

伯爵府

好媽媽勳章

桔ok,花就比較疏落,建議貼d揮春或者裝飾下會比較好,個盤用紅紙包一包

水晶宮

回覆樓主:

佢買得唔會貴,慳家

水晶宮

大力大力 發表於 24-2-7 17:01
盆桔 40寸高、朋友幫我買、超級平~

朋友在沙頭角、中英街幚我買、我入去沙頭角車返屋企~
啲貨花好殘喎,吉亦唔靚

呢個價唔底, 正所謂各花入各眼

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hfl2000 發表於 24-2-8 18:32
盆桔不過不失,都值¥260既,嗰幾盆花就送都唔要啦,咁凋零樣衰衰咁,唔好意頭呀,快啲丟哂佢,唔好擺過年 ...

我好認同你形容果幾盆花

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

車上影果幾棵花好似靚咁多既
放下自在

侯爵府

2024年龍年勳章

盆吉好抵喎,大埔花市細盆都要$230呀

珍珠宮

cattz288 發表於 24-2-8 22:11
車上影果幾棵花好似靚咁多既

手車渣冇辦法,返到屋企發現幾盆花唔同晒樣

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

whyyou 發表於 24-2-9 00:53
手車渣冇辦法,返到屋企發現幾盆花唔同晒樣

放下自在

侯爵府

mcheungm 發表於 24-2-7 21:43
呢D小菊花我在大陸買咗20盆.佢开價¥10,我还價¥8.5成交

咁平

侯爵府

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

大力大力 發表於 24-2-7 10:43
你在香港用$400、買到盆40寸桔?

做人冇為反而反、否則便沒有公信力了~

$2xx 差唔多,我地每年都會買幾盤。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我愛Corina 發表於 24-2-9 06:25

小花是圍著盆桔、而不是單獨放、所以不會買大盆~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

麟媽媽 發表於 24-2-7 11:50
哎呀,你自己做運輸已經平一半啦!盆桔仔OK抵,不過嗰四盆菊花,就算好平我都唔會要
...

無錯,擺得年花都想花開富貴,果幾盤花真係唔係幾富貴

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

sogreen 發表於 24-2-7 18:08
係一個親身去深水埗同啲基層搶買平餸菜嘅所謂富戶。但佢好似唔係住公屋嘅,用富戶呢個個名詞好似唔係好得 ...

有$人唔可以買平野? 一定要去city'super?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我愛Corina 發表於 24-2-9 06:31
無錯,擺得年花都想花開富貴,果幾盤花真係唔係幾富貴

過咗年就掉、所以我不會太浪費、最重要是值不值、是我理財原則~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我愛Corina 發表於 24-2-9 06:25

15寸盆、高嗰條腰、$2XX在花市過了12點後、先可以買到?

買基金真係好傷

瑪瑙宮

大力大力 發表於 24-2-8 23:08
15寸盆、高嗰條腰、$2XX在花市過了12點後、先可以買到?

唔係啦,我地前幾日已經送左黎。

瑪瑙宮

大力大力 發表於 24-2-8 23:04
過咗年就掉、所以我不會太浪費、最重要是值不值、是我理財原則~
...

唔買,慳返

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊