時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

甘似周星馳對白

公爵府

SandyKL 發表於 22-11-28 14:22
一舉牌「自由民主」,就知美國思想滲透。不經歷過2019年黑暴,都唔知幾離地嘅謊言都可以有好多人信。 :igi ...

百年前唔舉牌「自由民主」,中國可能仲有皇帝(唔係枱底果隻),好明顯孫中山係漢奸啦,被外國勢力思想滲透。

琥珀宮

feifei_baby 發表於 22-11-30 18:23
百年前唔舉牌「自由民主」,中國可能仲有皇帝(唔係枱底果隻),好明顯孫中山係漢奸啦,被外國勢力思想滲 ...

帝唔帝制唔係關鍵,國泰民安,國家完整才是王道。你話孫中山係漢奸,咁你覺得係咪係囉,不過前題孫中山歷史定位係由你話事,你努力啦吓!我等你成功,加油!

公爵府

SandyKL 發表於 22-11-30 18:41
帝唔帝制唔係關鍵,國泰民安,國家完整才是王道。你話孫中山係漢奸,咁你覺得係咪係囉,不過前題孫中山歷 ...

如果真係國泰民安的話,你有冇睇啲新疆片?啲人係咁叫「開門、開門」,「缺氧了、孩子不行了」,但國家的反應是維穩,營造出來的「國泰民安」你覺得是王道?

水晶宮

DarenCheng 發表於 22-11-28 17:56
內地人好多都接受過高等教育,將民生問題歸咎於政治體系係非常合理既。
事實上,內地高強度既抗疫措施某程 ...

呢度啲人真有趣,仲可以話係外國勢力,明明係香港住,但想法更似一直住內地,而且係翻唔倒牆嗰隻……

水晶宮

karshing 發表於 22-11-29 13:11
今日先知大陸有白X革命

但係3年啦,成日封區,防疫已政治化,人都癲

根本就唔係防疫,完全唔覺得咩為人民健康,就好似香港咁,仲係唔肯放寬晒,你話同大陸政策冇關邊個信?不過呢度會有人信嘅

男爵府

she007 發表於 22-11-30 20:29
呢度啲人真有趣,仲可以話係外國勢力,明明係香港住,但想法更似一直住內地,而且係翻唔倒牆嗰隻……
...

傳聞呢度好多人係內地人,佢地話唔駛翻牆,翻牆都唔係犯法

公爵府

she007 發表於 22-11-30 20:44
根本就唔係防疫,完全唔覺得咩為人民健康,就好似香港咁,仲係唔肯放寬晒,你話同大陸政策冇關邊個信?不 ...

防疫防到鎖消防通道火燭都唔肯開果下都覺得冇問題嘅人到底良心何在?新疆件事好不幸,如果中央第一時間唔係維穩,而係追究「妄自揣測上意」嘅官員(呢度假設上意唔係火燭都照鎖人),成件事就會唔發酵成咁。盲撐果堆人,假如你身處新疆火場,你會叫「開門」定「我願意為祖國犧牲」?

水晶宮

feifei_baby 發表於 22-11-30 21:27
防疫防到鎖消防通道火燭都唔肯開果下都覺得冇問題嘅人到底良心何在?新疆件事好不幸,如果中央第一時間唔 ...

我完全想像唔倒仲要撐又話外國 勢力嘅人個腦咩構造,定係共產黨黨員?

大宅

回覆樓主:

等食花生睇戲

侯爵府

反封控示威|港學生:應關心新疆人嘅事 內地生:理解港人冷感

原文網址: 反封控示威|港學生:應關心新疆人嘅事 內地生:理解港人冷感 | 香港01 https://www.hk01.com/article/841 ... utm_medium=referral

琥珀宮

feifei_baby 發表於 22-11-30 20:25
如果真係國泰民安的話,你有冇睇啲新疆片?啲人係咁叫「開門、開門」,「缺氧了、孩子不行了」,但國家的 ...

你嘅理解能力都幾有問題喎,我係回應你講嘅帝制與民主制度,你就將焦點放係中國現在嘅情況,唔怪得你咁偏頗啦!

理解能力有幾高,分析能力就有幾高。

公爵府

回覆 sasa615 的帖子

我記得早幾年跟太嫲返鄉下玩、真係上到B K㗎、

侯爵府

看了, 一個幾秒鐘懵查查嘅視頻, 可信度見仁見智

網上有一個視頻: 拉一个人到方舱可以奖励3500元,2+分鐘, 但我無法Fact check真偽, 恕我唔share啦, 總之而家就謠言滿天飛,大家要多加思考

子爵府

she007 發表於 22-11-30 20:29
...

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23633980

子爵府

she007 發表於 22-11-30 21:49
我完全想像唔倒仲要撐又話外國 勢力嘅人個腦咩構造,定係共產黨黨員?
...

由第一頁睇啊

子爵府

she007 發表於 22-11-30 21:49
...

可否解釋下這條link內註明的資金為什麼美國要投放在香港呢?目的何在?

https://www.ned.org/wp-content/themes/ned/search/grant-search.php?organizationName&region&projectCountry=China&amount&fromDate&toDate&projectFocus%5B0%5D&search=Hong+kong&maxCount=100&orderBy=HighAwardAmount&start=1&sbmt=1

男爵府

moto1357 發表於 22-12-1 08:48
可否解釋下這條link內註明的資金為什麼美國要投放在香港呢?目的何在?

https://www.ned.org/wp-content/ ...

同佢地講咩都無用, 即使係佢地面前見到親手交錢, 佢地都唔會信背後有外國資金推動
我等睇黎智英單國安案, 佢兩個頭馬轉做污點証人
到時班黃色人士點辯駁話無外國勢力

子爵府

geminialing 發表於 22-12-1 09:04
同佢地講咩都無用, 即使係佢地面前見到親手交錢, 佢地都唔會信背後有外國資金推動
我等睇黎智英單國安案, ...

我都知 ,已經唔止你一個JM咁勸我,但有時又頂唔住度氣,又唔想香港變成伊拉克

明明香港唔使變成二、三線城市,但就被這班無知婦孺,抗拒中央咩都對抗,香港唔係唔長進,而係被某些拖後退..……

有時會諗係FB或YouTube 同外國人溝通比較好,唔係佢哋講中國幾好幾好我都唔信,就係這班外國人我才認識中國,我嘅資訊大部份來自佢哋,華為公主被擄,space X 發射經常爆炸,中國太空科技冠絶全球(北斗、登月),上次先係度留言講過,外
國人為咗等月球屋仔都興奮熱烈討論,我都就嚟放棄BK了,讚中國/彈歐元即移入時政,係BK根本無討論空間

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

moto1357 發表於 22-12-1 10:00
我都知 ,已經唔止你一個JM咁勸我,但有時又頂唔住度氣,又唔想香港變成伊拉克

明明香港 ...

更正:係彈歐美

另,登月造假、911都係來自外國網友

https://fb.watch/h7NcoSJxS9/

首頁

尾頁

跳至