時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

Yoyo0820 發表於 19-7-31 21:47
我都認同要傾,大家尋求出路!
林鄭之前想同科大生談話,但佢地威脅政府要政府不再追究示威者先肯傾!咁叫 ...

請聽聽今天教育大學校長的說話,我基本上同意。
請林鄭做到她承諾的事,謙遜地與各界溝通。
香港絕不能不可能這樣下去,佢好似失左踪一樣,只會推警方出來鎮壓,肆問又可以鎮壓多幾多次?!鎮壓、拉人、又是否有用?林鄭一定要認真思考一下。

伯爵府

記得以前細個睇電視,見到台灣立法院開親會都打大交,當時都覺得啲人傻,估唔到今時今日輪到香港,仲要係香港人打香港人

capricornbb    發表於 19-8-1 00:07

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

tester5 發表於 19-7-31 23:40
獨立調查,我一直認為是要調查整個事件的所有持份者,討論怎樣避免社會有這麼大型的抗掙運動,對政府絕對 ...

您支持「獨立調查委員會」,但講一句唔願意,就唔接受其他渠道嘅信息,想法咁偏頗,點可能相信您哋「可以還警察公道」

男爵府

jimliu713 發表於 19-7-31 23:37
好癲, 警察家屬出入真係要好小心。

最恐怖係仇警好似瘟疫咁蔓延, 班播毒嘅真係喪盡天良。

已經唔係對事,真係戥佢地慘!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

capricornbb 發表於 19-8-1 00:06
您支持「獨立調查委員會」,但講一句唔願意,就唔接受其他渠道嘅信息,想法咁偏頗,點可能相信您哋「可以 ...

「唔好意思」是說我沒興趣看連登,如果你認為我咁係「偏激」,我唯有認吧。但我和200萬上街的人也是一樣,不是被連登的渠道所影響才上街。

我們是有自己思想,亦和平、理性、非暴力。如果連登是散布暴力、衝動、破壞的訊息,我們200萬人都不會認同,若你認為我咁樣都是「偏激」,我唯有認吧。

而成立呢個獨立調查委員會,是你講到的「第五權」也是調查對象,不是連登就不用被查,如果你認為我咁樣都是「偏激」,我都唯有認吧。

大宅

tester5 發表於 19-7-31 23:50
香港絕不能不 ...

所謂5大訴求缺一不何就真係咩無可能囉,拉左既人唔係政府話放就放,香港有完善私法制度,有咩申辯既理由就上法庭講啦。

男爵府

sukicloud 發表於 19-7-31 15:12
不強迫別人要與自己同一立場就很好了

不是非黑即白,地球也其實是橢圓

我C6話民主可以凌駕一切

侯爵府

PINKBABY 發表於 19-8-1 07:39
我C6話民主可以凌駕一切

佢地既一言堂叫民主

伯爵府

開心吸收勳章

Myy4.myy4 發表於 19-7-31 22:22
哇,D「和平」示威者幾咁和平、對警察有幾「友善丶親切」你有冇睇清楚?講真,全世界嘅警隊,遇著香港呢班 ...

你肯同佢講咁耐過,都好有eq 。佢哋係千錯萬錯都係政府錯, 那班騎劫咗佢地黑衣人係冇錯,冇存在。

佢地可以隻字不把,立法會比佢地破壞這個景地,而警方錯誤,佢地無限放大,仲會相信獨立調查小組。
個結果合佢地意,打擊警方,唔合地意見,就圍,就造假造假

大宅

wai4919 發表於 19-8-1 08:52
你肯同佢講咁耐過,都好有eq 。佢哋係千錯萬錯都係政府錯, 那班騎劫咗佢地黑衣人係冇錯,冇存在。

佢地 ...

我係唔會向強權屈膝㗎佢哋圍我都要講言論自由呀~

複式洋房

tester5 發表於 19-7-31 23:50
香港絕不能不 ...

林鄭要謙遜溝通,也要對方同樣謙遜先得啊,之前林鄭話要同學生會溝通,學生會一定要釋放暴徒、否定暴動定義先,呢果唔係溝通喔,呢果係威脅。同埋,暴徒一方面罵濫權,一方面又要林鄭濫權赦免被拉既暴徒?呢果咩道理?

伯爵府

開心吸收勳章

Monicalau 發表於 19-8-1 09:27
林鄭要謙遜溝通,也要對方同樣謙遜先得啊,之前林鄭話要同學生會溝通,學生會一定要釋放暴徒、否定暴動定 ...

真係捉住(撤回)這二個字咁簡單, 撤回就有機會回, 壽終正寢已c,c 左又就復生,神才有機會復活。
如果真係復活,再反都未遲,又唔係未試過。現在根本不在乎這條例了,想再進一步。以前23條,米又係咁遊行,冇左拉,就完。現在沒完沒了

首頁

尾頁

跳至