時政擂台

跳至

首頁
34567...12

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

mlcbb 發表於 19-6-14 18:26
問題係,潛在影響係未知數。

處理逃犯,其實好多方法做,點解一定要搵一個影響最大既方法,而且仲要咁急 ...

其實你話上街去爭取民主選舉,要政府改變每日150人落香港嘅政策,遊行要政府起多啲樓,都好正路,值得支持。

但係,今次咁多人上街,甚至暴動,為咗乜嘢?為咗保護逃犯呀!

美國係咪報復香港放走咗斯諾登,冇引渡去美國,而家就嚟利用引導法嚟搞我哋呀?

子爵府

大力大力 發表於 19-6-14 18:29
多口問一句, 妳熟悉國際政治環境嗎?

如果你知道“事實”嘅資料,不如你答左我先?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bb130505 發表於 19-6-14 18:33

中央話無講過叫香港修例喎,佢推左落林鄭度喎,政府修例個 ...

如果這條修訂逃犯條例都過唔到,之後24條點過呀?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

太多以假亂真嘅新聞、圖片、消息,煽動嘅訊息鋪天蓋地,滲入各層面,無孔不入去到中學!流言有幾荒誕有幾荒誕!我想條例通過,然後等著看,用時間證明那些流言蜚語到底有無實現過!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

sg51244 發表於 19-6-14 18:37
如果你知道“事實”嘅資料,不如你答左我先?

唉~

投訴咗都好多次bk限制中文字數實在太少~

等等~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

2024年龍年勳章

bb130505 發表於 19-6-14 18:33

中央話無講過叫香港修例喎,佢推左落林鄭度喎,政府修例個 ...

本來星期三係開會討論,下個禮拜先表決,但係反對派傾都唔准傾。

可能因為如果開會,政府方面就可以解釋條例,反對派就唔可以用佢哋嗰啲謊言恐嚇誇張嘅指控,再去瞞騙市民

男爵府

cattz288 發表於 19-6-14 18:31
大6的確仲有好多要改善既地方! 貪污, 法規!
但係咪等如乜都要反呢? 認唔認都好, 都已回歸了20年喇!
...

大陸唔會改法規,改左仲點控制人民?e家幾好,大陸d人幾聽話。
大陸人就是要管

侯爵府

ngokwan 發表於 19-6-14 17:38
自佔中,蠃了民意,輸了香港,窮得剩下民主自由
...

全對!
最討厭果D扮晒中立,根住又加句陰濕嘢。
滿口民主自由公義,但係就專做卑鄙衰格嘢,可恥!

伯爵府

cattz288 發表於 19-6-14 18:26
我都睇左一半, 如果佢無輕佻咁加左無事實根據既野會好好多! 加左咪又等如屈大6老屈一樣? :la ...

係呀,條片係我WA GP度好多人推話值得一看(但全部都係反對嘅人),我咪不妨一看,以為佢真係好中立,點知佢都係話大陸會用ㄧ啲附合條例嘅罪名引渡你 唓,講到尾又係老屈中共,唔怪得啲人話佢拍得好(除呢樣外,佢都算解釋詳細嘅),咁條例點修改都無用啦

伯爵府

其實咁樣落去,好難修補裂痕,三兩年又一次沖擊。

公爵府

贊成和平示威,反對擾民作亂。

伯爵府

woodpecker 發表於 19-6-14 18:11
否則只會永遠俾美國控制,做反中國嘅戰場。

隔條深圳河就係大陸啦,玩死都係香港人,美國遠方陰陰笑。

成日話美國佬控制,如果處理好民生事務,根本無位俾人入。所有社會運動,都係對政府不滿。真係咁多心想玩政治?

香港回歸以來既民生問題,第一屆衰左時機,第二屆搵個廢既,攪到問題更嚴重,所以咪俾人有機會歸咎無民選特首造成問題。

其實中共唔信香港有能力選特首,而唔會反佢,就唔好俾香港人假希望一國兩制啦。橫掂都係,早日結束一國兩制,反而對香港有利。

男爵府

大力大力 發表於 19-6-14 18:37
如果這條修訂逃犯條例都過唔到,之後24條點過呀?

即係中央講大話?推個爛攤子比林鄭?咁賤?果然係共產黨

侯爵府

cattz288 發表於 19-6-14 18:31
大6的確仲有好多要改善既地方! 貪污, 法規!
但係咪等如乜都要反呢? 認唔認都好, 都已回歸了20年喇!
...

邊個地方冇貪污同政治打壓? 美國也不遑多讓 近年大陸已經進步了, 媒體也會揭露社會問題, 也積極打擊貪官~

水晶宮

-bella- 發表於 19-6-14 18:24
哈!樓主post被騎劫了,頭三頁見到堆深藍活躍會員已開好枱圍爐了

你啲黃色活躍會員唔入嚟理性討論,咪得番藍同中立囉

男爵府

agnesbee 發表於 19-6-14 18:40
係呀,條片係我WA GP度好多人推話值得一看(但全部都係反對嘅人),我咪不妨一看,以為佢真係好中立,點知 ...

佔中令我反感
但我對事不對人
大陸在經濟發展方面好成功
但法治方面冇進步
完全睇政策想點都duck
甚至國家元首可以改自己任期
冇信心

公爵府

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28280293&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share
兩邊都有唔岩

子爵府

agnesbee 發表於 19-6-14 17:50
我唔反對條例,甚至乎偏向贊成。但觀乎現時社會氣氛,確實不適宜現時硬推。同埋現今一代年輕人,係疑共,拒 ...

你說得很對

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bb130505 發表於 19-6-14 18:40
大陸唔會改法規,改左仲點控制人民?e家幾好,大陸d人幾聽話。
大陸人就是要管
...

又未必既! 世界變得好快!
不過喺今次事件, 又睇多左野, 宗教團體真參與左好多! 難怪大6咁怕!
放下自在

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bb130505 發表於 19-6-14 18:42
即係中央講大話?推個爛攤子比林鄭?咁賤?果然係共產黨

很有可能林鄭的正義感爆棚 ,想為香港做返啲嘢~

買基金真係好傷

首頁
34567...12

尾頁

跳至