自由講場

跳至

首頁
34567...33

尾頁

大宅

lovesue09 發表於 17-11-13 17:48
佢重whatsapp答我老公去唔去,咁我先話應該係去飲啦,淨係觀禮唔洗咁預人頭掛
...

係問至啱

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

北角謝太 發表於 17-11-13 17:28
我有個朋友結婚又係咁,酒席只設十圍,但邀請左3-400人,有D人要睇完簽紙就要走,無得留低飲。
人情收足, ...
so cheap
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

騙案

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主

新娘似想要禮金多啲,派帖嗰陣唔講?!就算突然間唔夠位,都可以事先講啫。

人生本是苦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

bmuimami 發表於 17-11-13 17:42
希望唔係「老師」「補習姐姐」或者「琴老師」,如果係後兩者,我會頂唔順換人,太老土!
...
我覺得似係
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

呢個年代, D人請飲=揾水魚夾錢, 睇太多.

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主

嘜咁ga, 新娘好唔啱,請你去觀禮唔請飲,又唔講淸楚,去到先知個心真係唔好受。

水晶宮

回覆樓主

第一次聽到咁嘅安排

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

分享吓外國類似情況嘅做法。賓客收帖會寫明佢地係被邀全日定只係夜晚(夜晚無sit down dinner, 只係提供簡單食物。)

早上或中午:只邀請較close嘅親朋,聖堂/婚姻註冊處等等正式結婚儀式後,就係formal lunch.

根住傍晚6 時左右,其他賓客到達,只供應簡單自助餐,例如三文治,熱狗,漢堡包等等。然後就係DJ 打碟(或加wedding singer 表演), 新人加賓客跳舞,玩到11,12 點

大宅

回覆樓主

主人家真是衰到極致,鄉下人擺酒宴客仲大體過佢

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

lovesue09 發表於 17-11-13 04:16
星期六帶埋囡囡參加婚禮,俾低禮金簽名後,姊妹同我講賓客上無我名,之後去揾完新娘後話你哋唔會留待晚宴結 ...
太過份了。
你立即拎回禮金和阿女出去食餐勁ge~
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

hilda_ngai 發表於 17-11-13 17:46
會唔會係大家溝道得唔好
新娘喎想大搞
唔想你哋做禮

佢whatsapp話我知結婚時間地點,幾點開始可以去,重我老公去唔去,重有見佢地點係酒樓,咁都諗係去飲啦

珍珠宮

環保接龍勳章

lovesue09 發表於 17-11-13 17:31
我無收帖,佢whatsapp通知,話我幾時結婚,問我會否同囡囡去,其實我哋圍內都有講,咁有個fd話宜家好興啦 ...

咁去拎返份禮走人,連證婚都唔會睇
人生本是苦

子爵府

聞所未聞........

子爵府

開心吸收勳章

Cheap到震

男爵府

北角謝太 發表於 17-11-13 17:28
我有個朋友結婚又係咁,酒席只設十圍,但邀請左3-400人,有D人要睇完簽紙就要走,無得留低飲。
人情收足, ...
好恐怖, 騙徒手法層出不窮....呢d 人話係我朋友都覺得甩臉

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

未聽過

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

新娘好checp囉係咪好等錢洗
不過唔係馬後炮,whatsapp請我去飲我答應左一定會立即比埋地址佢叫佢寄張帖比我作實

男爵府

回覆樓主

新娘不對。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

第一次聽

即刻拎番人情走人
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

首頁
34567...33

尾頁

跳至