親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 quincy00 的帖子

hi! I am interested in domry inn too!
Did you eat breakfast there? or is it better to skip breakfast while we could leave earlier everyday.

is the location good? I know it isn't too closed to AEON?!

男爵府

回覆 蘑菇 的帖子

I have stayed there!! MY daughter loves there a lot and would love to return. WE stayed in 3 people room with free dinner and hot spring pass.
Must drive there or it is not easy to access.

大宅

蘑菇 發表於 17-9-11 18:01
鹿兒島酒店有無推介?

上年暑假住 鹿兒島JR九州飯店,好方便,在鹿兒島中央jr內,房夠大,樓下有shopping mall。

伯爵府

Kelsiuchan 發表於 18-1-28 16:43
上年暑假住 鹿兒島JR九州飯店,好方便,在鹿兒島中央jr內,房夠大,樓下有shopping mall。
...

我訂咗呢間兩晚呀!

大宅

蘑菇 發表於 18-1-28 18:05
我訂咗呢間兩晚呀!

真係超方便(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

sandfished 發表於 17-10-15 22:47
我6月尾福岡入鹿兒島走, 鹿兒島住Dormy inn 好方便

請問如現在HK express買了暑假機票在福岡入鹿兒島走, 但之後想改福岡走,可否修改?
如取消機位再買又可以嗎?

琥珀宮

回覆 蘑菇 的帖子

鹿兒島 Best Western ,房可以望到火山

複式洋房

回覆樓主:

我都想.....請問有無行程介紹?

侯爵府

quincy00 發表於 17-9-4 10:05
機票最平. 係8月尾個個星期
自駕好方便啦. 仲要七日,
如果我去法係 鹿兒鹿去宮崎, 一個圈再落返去霧 ...
霧島觀光溫泉酒店-請問有咩唔好, 我仲BOOK咗佢下個月添

子爵府

bero 發表於 18-1-29 15:05
霧島觀光溫泉酒店-請問有咩唔好, 我仲BOOK咗佢下個月添
我個日住呢間 見到8成人都係講廣東話同國語!

我個間房應該舊翼黎。超殘舊!
似住鬼屋!

加上一黎 我地買左袋零食,諗住晚上食,放入房再出行下啦!

到返酒店時成袋零食比人收走左,個袋野都好大袋下,有成4個杯面+3大包薯片+零食,冇理由以為係垃圾下

係櫃臺又搞左一論!先拎得返!

所以我2公婆對呢間酒店真係

侯爵府

quincy00 發表於 18-1-29 15:12
我個日住呢間 見到8成人都係講廣東話同國語!
有無攪錯呀

我BOOK間房仲差不多成3萬YEN, 睇黎都要轉第二間好D

子爵府

pcog 發表於 18-1-25 18:50

hi! I am interested in domry inn too!
九州我未住過 domry inn.

反而北海道,大板我就住過, 我對呢間評價都好高. 因為夜晚又任食拉面..好食~
domry inn 個早餐 都好出名

Aeon mall 如果自駕. 20分鐘度有一間

子爵府

bero 發表於 18-1-29 15:16
有無攪錯呀

我BOOK間房仲差不多成3萬YEN, 睇黎都要轉第二間好D
印象中佢個早餐都係一般. 有乜特別..

我地一早去左浸腳.. 成班都係講香港人黎, 講講東話. 睇下你接唔接受呢點

男爵府

Thanks. I am attracted by the ramen too! I booked the room with breakfast included so I could enjoy the breakfast there. The TV would show the queue of the restaurant and the hot spring. Very thoughtful!

Mostly we will drive to travel around. IT should be more handy.

侯爵府

quincy00 發表於 18-1-29 15:26
印象中佢個早餐都係一般. 有乜特別..

我地一早去左浸腳.. 成班都係講香港人黎, 講講東話. 睇下你接唔接受 ...
我揀果時係貪佢個PACKAGE有馬騎同室內有溫泉咋

大宅

巳BOOK 了四月去4日3夜鹿兒島. 第一日去霧島, 暫訂了旅行人山莊住1晚. 因為下午先到酒店, 本來打算check in後去高千穗牧場, 但非自駕遊, 只能搭公車或的士. 公車班次少, 怕太趕, 加上扶老攜幼一行6人. 有無高人可以指教一下我只可點做, 係咪book 過間近啲既酒店方便啲, 還是只能坐的士, 或要改行程. 另外其實旅館有taxi tour (5人), YEN 5500 包1.5-2小時的士, 但係又好似太趕.....苦惱中. 請指教, thanks!

伯爵府

edwinasokf 發表於 18-1-30 14:07
巳BOOK 了四月去4日3夜鹿兒島. 第一日去霧島, 暫訂了旅行人山莊住1晚. 因為下午先到酒店, 本來打算check in ...

去玩四日咁少。

大宅

回覆 蘑菇 的帖子

我都想玩多幾日,但屋企人無咁多假。

伯爵府

edwinasokf 發表於 18-1-30 22:46
回覆 蘑菇 的帖子

我都想玩多幾日,但屋企人無咁多假。

oic, 得四日去台北會好d, 我一家三口七月尾去九州,剩玩宮崎,湯布院,熊本,鹿兒島九日。

別墅

蘑菇 發表於 18-1-30 23:02
oic, 得四日去台北會好d, 我一家三口七月尾去九州,剩玩宮崎,湯布院,熊本,鹿兒島九日。
...

8月都會去,有老人家,你去地方有咩玩?老人家啱嗎

首頁

尾頁

跳至