自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

大宅

咁多人有跟師傅?想問下你地跟咩師傅

珊瑚宮

Pulmma 發表於 16-9-16 22:15
大家交流下, 我識得一個同事, 戴狐狸型晶,明明係粉晶, 我就睇到係灰色, 佢就成日話好靚好潤, 佢就成 ...

JM其實已經睇到, 只不過唔似某d, 感應好強, 可以實實在在睇到係乜野.

老師叫同學唔好戴任何形態嘅“佛像佛牌”-->因為街好多買唔係真佛牌, 尤其係泰國添.

我諗帶水晶都要感覺舒服先會去買.

動物型牌其實我自己一直帶緊, 係一位講乜都全中既相士叫我帶,當然我會選D cute 版動物帶

都已經幾年了, 有邪野, 唔覺喎.

就算真係有, 咁小事, 自問可以淨化到.

男爵府

Pulmma 發表於 16-9-16 22:15
大家交流下, 我識得一個同事, 戴狐狸型晶,明明係粉晶, 我就睇到係灰色, 佢就成日話好靚好潤, 佢就成 ...

咁請問如果已經有既小動物水晶同玉佛可以點處理呀?

大宅

回覆樓主:

follow

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:唔識分真定假水晶,所以唔咁買。

原帖由 channba31 於 16-09-12 發表
唔識分真定假水晶,所以唔咁買。

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Pulmma 發表於 16-9-16 14:27
勁透冇石紋嘅月亮石

我最近搵緊透月,咁點知佢係咪處理過?其實我唔介意佢有咩功效。我只係金屬會敏感,只可以帶玉/晶石之類。但當然如果對身體有害就緊係唔得了。
Latte, 又名臭TE或臭喵

珊瑚宮

~phyllis~ 發表於 16-9-17 03:25

咁JM有乜無事左? 無事就唔好多心。
每年講生肖, 大把講帶咩生肖飾物,都有係動物牌, 大把人帶啦, 個個都有事?

子爵府

caramelpudding 發表於 16-9-12 21:58
試過求其買,越戴越黑仔,後尾掉左,之後去一間店主識用靈擺,會睇下邊隻夾買家磁場,嗰陣買的就戴得好順。 ...

可唔可以講係邊間,我都想買想改吓運(emoji)謝謝!

伯爵府

Pulmma 發表於 16-9-16 18:07
我聽人講, 戴綠幽靈要揾條金髮晶一齊戴, 如果唔係會忙到趴街

綠幽靈係會勁忙、但助事業運,我戴嗰排有升職

幼稚    發表於 16-9-18 17:59

伯爵府

alphabetagamma 發表於 16-9-12 22:01
因為無淨化定係買左假水晶?

根據我之後嗰間鋪講就係唔夾磁場,呢啲信就信啦

別墅

回覆:水晶功效分享。

可否講多一點如何將水晶
“叉電”
大家回家,將今天帶過的水如何安置叉電

看看我有沒有做錯,我也想知多一點

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:Pulmma 發表於 16-9-16 22:15 大家交

原帖由 ~phyllis~ 於 16-09-17 發表
又唔駛咁驚, 我一開頭咪講咗

我聽有間有賣風水野又有水晶賣舖位店主講, 動物形,人體, 佛形水晶, 因為為本身水晶有能量, 邪靈好多得團煙, 冇形態, 對d有手手腳腳有人發願嘅天然物料嘅實物會有依戀, 如果個排個人運唔好佢地埋到身, 咪鐘意留係條水晶度, 因為你發願, 都係能量, 邪靈會鐘意。

個老闆講, 買咗, 戴咗, 唔好同佢傾計, 唔同同粒野講要點點點。 當一條手飾咁戴。 當擋煞嘅心態就得。

我講成日話佢自己條水晶靚但我睇到係灰色嘅同事, 佢係成日同粒狐狸晶傾計

子爵府

開心吸收勳章

N年前,朋友迷上戴水晶,一手都係
每日回家便除下放在水晶洞淨化
定期搬水晶洞回師傅處淨化

我去佢家坐在水晶洞側,咩都feel唔到
佢話因為呢個唔係我嘅,所以冇感應

何謂感覺,佢話係一種好奇妙嘅緣份,你一見就有‘’係你啦‘’嘅感覺
嘩,玄妙到呢

子爵府

開心吸收勳章

士多蘋果 發表於 16-9-16 14:27
請問左右手邊隻係吸邊隻係放

左吸右放

珊瑚宮

Pulmma 發表於 16-9-17 09:22
又唔駛咁驚, 我一開頭咪講咗

我聽有間有賣風水野又有水晶賣舖位店主講, 動物形,人體, 佛形水晶, 因為 ...

唔好同粒野傾談? 講真, 我日都有傾喎。
之前同師姐講開, 說其他人唔知, 見我地咁多野對住d水晶講, 實覺得我地係痴線
人,最緊要係正人正念。
所謂邪靈, 基本上佢地能量係好弱, 唔係都唔使依附物件上。
有時間曬吓太陽, 人夠正氣, 就唔易俾其他野埋身。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:Pulmma 發表於 16-9-17 09:22 又唔駛

原帖由 cbeyond 於 16-09-17 發表
唔好同粒野傾談? 講真, 我日都有傾喎。
之前同師姐講開, 說其他人唔知, 見我地咁多野對住d水晶講, 實覺得 ...
你有正念, 有感應就唔驚啦, 有d真係氣場弱d, 人陰陰暗暗d, lei 野唔知, 所以如果係咁, 不如唔好戴, 心安理得。

我見我同事話自己條狐狸勁靚個下, 我個心都抽咗一下

大宅

6299 發表於 16-9-12 23:16
我都有特別事,不過唔係好事,我都想係度問下

我朋友介紹買左水晶碎石,話放屋企床下旺生b,我放左一星期倒 ...

其實水晶係大自然既野,如果你真係想掉,把水晶回歸大自然啦!去樹林埋入啲泥到都可以架啦

珊瑚宮

Pulmma 發表於 16-9-17 10:42
你有正念, 有感應就唔驚啦, 有d真係氣場弱d, 人陰陰暗暗d, lei 野唔知, 所以如果係咁, 不如唔好戴, ...

帶水晶最緊要帶得舒服, 若真係有野, 都唔會覺得舒服啦。
JM同事件事, 你最好當睇唔到, 亦唔好提。
每個人有自己人生經歷, 其他人不宜參與,要承擔後果的。

大宅

熱血勳章

Irene_Lo 發表於 16-9-16 21:36
紫水晶同金髮晶得5得?要幾耐淨化一次?

紫係人緣,金係財,我每晚回家會放進紫間洞.一星期至一個月左右會將所有水晶大清洗(特登上山取水回來。將山水加橄欖石浸晒所有水晶24小時後,再曬日光12-24小時(如有月光更好,吸埋日月精華)。紫晶洞就一年特定時間淨化同吸日月精華幾次(前日8月15-17日就係紫晶洞吸收山水加日月精華叉電的大日子(當然所有水日鏈,晶簇都一起)。今8月18日佢地正式出關。下一次應係聖誕同農曆新年前(我要再宅日子)

大宅

熱血勳章

水寶寶 發表於 16-9-18 12:56
紫係人緣,金係財,我每晚回家會放進紫間洞.一星期至一個月左右會將所有水晶大清洗(特登上山取水回來。將山 ...

這是山水淨化24小時後,再吸完日月精華3日的其中一條晶鏈。之前好暗淡

首頁
34567...13

尾頁

跳至