想生BB

跳至

首頁
34567...10

尾頁

侯爵府

引用:亦都有一樣喎,打針要固定時間,但你d時間

原帖由 lung74 於 15-11-13 發表
亦都有一樣喎,打針要固定時間,但你d時間相差咁遠嘅?
我同你一樣,每日固定時間,相差唔過半小時左右

複式洋房

回覆:getter1976 的帖子

你打排卵針期間有幾次返去照陰超,醫生每一次有冇好清楚話你知有幾多粒「卵泡」,夠唔夠大。每一次醫生應該話你知有幾多粒大有幾多粒太細,然後最後一次話俾你聽夠大啦可以打破卵針,最後大約有幾多粒卵泡,36小時內去醫院取卵。
我嘅經驗就係,完成抽卵當天,醫院姑娘話我知我抽到幾多粒卵,有幾多粒空心。醫生同我講過有卵泡唔代表有卵,但喺都照抽到卵只是空心(我抽共十粒有2粒空心)。我休息左一陣,醫生入嚟同我傾左陣,然後趕回診所,但起碼唔係靠姑娘講咗嗰一次,佢喺突登去病房再重複一次比我聽。
所以,你個醫生話抽唔到卵,真正的意思即係乜嘢?排走左,定係抽左唔知幾多粒都係空心?你真係要問清楚佢咩情況...

大宅

回覆 getter1976 的帖子

我一日打375 係打足咁多日 而且係2日到返去照一次。請問你可唔可以話我知你幾多歲?

別墅

引用:你打排卵針期間有幾次返去照陰超,醫生每一

原帖由 bei217 於 15-11-13 發表
你打排卵針期間有幾次返去照陰超,醫生每一次有冇好清楚話你知有幾多粒「卵泡」,夠唔夠大。每一次醫生應該 ...
照B超時,醫生有講有2粒,後尾有一粒细D,佢話等等佢,每一次照時,佢有話比姑娘,姑娘記録。照完去佢間房見佢。我冇再問佢,佢也都冇重复蛋有幾大比我听,我覺D佢係專業嘅,會幇我定度下—步點做。我信佢,就冇問麻嘢。取卵後,佢第—句話就係:冇抽到卵子。跟住走了。我係入面休息左幾個字,出到去想問下佢:點解?姑娘话醫生走左了。我當時係忍住眼泪同老公離開。老公係唔支持我做ivf。我自己儲錢,自己做。而家衰左,唔想再老公面前哭。

複式洋房

姑娘點會理你幾點打呀,佢只會同你講要固定時間

別墅

引用:回覆 getter1976 的帖子我一日打375 係打足

原帖由 shermanleung123 於 15-11-13 發表

髙O,41

大宅

我都是高0 跟你差不多

大宅

你打是什麼針?高純度?如果抽卵前只照到2粒,應該叫未達標、個醫生仲安排你抽卵?如果這樣 個dr 好有問題

別墅

引用:你打是什麼針?高純度?如果抽卵前只照到2

原帖由 shermanleung123 於 15-11-13 發表

你打是什麼針?高純度?如果抽卵前只照到2粒,應該 ...
我高O,基础卵泡少,左邊卵巢對藥物無咩反應

大宅

打到第三日 其實都知你對藥有什麼反應。但我唔係好明 之前幾日打400 點解幾日後 劑量突然低左?

大宅

樓主,我都高0,39歲時抽到11粒,有8個胚胎得,現40歲,今日開始開針打225

別墅

引用:回覆 getter1976 的帖子打到第三日 其實都

打到第三日 其實都知你對藥有什麼反應。但我唔係好明 之前幾日打400 點解幾日後 ...
係450打左5日。我也唔明,我蠢了,當時冇問醫生。

別墅

引用:樓主,我都高0,39歲時抽到11粒,有8個胚胎

原帖由 poon_poon 於 15-11-13 發表
樓主,我都高0,39歲時抽到11粒,有8個胚胎得,現40歲,今日開始開針打225 ...
咁你平時有冇吃對卵子質量有幇助的藥物或者食物?呢2年我身體差左好多,臉上生左2块大斑,左一邉右一邊。以前白里透紅。

大宅

有說0齡,卵質不好,係好有機會早排咖,你醫生應要好留意卵既情況,無要你定時打針咖,回診都無出声,已經唔得,你問清楚好D!

別墅

引用:有說0齡,卵質不好,係好有機會早排咖,你

原帖由 rodona333 於 15-11-13 發表
有說0齡,卵質不好,係好有機會早排咖,你醫生應要好留意卵既情況,無要你定時打針咖,回診都無出声,已經 ...
唔該你。我都係覺D,晒左幾萬蚊谷卵子,谷得2粒,又係高O,醫生係唔係要特别保護呢珍贵的2粒蛋?

侯爵府

回覆:有冇ivf第35粒鐘取卵,卵子己排走了

請問你跟邊個醫生做?

大宅

getter1976 發表於 15-11-13 22:07
照B超時,醫生有講有2粒,後尾有一粒细D,佢話等等佢,每一次照時,佢有話比姑娘,姑娘記録。照完去佢間房 ...
我試過打左幾日針,有兩粒霸道吸哂啲藥,其他長得慢,醫生都同我講,咁樣發展落去,寧願放棄今次針藥,唔好抽,費事浪費金錢,後來佢用低少少劑量的針藥慢慢煲,最後又ok喎,最後抽到十三粒,所以,高劑量定低劑量,醫生應該有專業目的,佢亦有責任講明白你知,你是client, 絕對有權利問清楚。別回望件事,向前望,諗下有咩問題問佢,迎接下次的嘗試。加油!

別墅

引用:Quote:原帖由+shermanleung123+於+15-11-13

原帖由 getter1976 於 15-11-13 發表
係450打左5日。我也唔明,我蠢了,當時冇問醫生。
450真係有d多。我現在打緊262.5, 不過係IU1200個種。都唔知算唔算重藥。

別墅

引用:請問你跟邊個醫生做

原帖由 Dot0716 於 15-11-13 發表
請問你跟邊個醫生做?
统—回复:唔係我唔想講,係事情仲冇解决。如果有—個啱D時機我一定要講,吸收我的教瞓,莫白白咁晒錢同埋時間,精力。傷不起。

別墅

引用:Quote:getter1976 發表於 15-11-13 22:07

原帖由 misschingching 於 15-11-13 發表
我試過打左幾日針,有兩粒霸道吸哂啲藥,其他長得慢,醫生都同我講,咁樣發展落去,寧願放棄今次針藥,唔好 ...
你D經驗好好。我又長—智。我自己都要多做功課,問多D醫生。以前的谂法係:比錢,决對相信醫生,佢會幇到我。宜家有咁多熱心jm教我,真係好多謝。

首頁
34567...10

尾頁

跳至