自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:大家會否攞衫出去磅洗?

我屋企附近開左間自助洗衣店,即好似外國果啲,要自己放入去,等洗,之後自己放上去乾。呢間我有幫襯,我係屋企洗完,拎去just dry,我覺得好好!

子爵府

畀面勳章

睇完呢個POST唔會拎出去洗了
但暫時都未試過出邊洗..

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:有D長期病患者,自己洗唔到,咪拎出去磅洗

原帖由 sunev 於 15-04-09 發表
有D長期病患者,自己洗唔到,咪拎出去磅洗。有D老人家,有老人味,家人咪嫌棄,拎佢D衫出去洗。最怕有性病 ...
睇完你地講,我個兩張被唔使要啦

水晶宮

會 ..

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

只會拿床單被袋出去洗

公爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

SO FAR只試過乾洗, 磅洗就儘可能都免, 怕唔乾淨同埋要同其他人D衫一齊洗...

男爵府

引用:Quote:原帖由 ltp00222 於 15-04-09 發表你

原帖由 nightingale 於 15-04-09 發表
我指兩家唔同嘅人

如果係好似你咁講,一個客一機,咁啲jm就唔駛擔心會出現自己啲衫同人地啲衫一齊洗嘅情況 ...
我諗佢地驚A b客中間 部機無消毒乾淨

珊瑚宮

BK Milk勳章

如果回南天潮濕天氣,我都會拎落街洗,但淨係會洗面衫同褲,貼身既一律手洗

大宅

我隔離屋以前做洗衣,以前阿媽唔係屋企就拎俾佢地。唔見佢地用洗衣袋呀
如果撈埋幾家洗就唔駛10磅起啦

男爵府

我會。。。
我好懶 。。屋企又冇洗衣機。。

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

自從知道洗衣店GE運作,我就冇拎過衫去洗了

男爵府

衫無試過,但有試過攞公仔出去洗

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

會呀, 但內衣褲就自己手洗

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係鋪頭門口望下, 睇下佢點運作囉, 我洗開個幾間都係一個客一機嘅, 我仲會加錢加埋消毒, 之後佢再焗乾啲衫都唔會好污糟吖

大宅

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我去完旅行返黎D衫褲一定出部拎晒出去磅洗!!!尤其係著左好多冬天衫去旅行!!
咁多洗幾次都唔完!!!仲要搵地方掛!!!

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 BABY520 的帖子

試過幾次, 都係因為舊洗衣機壞左, 新嘅未送到嚟~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

wcpcelia 發表於 15-4-9 08:49
有試過呀...因為乾唔切..
因為我用抽濕機, 所以實乾到~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唔會

珍珠宮

我附近有自助式, 屋企D床單同被一定拎出去洗, 因無位晾.
雖然唔知上手洗過D乜, 但起碼我用時係洗我自己D野.

用戶要求終止服務

會,尤其個仔瀨尿瀨濕床單同被一定會。

首頁

尾頁

跳至