自由講場

跳至

首頁
34567...37

尾頁

用戶要求終止服務

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:如果有人問你借759咭一用

望咩呀望

侯爵府

子爵府

回覆:gg33 的帖子

試過前面果位顧客,買咖啡有會員卡平啲,佢唔記得帶,諗住返屋企拎再落水黎買過,我主動話借比佢用,佢好開心

伯爵府

舉手之勞! 【1】

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

1啦,舉手之勞 大家開心!

男爵府

以前有 card 時 1 ,順手者無咩所謂
以前我見 d 人無 card 我仲問佢洗唔洗借佢 (不過就只係排我前/後既人), 因順手又唔洗花時間等人.

以前好易有 card 但個陣唔知有 card 都可以再要.. 而家要 300 先有就真係難啦, 我好少買咁多野, 所以跌左張 card 之後, 而家多數同朋友出街時借佢地張 card..

吉之島 card 我都會, 問排我前/後既人洗唔洗借佢 (特價日)..

同埋去超市買野張單有時話減幾蚊我都俾人

有時食店埋單有 coupon 下次用, 我會俾隔離檯..

大宅

冇所為,選1,宜家759買野有分加,好似係補償5豪子膠袋費,昨天買野已存左2.5元啦,下次當現金用。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:如果你在759排隊買野,排前面那人無啦啦話

原帖由 gg33 於 15-04-07 發表
如果你在759排隊買野,排前面那人無啦啦話佢冇帶咭,想借你張咭一用,付款後比番你,你會點:

1。舉手之勞 ...
1如果佢客氣的話,如果講野老馮就采佢都有味

大宅

引用:樓主俾人串咗雞毛蒜皮的一蚊幾亳何必浪費口

原帖由 萬年船 於 15-04-07 發表
樓主俾人串咗
雞毛蒜皮的一蚊幾亳何必浪費口水
係呀,你真聰明。我唔記得帶咭,咁啱想買三包通粉比阿仔,咪問一問後面的媽媽,你問我係咪超有禮貌,唔係,不過係問人借野的基本\"禮貌語調\"囉,點知佢第一句就問我,你自己唔申請番張,我答唔記得帶,之後佢就打量我,仲要求要比佢付款先,咁咪比佢付款先囉,點知一直比佢打量,眼超超咀妙妙咁,冇錯,我只係買三包通粉! 佢仲帶左個8歲左右的女,同個女一齊給我少少鄙視的目光。我開始想走,同埋開始懷疑自己為左一角幾亳都問人借咭係咪真係咁cheap囉。 759 咭的原意都係比比人慳少少開心下既姐。本來唸住街坊一場,無傷大雅,如果有人問我借我都會借的。。。

禁止訪問

公爵府

水晶宮

1,都冇所謂

男爵府

回覆 gg33 的帖子

有禮貌就1啦!

禁止訪問

大宅

2018復活節勳章

引用:以前有 card 時 1 ,順手者無咩所謂以前我見

原帖由 chupachup 於 15-04-07 發表
以前有 card 時 1 ,順手者無咩所謂
以前我見 d 人無 card 我仲問佢洗唔洗借佢 (不過就只係排我前/後既人 ...
我会借冇所谓,有次厚多士見前一位冇咭,主动话借比佢!但拒絕了,因佢以为可储積分 谂住幫下人!冇下次

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:1。反而我試過去pk買嘢,前面個廿幾歲後生

原帖由 foggyao 於 15-04-07 發表
1。
反而我試過去pk買嘢,前面個廿幾歲後生仔同女友一齊,買成千蚊野,無端端問我有無卡,因為佢無,佢話橫 ...

男爵府

1,當然個人要有禮貌地問,如果老馮咁我會拒絕!

男爵府

冇問過人借,但我有時去到比錢時,同cashier講冇卡,啲人聽到會主動借比我…咁真係好好人嘅,因為佢地係冇jetso的。

另外試過見到老人家喺度格價時呻自己冇卡,咁我都會主動借比佢地。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

首頁
34567...37

尾頁

跳至