自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:報警,爛仔一樣

原帖由 維港 於 14-12-21 發表
報警,爛仔一樣
X2

總有離別的時候

男爵府

回覆:急問,地產經紀反鎖我租客道門

邊間分行咁賤?

男爵府

引用:Quote:原帖由+YYKam+於+14-12-21+發表你有

原帖由 鴨鴨比 於 14-12-21 發表
因為次次佢都係電話聯絡,我一問經紀牌號碼cut我線
咁用美X個牌去監管局投訴,保證美X即刻跟進

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+鴨鴨比+於+14-12-21+發表因為

原帖由 YYKam 於 14-12-22 發表
咁用美X個牌去監管局投訴,保證美X即刻跟進
多謝指教,頭先去分行一講就好緊張

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+YYKam+於+14-12-22+發表咁用

原帖由 鴨鴨比 於 14-12-22 發表
多謝指教,頭先去分行一講就好緊張
可以話我知邊間分行嗎?我住屯門,怕遇上

公爵府

實話,真心覺得唔係呢單野佢地經紀D行為都好似爛仔,
成日企晒喺扯煙,炒蝦炒蟹,

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+鴨鴨比+於+14-12-22+發表多謝

原帖由 maszema 於 14-12-22 發表
可以話我知邊間分行嗎?我住屯門,怕遇上
可以咁講兆康、雅典、市中心三間分行分別有人黎玩嘢

大宅

回覆:急問,地產經紀反鎖我租客道門

我信,d地產經紀為咗有錢搵可以做得多出,呢d人唔可以對佢仁慈,唔係只會出現下一家人係受害者。

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 鴨鴨比 的帖子

因為而家周圍都極少細型單位(3-5xx呎)而售樓收的佣當然比收半個月租佣多啦,如果佢間公司咁,你要先報警,租客做証人,去左封律師信一式三份要個地產親手收一封,公司收一封,一封貼佢公司,話明唔會比佢地做租售.

<br><br>

水晶宮

咁賤格

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 鴨鴨比 的帖子

兆康果間至衰架,我老公買左都未住過,一攞左間屋就租比人十幾年啦,我果間有個士多房仲要高層,又係成日叫我地賣左佢,咁有租客,佢都叫我連租約賣,有次個女人打來,話有客唔洗睇樓連租約買,叫我即收大訂,我話都冇講過要賣,收咩大訂呀?

佢話:你而家唔賣,第日好難賣出喎,你間屋死過人喎.....

我話幾時死過人呀?

佢話第日人地查到有業主死左係凶宅喎,我即時剷佢,我話買左都未住過,而且業主係病死又何來凶宅呀,跟手我即飛車去,叫經理同我解釋,所以我唔會比呢間野做架.
<br><br>

珍珠宮

引用:回覆+鴨鴨比+的帖子兆康果間至衰架,我老公

原帖由 chinatea 於 14-12-22 發表
回覆 鴨鴨比 的帖子

兆康果間至衰架,我老公買左都未住過,一攞左間屋就租比人十幾年啦,我果間有個士多房仲 ...
佢地琴曰都係亂嗡當祕衱,話吾知我單位放左租,照上去,扮唒冇辜信佢一成都死

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

鴨鴨比 發表於 14-12-22 10:20
佢地琴曰都係亂嗡當祕衱,話吾知我單位放左租,照上去,扮唒冇辜信佢一成都死

...

拎返 key 未丫 ???

一定要投訴 !

珍珠宮

回覆:fatfatfat2013 的帖子

拎返

侯爵府

引用:Quote:原帖由 chinatea 於 14-12-22 發表回

原帖由 鴨鴨比 於 14-12-22 發表

...
D地產佬係好衰架,我地有2層樓,2層都收返自住,其中一層4xx百幾尺,有日無啦啦個經紀打電話黎話120萬幫我地買問題係我地又無放層樓仲有2年前4百幾尺都唔止120萬啦

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 鴨鴨比 的帖子

報警
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+鴨鴨比+於+14-12-22+發表佢地

原帖由 yucheung 於 14-12-22 發表
D地產佬係好衰架,我地有2層樓,2層都收返自住,其中一層4xx百幾尺,有日無啦啦個經紀打電話黎話120萬幫我地買: ...
呢下我都試過,比佢地吹漲左迫我放

珍珠宮

引用:回覆+鴨鴨比+的帖子兆康果間至衰架,我老公

原帖由 chinatea 於 14-12-22 發表
回覆 鴨鴨比 的帖子

兆康果間至衰架,我老公買左都未住過,一攞左間屋就租比人十幾年啦,我果間有個士多房仲 ...
你有冇投訴佢地?

水晶宮

回覆 鴨鴨比 的帖子

當然有啦,為左做生意咁樣話人層樓,當時已經升到260架啦,佢比220叫我收訂喎,我都冇話賣,到而家340啦,不過點升我都唔會賣,因為係我老公遺物,我唔會輕易賣架.
<br><br>

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

好過份

首頁

尾頁

跳至