懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

恭喜你呀,bb真係好鍚媽咪!
我聽日就39週了,昨天檢查bb已經7磅4,但頭仔仲未轉曬落去,醫生話應該呢個星期都未必會出黎。其實我同C6見佢偏大諗住佢38週就會出黎,點知到依家都未出。今朝終於忍唔住喊咗出黎,因為真係好辛苦,比佢壓到好痛,瞓教又瞓唔到,兩邊身瞓到好痺好似坐月咁兩個鐘起一次身。佢係入面愈耐又擔心有咩意外。如果佢再唔出黎太重磅可能要開刀添。希望我bb都好似你bb咁乖咁錫媽咪,平平安安,健健康康出世 :)

男爵府

引用:恭喜你呀,bb真係好鍚媽咪!我聽日就39週了

原帖由 cathysze 於 14-10-28 發表
恭喜你呀,bb真係好鍚媽咪!
我聽日就39週了,昨天檢查bb已經7磅4,但頭仔仲未轉曬落去,醫生話應該呢個星 ...
媽咪加油,多D摸肚同BB傾下偈,佢會FEEL到架。我同C6都系比較高,BB一路照結構同超聲波都話偏大一周。我粒子宮肌瘤又生到好近產道,醫生話有機會阻住順產要開刀。我經常同BB講要乖乖地,順順利利咁出世
頭仔嘅野話轉就轉架啦,媽咪唔使擔心。不如試下每日散步慢行半個鐘,或者行十分鐘度上行樓梯。陀到後期,訓覺真系仲辛苦過唔訓,周身骨痛。但都要儘量保持心情開朗,時刻關注胎動。
等你報喜

大宅

回覆 lflxl 的帖子

好多謝你呀媽媽 你湊B都辛苦,一齊加油!!

大宅

畀面勳章

回覆:我的特快生仔記

我第一胎都係四個鐘,第二胎都係前兩日生左,兩個鐘
如果你要第二胎記住要早啲入院啊

男爵府

引用:我第一胎都係四個鐘,第二胎都係前兩日生左

原帖由 pizzababy0809 於 14-10-31 發表
我第一胎都係四個鐘,第二胎都係前兩日生左,兩個鐘
如果你要第二胎記住要早啲入院啊:kissy ...
塞車就麻煩了,分分鐘生系的士度上港聞版

複式洋房

回覆:lflxl 的帖子

男爵府

引用:

原帖由 tree_wong 於 14-11-01 發表

大宅

引用:分享下我嘅陀B經驗,可能無咩科學根據,即

原帖由 lflxl 於 14-10-24 發表
分享下我嘅陀B經驗,可能無咩科學根據,即管睇下啦!

34周產檢健康院摸到BB頭仔已向下,因中期狂食甜野, ...
請問你係由37週開始行嗎?行到39週就咁快生?? 我第一胎由32週開始老公每晚陪我散步,再行樓梯上樓,由陣痛到生用左5個鐘。。。但今胎因為要湊住大B,根本無乜時間行,我已經36週。。。唔知而家先行仲有無用

男爵府

引用:Quote:原帖由 lflxl 於 14-10-24 發表分享

原帖由 jasperpsc 於 14-11-02 發表
請問你係由37週開始行嗎?行到39週就咁快生?? 我第一胎由32週開始老公每晚陪我散步,再行樓梯上樓,由陣痛 ...
系呀!我37週去健康院產檢時姑娘話未落盤,所以我先開始日日行樓梯。平時一路都有做輕松嘅家務、行街,可能都有幫助。家務主要系企系度洗碗洗菜煮餸。

首頁

尾頁

跳至