夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 iberia 於 10/1/2008 06:41 AM 發表

您好;

要有方法, 他不做, 自己買嗎!!!他會有所猜疑便會珍惜啦啦!!!!!!

iberia,
hi~ 你唔係香港人?
因見你講咗幾次話"香港男人唔識浪漫"...
我覺得你同我老公都好相似~ 一樣咁識氹老婆!:loveliness:
同老公拍拖+結婚total 8年,佢氹足我8年~
到依家我收到所有既咭(credit cards 除外!)都係佢親手做既~
仲靚到連我媽咪都話可以開檔整咭來買!
但其實又唔係話所有"外國老公"都咁有情趣喎~
老公之前我都有過另外兩個bbc男友,
佢地初初都叫做有d情趣,但就越來越冇料到...
相反我老公就唔同 - 越來越識氹我~~ :loveliness:

複式洋房

原文章由 Vca 於 08-1-10 06:55 發表

iberia,
hi~ 你唔係香港人?
因見你講咗幾次話"香港男人唔識浪漫"...
我覺得你同我老公都好相似~ 一樣咁識氹老婆!:loveliness:
同老公拍拖+結婚total 8年,佢氹足我8年~
到依家我收到所有既咭(credit cards 除 ...

Hi Vca;

我是香港出生, 17歲後在外國生活 一段長時間, 所以看到香港 人的缺點 及優點, 香港夫妻, 結婚 就好像愛情已經完畢了, 這個人生的課程, 是終身學習, 其實結婚那一天才開始而已, 現在很多家庭問題, 大部份是兩個人方向或步履不一所至.
我太太在台灣出生, 但很小已在外國生活, 結婚後才跟我來香港,
亦因外父母從前在西班牙, 現在美國退休, 所以我們一家每年要去探望一次以上, 前年我們有路過英國由西班牙回香港途中, 請朋友車我們一家玩了倫敦一天, 去了温沙堡及倫敦附近的大部份景點.在倫敦的感覺, 好像在香港一樣, 太多中國人了., 不像1995, 但歐洲只有英國才有這麼好食的唐餐.

我去年亦讓我細仔(6)感受一吓, 去年暑假我讓他在Orlando迪仕尼餐廳為他興祝生日, 只是叫了一個生日蛋糕, Winnie The Poon / Pignet 等為他唱生日歌而已.

浪漫是自己造出來, 我有不少經驗, 有空再談吧.

妳都非常幸福, 就要珍惜眼前人, 大家好好欣賞對方的優點吧!!!!!!!!!

男爵府

回覆 #82 iberia 的文章

哦~ I see~~ :)
製造浪漫我就唔係好識嘞...因為多數"製造"既係我老公,我只係享受果個!
係呀~ 我真係覺得自己好幸福架! :loveliness: 我點止欣賞老公既優點呀...我直情每日都會發掘到佢有"新優點"添呀!!! heehee~~

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

花!
我個人黎講唔係咁討好...
又貴...
唔係真係咁靚....
冇心思的禮物....
唔襟擺

盡可能都比CASH 好啦~
哈哈!!

大宅

老婆:"衰佬,同你結左婚之後都好耐冇送花俾我囉!"
老公:"去釣魚要用魚餌,邊有人釣左條魚上水仲餵鉺俾魚食架?!"

大宅

原文章由 Vca 於 08-1-9 00:41 發表
77777, Angela13 & ysly3:

thank you~ :loveliness:

ysly3: 點解你會有個:cry:架?

因為我老公冇d情趣...所以咪:cry: low...

別墅

已經好耐無收,不過不寧願收鑽戒.
我已經過了收花的年紀

男爵府

原文章由 loy211 於 11/1/2008 09:19 PM 發表
已經好耐無收,不過不寧願收鑽戒.
我已經過了收花的年紀

我花同鑽戒都要收!!!
但......乜收花有年紀限制咩?
我結婚時同老公都訂咗4束花,
送比我媽咪、我外婆、99+太99 - 製做"懶"感動著場面!
佢地都好開心啊~ 其實花都唔一定要係老公送先開心既!
我媽咪都送過花比我,我都好開心! :loveliness:

男爵府

原文章由 ysly3 於 11/1/2008 07:41 PM 發表

因為我老公冇d情趣...所以咪:cry: low...

個個人唔同架嘛~
老公就算冇情趣,佢都一定有第二d優點...
如果唔係你都唔嫁佢啦~ 係咪?
我老公"辣"興我時冇話你知啫!
唔好咁 :cry: 既樣啦~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我頭先同個c6話人地有花收幾好, 佢話買一打比你自己放入雪櫃, 自己每日去拎一支啦 , 阿仔笑倒死 :tongue: :tongue: :tongue:

原文章由 yickyick 於 08-1-11 12:44 發表
老婆:"衰佬,同你結左婚之後都好耐冇送花俾我囉!"
老公:"去釣魚要用魚餌,邊有人釣左條魚上水仲餵鉺俾魚食架?!"

別墅

一年一次,生日或結婚周年

男爵府

:tongue::tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

[ 本文章最後由 野蠻仔 於 08-1-14 23:46 編輯 ]

公爵府

畀面勳章

原文章由 kantanjin 於 08-1-9 17:03 發表

我隻6都係間唔中送下西蘭花~多鈣補下我年紀大
[img][/img]

大宅

原文章由 77777 於 08-1-11 23:39 發表
我頭先同個c6話人地有花收幾好, 佢話買一打比你自己放入雪櫃, 自己每日去拎一支啦 , 阿仔笑倒死 :tongue: :tongue: :tongue:

77777:

妳都好呀. 妳個C6咁講, 我同個抵死既同事呻c6嘈嘈幣發爛渣, 佢話: 如妳隻6話"拜山時咪買比妳咯"咪仲激c 如我隻c6真係咁講, 我估我地會上報章頭條 (因為互片)

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 小科豆 於 08-1-15 09:07 發表

水仙算唔算呀, 過年浸水仙然後話送比我
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

算啦, 我老公都唔興買花比我, 都係講下, 如果菜花, 西蘭花, 豆腐花就成曰買, 好營養又有益, 送比我煮比阿仔同佢一齊食 ......

原文章由 kantanjin 於 08-1-16 14:13 發表

77777:

妳都好呀. 妳個C6咁講, 我同個抵死既同事呻c6嘈嘈幣發爛渣, 佢話: 如妳隻6話"拜山時咪買比妳咯"咪仲激c 如我隻c6真係咁講, 我估我地會上報章頭條 (因為互片) ...

公爵府

間不中都會送既,當下就覺d好sweet啊:loveliness:
但說真,次數已少過婚前啦!!

複式洋房

佢送我係唔會拒絕, 亦唔會叫佢節現, 同佢慳慳埋埋, 到時佢益第2個我咪好唔抵, 幸好我老公每年都會送

複式洋房

拍拖時都有既...以家都咁多年囉,佢鬼睬我呀:-( :-(

男爵府

我係拍拖週年,結婚週年同埋生日就收到花羅!呢個係指定動作,佢唔做...想C呀

首頁

尾頁

跳至