跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無2004年10月媽咪?

我尋日見醫生, 剩係見到一個圈, 醫生話係bb 游水的地方喎

醫生話要過多2個星期先會見到 bb ga wor

你地係咪ar??

別墅

kyliema:下! 你可千萬不要聽你老公架 等你個肚大左後你平睡會令你個B缺氧亞 而且你侧睡(向左邊)bb聽到你的心跳會有安全感 大概5個月見肚 我自己就係6月後 係因人而異的
我個預產期係12/3/04 又期待又緊張亞[/quote] :-D :lol: :-) :lol: :-P :roll: :pint: :hammer:

珍珠宮

醒目開學勳章

文謙媽咪^^
我有時見老公飲coke,我咪飲一啖 lor!
但上次去麥記食魚柳包, 就飲咗5啖7-up!

kyliema^^
我都係冇胃口,諗起個食字就想嘔!

利太 & cindy^^
我都肥咗2kgs, d 褲好緊, 就快要買大肚婆衫!

大宅

你地講開戒口呢, 我奶奶話唔好食菠蘿同香蕉就得啦, 其他一切照舊都可以, 蝦蟹少d食, 食少少都唔緊要呀.

珍珠宮

醒目開學勳章

係呀, 食少少唔怕.
但魚生得唔得呢 ?? 我怕有細菌.

伯爵府

chilli,
魚生緊係唔好食啦, 真係好多菌架, 就算冇bb既人都唔好食太多, 何況你仲陀住個細既, 唔准食呀! 乖啦! 生冷野都要避免, 忍下口啦!

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

大宅

chili/利太.... 我今日去左中e度覆診, 我話比佢聽我尋晚肚痛左成晚, 佢問我有冇食錯野, 我話冇呀, 都冇肚痾, 我話我尋晚食左茄子牛仔骨同生抄骨, 佢即刻"伶"晒頭, 叫我唔可以亂食野, 生果就食橙同apple, 食飯, 豬.雞.牛肉, 菜心同深綠色嘅菜, 唔好食炸.油利野, 唔知食唔食得嘅野唔好食喎.

不過要介得噤清, 都係因為我有"前科", 所以妳地可以參考下架.

珍珠宮

醒目開學勳章

cindy^^
中 e 角度係要戒口戒得好清, 為咗 bb 要忍受吓!

複式洋房

其實只要食少D油膩同太甜嘅食物, 魚生同咖啡因當然要少食, 其他嘅都無大問題. 少少肚痛都好正常, 唔駛咁擔心! 最緊要保持心境開朗呀!

Ciz

男爵府

各位姊妹,其實有了bb,初期有什麼需要特別注意?現在我份工間中要去大澳工作,要坐1:30hr車程,有無卮險,我好擔心呀。

複式洋房

文謙媽咪 ,

你大仔幾大呀? 我個三歲, 有時都驚唔知攪唔攪得掂兩個, 希望呀仔一路大一路乖, 唔駛我成日咁勞氣!

Ciz

複式洋房

我到了現在也沒有懷孕徵狀(如作嘔, 作悶), 是正常嗎? 需要看醫生嗎?

我之前什麼都照食, 沒有介口. 對bb有什麼影響?

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我預產期十月二十一日,由星期日開始有些粉紅已分泌....唉可能作小產、而家心情好down :-( :-(

大宅

szetung....噤妳睇左e生未? 唔好擔心, 要休息多d, 行路慢d, 我睇有d書話有時候bb著牀時都會有少少野流, 唔好噤擔心, 如果未睇e生就快d去睇啦.

大宅

Ciz 寫道:
文謙媽咪 ,

你大仔幾大呀? 我個三歲, 有時都驚唔知攪唔攪得掂兩個, 希望呀仔一路大一路乖, 唔駛我成日咁勞氣!

Ciz

ciz,
我仔仔都係三歲呀, 你想生個仔or囡呀? 我就希望可以生個囡就最好喇, 因為可以幫佢辨靚嗎 , 係呢, 你大仔知唔知你有bb呀? 佢鍾唔鍾意呀? 我仔仔就好似唔係好鍾意, 因為問佢鍾意細佬or細妹, 佢話唔鍾意, 佢話鍾意家姐喎, 真係比佢激死 :-(
DEL

男爵府

rickymiz:

請問剛有了bb要注意什麼?點解我好似好倦,好唔舒服?

大宅

慘啦, 依家好累ar, 直頭係公司想訓添ar
自從有左 BB 之後, 我都好早訓, 都唔知點解

洋房

yssandy, 我都係呀, 每日除左返工就係瞓覺, 都無時間溫書, 我就黎要 test 啦, 但係一d精神都無...連家務都無做,間屋好亂, 我已經請個鐘點做家務, 星期六會到, 希望到時好d啦.
第一胎, 心情又緊張又開心 :-D

大宅

我依家只想快 D 過3個月, 因為個胎會定 d ar ma

珍珠宮

醒目開學勳章

szetung^^
你有冇去睇e生? 你要多d瞓床,唔好郁動咁多. 放心啦, bb會冇事ga.

kyliema^^
初期係會比較攰,唔願郁.你而家要小心飲食, 唔好食生冷野, 唔好咁操勞,唔駛擔心!

首頁

尾頁

跳至