自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好懷念熒幕上肥姐的笑聲,好希望再聽到!
肥姐加油!

水晶宮

畀面勳章

原文章由 Maggie518 於 07-10-12 10:57 發表
佢係上海人, 鍾意食大閘蟹係無可口非, 6 隻又好似多咗啲, 其實, 我自己都唔知自己食咗幾多隻, 除非係一隻隻完整咁食, 因為去酒樓食, 蟹粉呢樣,蟹粉果樣, 食咗幾多隻都真唔知架喎

...

話唔定6隻對佢黎講已經係算少呢? 可能佢以前食親都十幾隻。佢都講過話自己可以一個人食晒成煲咖哩魚頭煲。
我都覺得,佢知道自己可能冇得再食,襯有得食果陣就食多d:(
癌病真係好得人驚架,仲係健康既人小心身體啦!

珍珠宮

加油呀!!!! :-P:-P:-P:-P:-P

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

都唔知點講好,如果佢真係因為食一次過食左6隻大閘蟹而令肝負荷唔到而要入院,真係覺得佢好不負責任又唔自愛。

佢不嬲都食野唔忍口同冇節制,欣宜由細到大都係佢縱到食大個胃,試問有邊個父母會俾個女坐飛機時食飽魚當小食?肥胖除左天生特別吸收營養外,後天飲食習慣都好重要,佢個女大左先想減真係困難好多。

肥肥而家病危,仲唔忍口,又話秋官唔理個女,咁係唔係應該愛惜自己身體多d等自己長命d可以睇住個女大呢?有邊個父母唔想陪伴子女成長呢?佢咁錫個女,好應該要錫埋自己,起碼對得個女幾耐就有幾耐,忍口都唔等如冇啖好食架!但起碼唔好好似佢咁一次食6隻大閘蟹咁得人驚,死過翻生都仲唔知死,希望佢忍下口,至少捱多幾年等個女可以獨立成人,唔好令佢身邊親友咁難過。:(

希望身體健康!

[ 本文章最後由 召藥師 於 07-10-12 14:03 編輯 ]

盡我一己之力,發放正能量!

侯爵府

原文章由 召藥師 於 07-10-12 14:01 發表
都唔知點講好,如果佢真係因為食一次過食左6隻大閘蟹而令肝負荷唔到而要入院,真係覺得佢好不負責任又唔自愛。

佢不嬲都食野唔忍口同冇節制,欣宜由細到大都係佢縱到食大個胃,試問有邊個父母會俾個女坐飛機時食飽魚當小食? ...

同意你所講.....

昨日睇新聞時覺得唔開心, 但今朝睇報紙詔佢食6隻大閘蟹 就覺得自己既同情心太泛濫........ 不過唔知報導係咪真既....
日日都要happy!!

男爵府

[quote]原文章由 Happywoo 於 07-10-12 14:35 發表

祝早日康復, 好喜歡你呀, 肥姐:)

首頁

尾頁

跳至