跳至

首頁
34567...22

尾頁

大宅

佳子弟個第二隻貓? <---- ?-( ?-( ?-( ?-(

我沒有攝影哥哥啊, 係糖小姐親自拍攝架, 我係咪可以要求佢汁個容祖兒頭, 遮住我副磚溶呀?

大宅

原文章由 Jelly 於 07-7-25 16:47 發表
佳子弟個第二隻貓?

咦,似乎食左成隻貓喎,唔怪得我送兩隻大貓俾米記,佢都冇反應啦.天呀,唔通要借隻貓頭鷹來捎書.

實在我響第二隻貓個講過句下聯.原本頭個幾粒字而家改左唔再重複.立德立言出自左傳,你都應該識,三不朽裏面我飛左立功,因為陽剛味重左少少.蓀蘭一句脫胎自世語新說一則故事,講謝安謝靈一族.芝蘭玉樹生階庭.謝家希望子弟好似香草玉樹一樣咁長滿庭前.我嫌芝蘭俗氣,所以先改成同指佳子弟既蘭蓀,因見上聯用左菽水,干脆換成蓀蘭(反而都係兩種植物),同亞叔對埋一齊...複述完畢.

原來得我地咁好彩有攝影師.不過你地底子好,唔駛京.

順口一提,我桶油同令千金改左個音義俱佳既名,就係精o力B.

大宅

mia:
我正想請教你, 蘭蓀蕙芷, 典解執左位, 原來係阿叔對阿孫 你真係體貼既 je :loveliness:

咁我一粒 "精叻 b" 對你一桶 "萬金油", 又可以嗎? :lol :lol

原文章由 Blythemia 於 07-7-25 17:22 發表

咦,似乎食左成隻貓喎,唔怪得我送兩隻大貓俾米記,佢都冇反應啦.天呀,唔通要借隻貓頭鷹來捎書.

實在我響第二隻貓個講過句下聯.原本頭個幾粒字而家改左唔再重複.立德立言出自左傳,你都應該識,三不 ...

男爵府

原文章由 Blythemia 於 07-7-25 17:22 發表

咩呀,
依家沒有提示功能,真係唔知有咩貓啊, 我重未識用d 芬唇
同埋, 我只係收到你一隻大貓,剛剛睇了, 再沒有貓啊

Jelly,
阿伊穎嘉小姐個部落,有時都有驚喜,亦是愛書女子
不過,她最近在娛樂版談整容港姐我就……
左翻右翻, 阿空姐o個個我定必捧場:mrgreen:
曾幾何時,Lane Crawford都是我的道路真理:lol:

大宅

米:

但係我又收到提示喎.bk真係深不可測.
我分別係2254同2301send過貓俾你.你係唔係只見到後面個隻?

大宅

米:
勞煩哂你喇.沒事沒事.沒所謂啦.

jelly,
見到你地一家三口樂也融融,真係替你楷鮮.:loveliness:
Jelly生好生鬼.
不過我有少少失望呀,你個部分先至係堅料,應該多d篇幅嘛.
糖小姐今朝call過我,原來本來兩部分一樣長短,佢都係俾人改成咁.

[ 本文章最後由 Blythemia 於 07-7-26 10:41 編輯 ]

大宅

各位愛仁早啊!

剛放了一個星期假,日日同牛牛一齊周圍玩,今朝真係好唔捨得返工呀!牛牛都以為我從此唔洗做,今朝我出門口佢好詫異,o型咀,攤開對手,大叫左一聲

如果唔洗做你話幾好呢

米,ball, 有冇d bb playgroup好介紹? 最好唔好咁貴啦

米,你冇聽書呀 隻wuwu係我同事收養左,佢好得意ga,係我的dream dog - 伯恩山犬, 的中國版:lol

細細聲先,米,我發現左某人的blog 其實我好唔想見到,不過佢實在太揚:tongue:

jelly,精叻b對聯真係好襯佢:-P 有mia,我地真係好杏福
我贊成贊成贊成,快d集齊d聯係一頁,好想再逐一細細品嚐:loveliness:

原文章由 Blythemia 於 07-7-26 08:40 發表
jelly,
見到你地一家三口樂也融融,真係替你楷鮮.:loveliness:
Jelly生好生鬼.
不過我有少少失望呀,你個部分先至係堅料,應該多d篇幅嘛 ...

喂喂喂,有咩睇? 我又睇呀))))))))))))))))))))))))))))))))))

男爵府

豆妹,
我都自放了三天 ,弟弟同樣以為媽媽從此日日俾佢玩, 佢一樣o晒嘴

我有介紹,不過,等我一陣先,搞其他野先。

咩呀,Jelly,
我都o晒嘴:mrgreen:
請收飛鴿

大宅

原文章由 小米米 於 07-7-26 10:43 發表
咩呀,Jelly,
請收飛鴿

重未見鴿影喎.

大宅

原文章由 小米米 於 07-7-26 10:43 發表
豆妹,
我都自放了三天 ,弟弟同樣以為媽媽從此日日俾佢玩, 佢一樣o晒嘴

我有介紹,不過,等我一陣先,搞其他野先。

咩呀,Jelly,
請收飛鴿

好呀,等你,唔該晒!:-P
突然想起,弟弟個initial好有趣,tbc, to be continued
再來一次呀!

男爵府

豆妹
o車,某人早前不是如其所願成為新聞人物:mrgreen:
他的blog我才不睇,我睇o個d 好有社會價值:mrgreen:
不過,你都可以飛鴿過我

閃喇:)

大宅

mia:
jlb 見到自己見報, 巧楷鮮呀, 不過佢覺得落另一套 Artemis Fowl 既相, 題材跟 HP 類似點, 會貼題過 DuPrau 的作品 wor! 實情係我地準備不足, 講得 lau lau gau gau

姐姐有無問悠悠最鍾意做邊個角色呀? 我這位 "表現靦腆" 的小姐既答案, 原來係做一個霍格華茲的普通學生, 即咖哩啡 可以學下魔法, 可以騎掃把飛下, 又唔駛搏命 wor :mrgreen: 你地可知佢性格一二啦

悠悠好生鬼呀, 等我都背番幾句咒語, 同 jlb 過番幾招先 :mrgreen:

原文章由 Blythemia 於 07-7-26 08:40 發表
米:
勞煩哂你喇.沒事沒事.沒所謂啦.

jelly,
Jelly生好生鬼.
不過我有少少失望呀,你個部分先至係堅料,應該多d篇幅嘛.
糖小姐今 ...

大宅

原文章由 Jelly 於 07-7-26 12:00 發表
mia:
jlb 見到自己見報, 巧楷鮮呀, 不過佢覺得落另一套 Artemis Fowl 既相, 題材跟 HP 類似點, 會貼題過 DuPrau 的作品 wor! 實情係我地準備不足, 講得 lau lau gau gau

姐姐有無問悠悠最鍾意做邊 ...

我隱約聽到姐姐好似有問類似問題,不過我係廳佢係房(我特登行開,等萬金油暢所欲言),聽唔真,答案好似同精lagB差唔多(你施左邊個咒,典解你打個o力字冇樹既?)

姐姐話編輯刪左佢好多野,因為篇幅有限,又要落廣告,所以濃縮左好多.冇辦法啦,好多野都係身不由己既.(我最近都有類似既k屎,不過係掉轉,被迫加野而唔係減野.所以我都好理解)

等我又睇下Fowl講咩先.

你係咪睇完第七集喇,我而家淨番百零頁,今晚應該殺起.琴晚已經繳左好多:-( :-( :-( :-(.

大宅

原文章由 小米米 於 07-7-26 11:58 發表
豆妹
o車,某人早前不是如其所願成為新聞人物:mrgreen:
他的blog我才不睇,我睇o個d 好有社會價值:mrgreen:
不過,你都可以飛鴿過我

閃喇:)

美麗的誤會
原來是ttc,不是tbc

米,我轉頭飛比你,你唔好嘔
我等你個playgroup鴿呀!:)

大宅

mia:
呢幾日我都坐唔定, 只睇左 1/3, 我開始單鮮 Snape 了 我又有少少特登拖慢, 唔駛咁快完結嘛. 而且今集好似 recall 得特別多以前的人物/法寶/線索, 我又好多都唔記得哂, 睇到 kick 住 kick 住咁 你咁快既? 一晚睇左一半? 萬金油有冇 lur 你講結局呀?

我粒b 睇哂了, 佢話睇得最開心係主角們對咒語已經駕輕就熟, 有好多唔同變化, 佢話萬金油應該都會覺得好爽的 :mrgreen:

叻叻叻叻, 我用速成, 個叻字無問題 bor, li li lor lor o個 d 我就唔敢打了

男爵府

原文章由 Jelly 於 07-7-26 17:01 發表
mia:
呢幾日我都坐唔定, 只睇左 1/3, 我開始單鮮 Snape 了 我又有少少特登拖慢, 唔駛咁快完結嘛. 而且今集好似 recall 得特別多以前的人物/法寶/線索, 我又好多都唔記得哂, 睇到 kick 住 kick 住咁 ...

Jelly你係咪想屎
你要唔知知道一半是甚麼樣子:mrgreen:

你地就好啦,那位小姐說得你兩位千金咁好, 靦腆又好,刁鑽又好,總好過我隻豬:mrgreen:
其實,糖小姐愛小朋友,不過,硬是不大喜歡我愛豬

閃喇:mrgreen:

大宅

原文章由 Jelly 於 07-7-26 17:01 發表
mia:
呢幾日我都坐唔定, 只睇左 1/3, 我開始單鮮 Snape 了 我又有少少特登拖慢, 唔駛咁快完結嘛. 而且今集好似 recall 得特別多以前的人物/法寶/線索, 我又好多都唔記得哂, 睇到 kick 住 kick 住咁 ...

你都唔記得,我就不在話下啦.不過唔理咁多,係咁追住先.我諗睇完第七集我會從第一集起由頭睇過,相信會執番好多第一次睇時甩左既d豬c馬jik.

大宅

原文章由 小米米 於 07-7-26 18:44 發表

Jelly你係咪想屎

你地就好啦,那位小姐說得你兩位千金咁好, 靦腆又好,刁鑽又好,總好過我隻豬:mrgreen:
其實,糖小姐愛小朋友,不過,硬是不 ...

米你係咪想屎
你要唔要知道四分三是甚麼樣子
人夾人緣,你豬女能量大,唔係每個人都識欣賞而矣.

大宅

愛豬媽:
人家睇得最慢, 做乜 au 人唧 :tongue: :tongue: :tongue:

你要唔知知道全部是甚麼樣子 :mrgreen:
我叫粒 b 上來話你知呀 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

我見掃馬通出左新 promotion, 有部 nokia classic 6xxx乜鬼, 我問梨生好唔好用, 佢叫我上來請教愛豬妹妹 麻煩幫我問聲呀 :mrgreen:

原文章由 小米米 於 07-7-26 18:44 發表

Jelly你係咪想屎

其實,糖小姐愛小朋友,不過,硬是不 ...

男爵府

原文章由 Jelly 於 07-7-26 22:36 發表
愛豬媽:
人家睇得最慢, 做乜 au 人唧 :tongue: :tongue: :tongue:

你要唔知知道全部是甚麼樣子 :mrgreen:
我叫粒 b 上來話你知呀 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

我見掃馬通出左新 promotion, 有部 ...

不用了,我愛豬從未睇過,不過都知道邊個屎定無屎:-(

我愛豬最低限度會識得部N系手機有咩顏色,係o米推開o黎用:mrgreen:

米生:你生日有咩願望?
愛豬: 我想買左掃馬通, 俾0機價4歲小朋友,等佢o地有電話用:mrgreen:

佢daddy話不如買部幾百蚊過佢啦
我話你都痴o既, 如果你個女肯要個幾百蚊o既電話,就唔會沒頭沒腦去研究電話

得一想二, 佢依家已經在地鐵見人打機, 好有興趣部NDSL
難道我又送俾佢?
我點都企硬

豆妹
我想起你是香港人,你想過九龍乎?

首頁
34567...22

尾頁

跳至