自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

BK Milk勳章

回覆:有無jm有計劃地生三個?

大宅

引用:Quote:原帖由+bonnie0627+於+13-12-13+發表

原帖由 easonkinki 於 13-12-13 發表
有人幫手湊???4個唔簡單
無丫!!自己攪掂

子爵府

回覆 easonkinki 的帖子

我1X 歲已經想有3個仔女, 最終...心願達成, 本來想5年抱3, 但當中有意外, 結果7年才抱3, 其實, 仲無咁辛苦, 好揍D既...

回頭望, 孩子大得好快, 人都老了....但有3個哇鬼, 感覺係開心.

自小覺得, 3個人有商量, 投票, 有位JM分享"小社會", 我都很認同.
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

公爵府

引用:Quote:原帖由+easonkinki+於+13-12-13+發表

原帖由 bonnie0627 於 13-12-14 發表
無丫!!自己攪掂
superwoman

公爵府

引用:回覆+easonkinki+的帖子我1X+歲已經想有3個

原帖由 Tabima 於 13-12-14 發表

我1X 歲已經想有3個仔女, 最終...心願達成, 本來想5年抱3, 但當中有意外, ...
3個唔會更加一齊嗌交??我而家兩個成日嗌交好煩

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

引用:我一仔一女。宜家都大曬勒。兩年前都諗住生

原帖由 summerpo 於 13-12-13 發表
我一仔一女。宜家都大曬勒。兩年前都諗住生第三個。可惜身體已經唔可以再生。所以計得掂條數就唔好等勒。

...
大哂即係幾歲呀?

男爵府

醒目開學勳章

jlam 發表於 13-12-13 12:48
我, 係有計劃地生3個

大女今年13歲, 大仔10歲, 本來, 可能好多人覺得, 一仔一女已經係好美滿, 但係兒童心 ...
Totally agreeJm解釋得好清楚我同老公婚後共識生3個都係呢個原因,生2個只係有個伴,對立爭寵亦會多,生3個就變化多。
我四年抱3,依家6歲4歲2歲,雖然辛苦但快樂倍增

男爵府

BK Milk勳章

Kinki,

唔知你仲認唔認我呢? 我大女同你大仔同年月日出的, 三個你唔怕跟功課辛苦嗎?

Eva

公爵府

引用:Kinki,唔知你仲認唔認我呢?+我大女同你大仔

原帖由 evaken 於 14-01-03 發表
Kinki,

唔知你仲認唔認我呢? 我大女同你大仔同年月日出的, 三個你唔怕跟功課辛苦嗎?
記得你到細B出世後,2B都中學啦!

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

想,但無能力,我都好鐘意小朋友

男爵府

引用:我生左兩個女,我媽成日叫我生多個,博仔我

原帖由 YUKIYAN 於 13-12-13 發表
我生左兩個女,我媽成日叫我生多個,博仔我其實有兩個女已經好滿足,我仲後生,99話我過 ...
我都係喎

諗住十年後先生,果時就三十幾。。

但講就咁講,到時可能唔想生了

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

引用:我,+係有計劃地生3個大女今年13歲,+大仔10

原帖由 jlam 於 13-12-13 發表
我, 係有計劃地生3個

大女今年13歲, 大仔10歲, 本來, 可能好多人覺得, 一仔一女已經係好美滿, 但係兒童心 ...
我都有嚟個想法,我生3個,4歲半,2歲半,5個月。

侯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我三年抱三,大女啱啱12月三歲,細仔18m, bb 10日後就出世啦!
"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style." -- Maya Angelou (1928-2014)

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

引用:我三年抱三,大女啱啱12月三歲,細仔18m,+bb+

原帖由 ToopyBinoo 於 14-01-05 發表
我三年抱三,大女啱啱12月三歲,細仔18m, bb 10日後就出世啦!

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

引用:Quote:原帖由+jlam+於+13-12-13+發表我,+係

原帖由 小咩媽媽 於 13-12-13 發表
我都係咁認為!2個冇乜交流,3個會比較有商有量,就算2個嗌慶都可以有一個做和事佬!但我C6唔想生 ...
我同你差唔多,但唔係老公唔想生,而係驚afford唔起>

子爵府

我地係計劃3個的,而家老三報到了
有時冇得計到咁盡, 我地只係計養得掂湊得掂先, 其他野見步行步啦
將來既事而家想都冇用

伯爵府

引用:我三年抱三,大女啱啱12月三歲,細仔18m,+bb+

原帖由 ToopyBinoo 於 14-01-05 發表
好勁呀

伯爵府

引用:Quote:原帖由+easonkinki+於+13-12-13+發表

原帖由 cky2009 於 13-12-13 發表
我想生3個,以家陀緊第二胎
都係後生生,所以應該都應付到
同你一樣,陀緊第二胎八月生,想再生多個

伯爵府

我想生3個或以上。。。老公就想生3個。
而家有2個, 1仔1女。
希望遲多一兩年再生, 希望係女

公爵府

回覆:easonkinki 的帖子

我2个仔,我都想生多个。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

首頁

尾頁

跳至