懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 Mrschiu2010 的帖子

我之前8weeks 照,都係得囊無胎,醫生話多數流產左,叫我等到流血就入急症, 等左差唔多兩,三星期見呢幾日有血有啡睇急症,pass左我入產科,佢照到我其實得7weeks, 但都係照唔到胎,已經做埋陰超,宜家再得多兩星期再照多次,唔知會唔會有奇積呢?!

大宅

yimyim1011 發表於 13-11-11 20:28
回覆 Mrschiu2010 的帖子

我之前8weeks 照,都係得囊無胎,醫生話多數流產左,叫我等到流血就入急症, 等 ...

你胎long咩size?

複式洋房

回覆 mrschiu2010 的帖子

今日係瑪麗照同我之前第一次係私家照差唔多,都係2.3-2.4

大宅

yimyim1011 發表於 13-11-11 20:35

今日係瑪麗照同我之前第一次係私家照差唔多,都係2.3-2.4 ...

係咪都係未有胎心?

我都係只得胎long, 其實我都好驚, 醫生叫左我打定輸數, 我上星期喊左好耐, 明天就覆診了,我只希望大家都最後都有好消息!!!

大宅

回覆:上天又再一次考驗

Bed rest la, god bless

男爵府

引用:回覆+kooliestgirl+的帖子同埋你有冇好"杰"

原帖由 babegill 於 13-11-11 發表
回覆 kooliestgirl 的帖子

同埋你有冇好"杰"既野流出黎?
有血塊,但應該不是胎組織

男爵府

引用:回覆+kooliestgirl+的帖子同埋你有冇好"杰"

同埋你有冇好"杰"既野流出黎?
同埋呢2日無流啦,但流啡+血持續了1星期

複式洋房

如果今日照我得7weeks , 佢叫我兩星期後再照,如果都係無就要入院做流產,我都諗緊點好,因為聽有啲媽媽都係成10 weeks先照到,我驚會miss 左,到時後悔 >_<

複式洋房

你一定要放鬆心情阿,如果已經請左假就搵D笑片睇下分散下自己注意力,你試諗下有D jm太想有BB,不停去諗又懷疑自己有左,最後竟然可以化學懷孕!你再咁樣落去身體會好大壓力嫁,辛苦自己,妳老公亦為你心痛!!!好心情好孕亦好運阿^^

男爵府

引用:回覆+kooliestgirl+的帖子你一定要放鬆心情

你一定要放鬆心情阿,如果已經請左假就搵D笑片睇下分散下自己注意力,你試諗下有D ...
多謝,已放了一星期假,打算放多1星期,剛開始流啡時哭到死去活來,呢幾日心情輕鬆好多了,對bb有信心

複式洋房

大宅

yimyim1011 發表於 13-11-11 21:33

如果今日照我得7weeks , 佢叫我兩星期後再照,如果都係無就要入院做流產,我都諗 ...

個人認為7 weeks 可以再等, 你cycle準嗎, 我好準, 又係due day 前 check 到bingo, 所以我都好擔心

別墅

bb又再一次離開我了,一年內發生兩次!為何又是我?

男爵府

回覆:sandyloyy 的帖子

現在你的心情一定非常傷痛!很難去面對這種非自願而且不能在掌握之內的難關,但只要你勇敢的面對,傷痛過後把身體養好,相信你一定能當個好媽媽!你的悲痛我也曾經歷過體會過感受過,加油!

barbora

子爵府

盡快收拾心情,再接再勵啦

別墅

休養好身體先!!!下次bb一定痴實你!!

別墅

小x了兩次,其實我想問吓有咩檢查可以做呢?

首頁

尾頁

跳至