心聲留言

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

Re: 明明好好一餐家庭飯,無啦啦同大佬為左個仔嘈...好吾開心...借個位黎廢UP下... :-(

咁你大佬都幾慘噃...你大佬又會咁在意你亞媽既意願/說話既~~~???你亞媽又好似我亞媽,不過我亞媽係對我呢D野有要求囉!所以家下我亞媽係極度吾妥我老公架!只係笑裡藏刀咁解!係平日做D野搞到係人都知佢吾妥我老公囉!一家人出黎食飯,我話老公七點半黎到,佢都話吾等得,話佢老公(我後父)肚餓等吾到人食飯,反而我大佬成八點半至黎,佢耐一耐都照等吾起筷先囉!連我大佬都忍吾住講句,駛吾駛咁明顯呀~~~~!!!我未結婚仲讀緊書嗰陣,我亞媽成日都發開口夢架啦!硬係要話我老豆嗰邊係豪門(=.=除左我老豆係窮光蛋外,係得老豆D兄弟姐妹係有錢啫...咪玩啦亞媽...我老豆都好窮架...),又話要我一定要上大學,一定要搵個大學生拍拖,結婚一定要嫁入豪門...哈!你話,我亞媽係咪發夢吾駛本吖!差D見佢發到流哂口水添!結果我都係中五畢業,第二年有左結婚嫁個窮到出汁既結他佬(正職幫人車皮草咋... ),我結婚吾敢搵佢,一黎最大原因係我老豆講到明吾俾我亞媽出現,二黎費時我好似上海灘咁,結結下婚亞媽撞門入黎大聲嗌:"我反對!!!!"啦!結果我結左婚成個月,我至同佢講,佢直頭响電話度喊出黎,但係佢又死頂話吾係因為我吾話俾佢知而傷心,而係話我無着婚紗結婚喎!你話...唉...!!!
chinatea 寫道:
我覺得佢成世最聰明就係唔娶老婆,唔洗娶人個女返來受自己亞媽氣,唔洗又話離婚又害埋d仔女.

我大佬係計料師我亞媽就成日要佢識返d專業女朋友喎,醫生律師咁喎.

到大佬40歲啦有人介紹個小學教師比佢,我媽又話人地30幾都未嫁得更係有問題喎,一係又話人身短喎生d仔女唔靚喎...

而家我大佬50歲啦,佢就一見就鬧話佢:冇x用睇下你人又老仲有鬼嫁你咩...
佢講過咩都唔記得,又係佢叫大佬唔靚唔好揀,大佬話:個亞媽咁仲敢害人個女咩.不過寂寞都係會改變人d性格架.
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 明明好好一餐家庭飯,無啦啦同大佬為左個仔嘈...好吾開心...借個位黎廢UP下... :-(

點解d 問題, 不斷咁出現? 幾時先會完? 好"支力"呀!! :-( :-( :-(
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

你做咩事呀?
mclam 寫道:
點解d 問題, 不斷咁出現? 幾時先會完? 好"支力"呀!! :-( :-( :-(
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

JAY媽 寫道:
你做咩事呀?[quote]
mclam 寫道:
[/quote]

JAY媽, CHECK PM

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

mclam, check pm.
mclam 寫道:
[quote]
JAY媽 寫道:
你做咩事呀?[quote]
mclam 寫道:
[/quote]

JAY媽, CHECK PM[/quote]

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mclam比你嚇一嚇咩事咁淒涼...

咁係女人都想嫁有錢佬,但有幾多個女人真係享到福,你地睇最有福個陳宜馨50幾就冇命啦,佢冇福咩,人又唔係靚,城中幾多靚女唔係嫁有錢佬咩,個個咪離婚收場....

個有錢佬鍾意得老婆靚果d大把錢換妻啦,邊有長久呀,做有錢佬老婆都要有個樣同格你估話做就做呀.

我亞媽果d一味話要搵個移民架,移左去外國又幾富貴者,我大佬正一群腳仔一名,亞媽叫佢東就唔敢行西,到而家咪一個人law,所以見親人一對對,一家家佢就變樣架啦.
<br><br>

男爵府

唉...吾好睇咁遠啦,淨係睇我表哥都係人辦啦!佢係叻仔係有錢呀,又婜左個靚女鬼婆做老婆呀,但係都可以結婚之一晚去叫雞happy囉!真係~~~~!!!所以我由細到大都幾憎d有錢人...佢地太假又勢利喇!狗眼看人低!岩岩記得有次仲好笑!有次我去某某歌星個家姐既婚宴,坐着一圍成圍都係有錢人師奶嗰枱,真係想死!一個隻佬响加拿大釣到條紅衫魚(呀吾係,係三文魚)就巴之閉,都可以大庭廣眾攞黎同人地闊太爭住黎哂~~~~另一個又呵呵呵咁聲又話:"係咩係咩!咁橋既!岩岩我隻佬响上個星期至去左吊左幾條!佢成日去吊架啦!仲吊到好大條仲影埋相添!" 我都差d想笑到噴飯~~~~吾夠哂仲要死頂死吹,都要話到自己隻佬係最威!三文魚之嘛!我成幾樽魚油响屋企啦!一樽魚油都幫左吾少魚抽脂架!!!咁我咪仲威水! 千祈咪俾d鬼佬聽到呀!d鬼佬窮鬼成日做既野,你呢d咁既中國人竟然當係高尚野黎哂...我驚笑甩鬼佬d牙呀!

咁係女人都想嫁有錢佬,但有幾多個女人真係享到福,你地睇最有福個陳宜馨50幾就冇命啦,佢冇福咩,人又唔係靚,城中幾多靚女唔係嫁有錢佬咩,個個咪離婚收場....

個有錢佬鍾意得老婆靚果d大把錢換妻啦,邊有長久呀,做有錢佬老婆都要有個樣同格你估話做就做呀.

我亞媽果d一味話要搵個移民架,移左去外國又幾富貴者,我大佬正一群腳仔一名,亞媽叫佢東就唔敢行西,到而家咪一個人law,所以見親人一對對,一家家佢就變樣架啦.

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

chinatea,

我唔係呢d 問題, 有錢冇錢都算啦, 我係比阿女攪到我頭暈!!

男爵府

果然係兩母女,大家都咁眼淺既~~~~吾巧喊啦!亞女會快高長大嘛~~~~
mclam 寫道:
[quote]

chinatea,

我唔係呢d 問題, 有錢冇錢都算啦, 我係比阿女攪到我頭暈!![/quote]

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mclam媽....你幾多個女呀?佢幾多歲呀?我有3條女有個嫁左有埋孫啦,你講來聽下你個女點玩你先.....我3個巴辣雞咬落啖啖都咁甘都難唔到我,講來了解下啦.

jay媽....同你咁講呢d女人真係以為...唉,三文魚好懶者就係肥過頭游唔郁先比人捉者(過季就話要釣者),如果係正季節你行出去企一陣d魚就埋來任你捉架啦,我同你就唔得因為條條肥過我,d鬼佬一條條咁攬上岸啦.冇錯canada三文魚真係好食,但日日食會嘔者.平野都拎來鬥佢地個層次都唔係幾高班架啦.
<br><br>

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

chinatea,

哇, 你就好啦, 叫做甩身啦!! 我個女9歲, 我得1個咁大把, 真係一個都夠晒啦! 其實佢冇乜野既, 讀書ok, 不過佢成日都喊架, 係又喊, 唔係又喊, 又細膽, 叫佢自己留一陣係屋企都唔得, 真係好似"痴頭蚊"咁!!

男爵府

咁我亞媽同細佬都係住响加拿大,下次等我叫亞媽山長水遠JAR架砵砵車去追魚,順便叫細佬幫亞媽影番幾幅掟上網黎威下先~~~

不過呢個世上係好多呢D咁既人架!呢圍班師奶咪算係咁囉!我以前個堂姐夫咪仲寸!我個姑姐响樹同班親戚傾開裝咩車既防盜,條友仔都可以無大無細咁一句得埋黎話:"我架車吾會裝防盜喎!咪由得D賊偷左去囉!我都吾自在!" 全場人都O哂咀囉! 咁鬼好,好心佢响街送車俾人啦!還掂佢講得咁吾自在!呢D有錢人話就話有錢,實情一D家教同做人既基本禮貌都無...掟咁多舊錢讀咩野書吖...讀到個人咁無聊!

查實我係好鐘意細路架!我都好想生多個,不過真係無呢個本事再生!自己專心湊好湊大一個算LU~~~~
mclam媽....你幾多個女呀?佢幾多歲呀?我有3條女有個嫁左有埋孫啦,你講來聽下你個女點玩你先.....我3個巴辣雞咬落啖啖都咁甘都難唔到我,講來了解下啦.

jay媽....同你咁講呢d女人真係以為...唉,三文魚好懶者就係肥過頭游唔郁先比人捉者(過季就話要釣者),如果係正季節你行出去企一陣d魚就埋來任你捉架啦,我同你就唔得因為條條肥過我,d鬼佬一條條咁攬上岸啦.冇錯canada三文魚真係好食,但日日食會嘔者.平野都拎來鬥佢地個層次都唔係幾高班架啦.

男爵府

女痴身係正常囉!但係亞仔痴身就變裙腳仔架喇!我個仔雖則無你囡囡咁痴身,又吾係成日喊又吾會吾俾我落街一陣,但係都幾痴我嗲我架!我係幾ENJOY佢嗲住我,但係我都驚佢會變成裙腳仔囉!但佢吾痴我,我又怕佢第時會係易學壞嗰D曳人...有時做亞媽既都幾矛盾架...!!
mclam 寫道:
chinatea,

哇, 你就好啦, 叫做甩身啦!! 我個女9歲, 我得1個咁大把, 真係一個都夠晒啦! 其實佢冇乜野既, 讀書ok, 不過佢成日都喊架, 係又喊, 唔係又喊, 又細膽, 叫佢自己留一陣係屋企都唔得, 真係好似"痴頭蚊"咁!!

水晶宮

我講下經驗比你地知呀,我仔大跟住3個女,咁第一個就一定好錫架啦,單對單咁又唔識揍又冇人幫,因為我老爺奶奶都係係canada咁我揍仔方法就只係用自己一套架啦,我真係抱仔抱到佢2歲都唔識行,因為我唔知要比佢學行,又唔知幾時先教佢講野.
死啦..聽人講2歲-3歲要入學行又唔識講又唔識,後來去健康院比人鬧,咁大個都唔落來行呀...之後我先明白要比佢學野架,聽日返學啦,我個仔食食下飯先叫爸爸,第一個仔令我有左經驗同明白咩事都要有開始同學習.
2年後有左個大女咁女仔呀我又成日膽心唔見左個女吋步不離架,所以我一行遠小小話聽下電話佢一唔見我就懶哂尿,個大女可以一路行一路叫住你,媽媽媽咁,好大個佢都搵我架,呢兩個之後我學識揍仔,真架亞3同亞4咩都學得快過人.
亞哥可能嗲慣而且妹又多,真係有d女人型law.
大女就冇膽所以一話會考就驚啦,入去未考試個腦空哂之前讀到唔訓果d冇哂.出到來第二日果d都唔敢考放棄哂.
大女識男仔都係,識一個就算啦拍左5年拖就結婚,佢話拍咁多做咩呀一個好啦,費事頭痛喎.個仔話唔拍拖呀費事成屋女人煩喎,一日群住d妹law.
亞3亞4就由細都冇膽心,因為有左經驗同埋大個兩個有幫手揍咁比較頭個兩個好好多啦.
揍仔真係好多時要吸收經驗,同埋學我奶奶咁話有時要忍下心,知佢地做到就一定唔幫架啦,佢話細路攬住可以攬得好耐,自己都要搵時間休息啦真係唔通攬到死個日咩.
<br><br>

水晶宮

jay媽講真呀,真係好富貴d人大把錢的話佢地唔敢周圍吐架,好簡單兩個人比較你就明白.

八襾金同李嘉城

大有錢佬好低調架唔驚比人標參咩,果d周身金擺哂係個身道就成幅身家架啦一眼睇哂有幾富者.

<br><br>

翡翠宮

水晶宮

牛牛好閃係咪自己整架,係好閃不過唔眼花喎,我鍾意呀.
<br><br>

男爵府

亞牛不嬲七場械咁閃架啦~~~

男爵府

八兩金都幾富貴架!你都咪話!嗰條粗碌金鏈,我都買吾起呀~~~~

你都講得岩架!係真係有錢嗰d有好多真係外表睇吾出架!嗰陣我開舖做生意都証實到啦!着到身光頸領嗰d永遠最姑寒,着到亞梅咁梅既人反而最疏爽!有幾次遇着d街市賣既t-shirt亞姑,入黎好似炒燶股票咁,我指乜佢都話買,買下買下幾千都好似吾停手咁,搞到我都吾忍心係咁指d貨...我都係賣洗頭水咋...你話幾誇!!!
jay媽講真呀,真係好富貴d人大把錢的話佢地唔敢周圍吐架,好簡單兩個人比較你就明白.

八襾金同李嘉城

大有錢佬好低調架唔驚比人標參咩,果d周身金擺哂係個身道就成幅身家架啦一眼睇哂有幾富者.

翡翠宮

傻豬呢D野梗是唔械禾主己整啦, 禾BIN有咁叻呀, 全部刀械HOLA功勞

再者李鍾意禾呀 定械鍾意閃呀

首頁
23456...7

尾頁

跳至