自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由+capricornbb+於+13-05-17+發

原帖由 tiffany_wong23 於 13-05-17 發表
你都起碼後父對你好,又打金器俾你,針俾佢係應該!但我媽個男人毛都冇條,佢十幾年都冇做野,打牌過活!我 ...
敢問你媽媽係咪要一個養5個?

侯爵府

引用:好亂不過斟俾佢你就要叫阿爸..冇得叫UNCLE

原帖由 fanny3315 於 13-05-17 發表
好亂

不過斟俾佢你就要叫阿爸..冇得叫UNCLE架喎....
你老豆同得佢結婚,拜過你屋企祖先咖。本身就系你細媽啦。佢多多都受得起啊。你唔叫系你既問題,唔系佢既問題。
講翻我屋企,我啊媽系唔系度先娶呢個細媽既,我地平時叫阿姨。早幾個月我細佬再婚,有針茶俾佢,但就好好笑,我爸坐大位,中間放一張凳代表我媽,阿姨坐另一邊,針茶順序系我爸-我媽(當然無飲啦)-阿姨(當時都系要求叫細媽,細奶奶)。我地覺得ok

男爵府

畀面勳章

回覆:Sallyb1a 的帖子

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

引用:我針俾我後母,只是想老爸易做人,但心中是

原帖由 pigpig 於 13-05-17 發表
我針俾我後母,只是想老爸易做人,但心中是不想的
係呀,無論自己後母定老公既後母~我地兩公婆一樣照針,要識做人嘛~我地唔針人地只覺得我地有問題~冇教養~自己做足哂人地就唔會有位入我地

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:單親長大的jm,結婚時“針”茶,有冇“針”

原帖由 tiffany_wong23 於 13-05-17 發表
單親長大的jm,結婚時“針”茶,有冇“針”埋俾後父或後母? 我個所謂後父我就冇針啦!(註冊,擺酒連食飯 ...
好亂呀!!
你幾多兄弟姊妹呀?
又幾多個係同母異父呀?
Sorry,唔好介意我甘問,因為睇完唔係好明

사랑합니다.

禁止訪問

回覆:單親長大的jm,結婚時“針”茶,有冇“針”埋俾後父或後母?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

岚月亮 發表於 13-5-17 16:00
你老豆同得佢結婚,拜過你屋企祖先咖。本身就系你細媽啦。佢多多都受得起啊。你唔叫系你既問題,唔系佢既問 ...

有冇拜我地都唔知,佢地係有左生埋個女擺滿月順手做埋架咋....
你可以咁講,但係我點都接受唔到一個第三者囉...重點係因為我爸個時離婚話係因為我冇陪佢,我自責左好耐,都依家諗通只係佢俾自己同佢個老婆可以一齊既藉口,唔係有左都唔會離婚,我真係接受唔到一個咁既人,係我個心永遠都有俾刺,只希望佢唔會最後要晒我阿爸D野就飛佢(佢係大陸人,以前有過家庭同小朋友,我真係冇好感)

咁你個個係正常喎,點講你阿媽都係大,佢係細.....仲有你地咁樣佢都有份飲架,可能個日佢好開心,你地唔知
話說我個時結婚,有D人係見到,佢有話番俾我地聽,過大禮個時佢冇餅食,叫個個追番我地俾佢食仲有我阿太要朱片鞋,要威俾人睇喎

子爵府

引用:Quote:原帖由+tiffany_wong23+於+13-05-17+

原帖由 laiki 於 13-05-17 發表
敢問你媽媽係咪要一個養5個?
一生完唔理又唔養,只係最細個果細佬叫做養同湊佢!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

侯爵府

引用:Quote:岚月亮+發表於+13-5-17+16:00+你老豆

原帖由 fanny3315 於 13-05-17 發表
有冇拜我地都唔知,佢地係有左生埋個女擺滿月順手做埋架咋....
你可以咁講,但係我點都接受唔到一個第三者囉 ...
如果佢系以第三者身份嫁你爸,你大可以連佢都唔請,無必要請左佢黎又唔針茶,費事其他三姑六婆有位入你地啊。街外人唔知實際情況既,只會覺得系你地唔識做人咋。

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:單親長大的jm,結婚時“針”茶,有冇“針”埋俾後父或後母?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:唉就係唔得,因男家係圍村人 +

原帖由 chitosefung 於 13-05-17 發表
唉就係唔得,因男家係圍村人
0奧

侯爵府

引用:我叫隻大陸雞做阿姨咋 +

原帖由 tamama_babyyan 於 13-05-17 發表
我叫隻大陸雞做阿姨咋
嘩!你真係好人!他日我仔叫佢老豆個大陸雞就有!乜啲賤精配得上有親人送終?奠酒都唔配啦!敬茶?

如果原配過身既繼父母係真心愛錫自己就配啫!破壞自己家庭既垃圾配嗎?

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

禁止發言

引用:我覺得針唔針真係好個人。最緊要唔好令大家

子爵府

引用:Quote:原帖由+tamama_babyyan+於+13-05-17+

原帖由 dordor1207 於 13-05-17 發表
嘩!你真係好人!他日我仔叫佢老豆個大陸雞就有!乜啲賤精配得上有親人送終?奠酒都唔配啦!敬茶?

如果原 ...
多多媽~當年係我媽同個有婦之夫攪埋放棄我地,爸爸係到我地大左先識到阿姨,佢未同我爸結婚前OK架,不過後尾佢知爸爸借$比我結婚就現形,再到後期d番嚟HK霸屋趕我姐姐走,所以先反左面叫佢大陸雞

長期都情緒低落

侯爵府

樓主,你呢個case,請都唔駛請,何況敬茶?! No way! 若是佢要到,安排佢坐一般朋友席or職員嗰席 (即係MUA, photog team嗰席)~

侯爵府

hashtag影視迷勳章

好複雜

老餅會員上科林只求開心!

禁止訪問

翡翠宮

Antie好有魅力!比我唔擺酒,或者只請朋友。

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

禁止發言

珍珠宮

首頁

尾頁

跳至