心聲留言

跳至

首頁
23456...81

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Re: 想搵音樂志同道合朋友

chinatea
嘩你地好勁呀仲可以做BanD 我淨係識唱歌咋 但又唔太好聽~HAHHAA~~我都想加入一齊反呀~
除非好似以前咁日日係屋企唱 練好為止
以為我去過工聯會學唱歌架~HAHA~都幾好玩 有得表下演咁

子爵府

我係果時大肚先冇氣,,,而家都ok ga 我可唔可以唱埋一份呀

男爵府

因為我係走音天后...所以咪叮左我走囉!!!

搵我打鼓? no way喇!!!我都成幾年無打鼓...家下同吾識都無分別... 我頂多打bom ba bom bom ba 打三個爸然後fill-in咁就無喇!!! 忌安哂榮刀七色過我...雖則佢咁多年打黎打去都係咁既必...!!!
饅頭媽媽(町) 寫道:
JAY媽
點解會叮你走架?? [quote]
JAY媽 寫道:
都吾怕!我生仔前後到依家唱歌都係好難聽!吾入咪又吾岩KEY...所以我老公班朋友叮左我走,吾CHUM我反~~~ :-( :-( :-( [quote]
饅頭媽媽(町) 寫道:
我都好鍾意唱歌架 未生個囡時成日用電腦錄歌 但生左個囡冇喇好似越唱越難聽咁,不過可能少練歌 ,而家都會去唱K架
唔知歡唔歡迎我呢~
[/quote][/quote]
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

男爵府

好媽媽勳章

jay媽
你好勁呀識打鼓,我以前有諗過去學囉 買左結他又冇學 hahaa~~~因為o個時返工都就唔到時間學,所以咪淨唱歌
~~

男爵府

好媽媽勳章

phoebe
大肚o個時好似提唔到d氣咁個肚頂住左~haha~
好辛苦架唱得,同埋我一唱歌 饅頭就係咁郁 可能難聽得淨抗議中,所以我見佢o個日冇郁 我就唱歌黎等佢郁~
phoebe^^ 寫道:
我係果時大肚先冇氣,,,而家都ok ga 我可唔可以唱埋一份呀

男爵府

早幾年我老公都買左支紫色電結他送俾我架~~~係我衰仔跟佢學結他學學下吾學之嘛....!!! 家下支電結他都封哂塵lu~~~
饅頭媽媽(町) 寫道:
jay媽
你好勁呀識打鼓,我以前有諗過去學囉 買左結他又冇學 hahaa~~~因為o個時返工都就唔到時間學,所以咪淨唱歌
~~
老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

男爵府

好媽媽勳章

咁你有冇學過呀??你地一家到係音樂世家黎架??
好勁呀~~
JAY媽 寫道:
早幾年我老公都買左支紫色電結他送俾我架~~~係我衰仔跟佢學結他學學下吾學之嘛....!!! 家下支電結他都封哂塵lu~~~

子爵府

我諗住買個kitty結他呀,,,買左我就會學ga喇

男爵府

吾好話我話,生左仔之後,何止無哂氣,我發覺連唱歌把聲都變埋!好似男人扮女人聲唱歌囉!!!所以嗰陣同老公&friends jam歌嗰陣,我都只係唱忌安同梅姐d歌唱得似樣咋!
饅頭媽媽(町) 寫道:
phoebe
大肚o個時好似提唔到d氣咁個肚頂住左~haha~
好辛苦架唱得,同埋我一唱歌 饅頭就係咁郁 可能難聽得淨抗議中,所以我見佢o個日冇郁 我就唱歌黎等佢郁~ [quote]
[/quote]

男爵府

淨械學左掃chord掃半首metallica既歌,咁就無再學喇!!!因為我聽吾明隻佬教乜....一個FM,一個AM...一個講地球話,一個講外星話...溝通吾到呀!

家下我都俾J仔學鋼琴... 不過衰仔無心去練,上堂又成日R身R勢吾專心...學左成年都吾掂呀!!!呢期仲要遇着我窮..所以都有兩個月無學喇...不過遲D會俾佢學番,等我搵得番份兼職先啦~
饅頭媽媽(町) 寫道:
咁你有冇學過呀??你地一家到係音樂世家黎架??
好勁呀~~ [quote]
JAY媽 寫道:
[/quote]

男爵府

早幾日逛劏李嗰陣見到哈碌吉涕既結他揹帶~~~~!!!我超級鐘意勁想買囉! 但是J佬即刻笑住係咁話我無聊!一百蚊條之嘛!!!都吾買番條TUM下老婆!!! :tongue: 等我搵到工做,自己買番條靚下先~~~~!!!
我諗住買個kitty結他呀,,,買左我就會學ga喇

子爵府

jay媽,
有kitty揹帶tim呀...正呀,,甘等我到時買結他買埋條帶先,, 我勁鍾意kitty呀
琴我以前都有學,,學左幾年,,不過我都好懶,,唔多練琴
我老公就想學打鼓囉

男爵府

蛋我教你老公打鼓啦!我老公教你彈結他喇!!! 至多收平D喇!!!(KIDDING...!!!)
jay媽,
有kitty揹帶tim呀...正呀,,甘等我到時買結他買埋條帶先,, 我勁鍾意kitty呀
琴我以前都有學,,學左幾年,,不過我都好懶,,唔多練琴
我老公就想學打鼓囉

男爵府

好媽媽勳章

jay媽
haha~我都覺生完把聲沈左,係呢你囝囝幾大呀~
我都諗住等饅頭大左比佢學彈琴,細個我媽好偏心 淨係比我妹學琴,之後我偷雞睇佢初級d識少少囉~haha~~

phoebe
嘩 kitty結他咁型,係邊樹見到架~~~

子爵府

kitty結他tom lee有得買

男爵府

J仔下個月就八歲喇!

查實都好難講話係偏心既...都好睇家庭經濟狀況架...有鬆動錢梗係兩個都俾學啦,否則,真係只可以兩個只能揀一個咋...

支電結他响劏李琴行有得賣!仲要係有兩隻色揀!好正!!! 不過我都係鐘意條吉蒂結他帶多D!!!
饅頭媽媽(町) 寫道:
jay媽
haha~我都覺生完把聲沈左,係呢你囝囝幾大呀~
我都諗住等饅頭大左比佢學彈琴,細個我媽好偏心 淨係比我妹學琴,之後我偷雞睇佢初級d識少少囉~haha~~

phoebe
嘩 kitty結他咁型,係邊樹見到架~~~

男爵府

好媽媽勳章

jay媽
haha~真係架 偏心佢自己都認冇計啦~不過大左都唔會太介意~
你囝八歲喇~~好勁呀 我仲有排捱~~
咁你會唔會一家人去唱k架~

子爵府

町媽,
甘夜仲未訓0既?

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

好提議...我想試下主音OR和音...因為我唔識玩樂器... :lol: :lol: 唔知"侵"唔"侵"我玩呢 ??
chinatea 寫道:
叮左你走....咁對你...娘子軍大家一齊去搶mic.霸mic殺呀...

原來都有咁多姊妹喜歡唱返兩咀真係攪個12mom樂團先得.

jay媽打鼓,有冇吉他手.bess手,主音,和音....快d來報名.要作首會歌出來先得.

我地都可以用下電腦來錄歌,咁整個網頁擺上去者. :-P

男爵府

好媽媽勳章

phoebe~~
haha~到今朝先覆你tim~
尋晚我上網睇d綜藝節目睇到好夜........到上床訓時又做康熙與小寶 睇到今朝五點先訓.........

首頁
23456...81

尾頁

跳至