自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

引用:A+唔想害自己及小朋友一生

原帖由 nn010 於 13-01-12 發表
A
唔想害自己及小朋友一生

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:不知已懷孕,照左x光......

B!我個陣都係食左藥!看左6個醫生再自己決定要!依家個女2歲

琥珀宮

畀面勳章

A, 因為係對自己同小朋友, 都係終生人生

男爵府

BK Milk勳章

我妹妹之前都試過,當時剛結婚,m遲左一星期,嗽左二星期,去左急症室,驗尿係未有受孕,醫生又係要佢照Xray,臨門一腳,我妹夫同Xray個職員講,“如果真係有BB,有乜事邊個付責?“,跟住個職員用片““蓋住妹妹的小腹,只係照肺部,之後真的有左,而且只喝了孕婦也可服用的嗽水!mouth:

無望  你妹夫好醒  發表於 13-1-12 19:59
nn010  醒  發表於 13-1-12 15:22

侯爵府

引用:我妹妹之前都試過,當時剛結婚,m遲左一星

原帖由 yanyan25h 於 13-01-12 發表
我妹妹之前都試過,當時剛結婚,m遲左一星期,嗽左二星期,去左急症室,驗尿係未有受孕,醫生又係要佢照Xra ...
你妹夫好醒!

珍珠宮

B

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

B 加睇多兩個醫生

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

再過幾個月生得,一係狠心決定A

大宅

B!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

B, 個醫生我前兩年睇過,又係誤診,真係唔掂

侯爵府

引用:Quote:原帖由+Starjennie+於+13-01-12+發表

原帖由 alicemic 於 13-01-12 發表
仲要個女人食咗好多感冒藥,高齡加X光,幾恨BB都好真係博唔過!
好似唔止感冒藥,佢中間仲患過尿道炎食藥,根住仲有一隻唔知什麼X血藥,唉... 所以都係睇多幾個醫生穩陣

珍珠宮

好媽媽勳章

但如果揀 b, 有D野係連超聲波都照唔到的, 例如智力,

我陀仔仔初期, 出現過甲狀腺低下這問題, 這病有機會影響bb的智力發展, 但超聲波只照到身體結構和發育, 睇唔到智力有無受影響, 當時連醫院顧問醫生都答唔到係咪百分百無事, 只叫我即時開始食藥, 亡羊補牢, 但之前未食藥前有無受影響, 佢都答唔到. 這事令我的懷孕期唔易過, 十萬個擔心, 但我從來無諗過唔要. 現在仔仔五歲幾了, 一齊ok.

子爵府

我會要個BB

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

jaycee_mami 發表於 13-1-12 15:41
但如果揀 b, 有D野係連超聲波都照唔到的, 例如智力,

我陀仔仔初期, 出現過甲狀腺低下這問題, 這病有機會 ...
我地行過同一條路

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:eeb+發表於+13-1-12+14:53+我會要個b

原帖由 丫雅 於 13-01-12 發表
期間會唔會再去照超聲波之類?
會做一般產檢,但唔會做oscar,

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我自己個時唔知有左 照左2次x光 食左消炎藥 等等 好多藥 之後發現原來有左bb 跟住我都有諗過唔要 但最後決定驗清楚先 好在最後都無事 我個時無怪醫生 因為真係自己既問題 醫生會問 你有無機會係有左bb 我答無 因為有避孕 但世事難料

子爵府

引用:Quote:原帖由+SW_Ball+於+13-01-12+發表明

原帖由 joannewu_0302 於 13-01-12 發表
冇咁快。
我識有個係咁,
幼稚園開始有超深散光.

大宅

看到這段新聞我想起5年前,我剛剛結婚!M又係沒來,仲成日留鼻血!看了一個婦科女西醫,驗尿,照陰超都看不到懷孕。搞到我好驚以為自己有什麼病,入左法國醫院喃住大檢查,照XRay。照前同樣也驗多一次尿,還是沒有懷孕。已經準備入去照時我奶奶狂打電話阻止我照!最後我決定吾照XRay,一個月終於驗到有左奶奶算係救左啊仔一命所以錫到啊仔燶

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

小豬澄 發表於 13-1-12 16:09
我自己個時唔知有左 照左2次x光 食左消炎藥 等等 好多藥 之後發現原來有左bb 跟住我都有諗過唔要 但最後決 ...
佢冇幫你驗??

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:小豬澄+發表於+13-1-12+16:09+我自己

原帖由 丫雅 於 13-01-12 發表
佢冇幫你驗??
有驗尿但唔係驗懷孕 因為我係睇尿道炎 再加上我話無機會懷孕 同個時需然接近婚期但我都算未結婚 唔係個醫生錯 真係我大意 我連最後黎m係幾時都唔記得

首頁
23456...9

尾頁

跳至