跳至

首頁
23456...10

尾頁

子爵府

Re: "基恩幼兒學校" 吹水站~

ccmeow,
但校長話唔俾一返就返全日呀..........

男爵府

ccmeow
原來d相係o甘用既, thx

helen
o甘你去家長會時間係未同我一樣呀

子爵府

lui_BB,
係呀, 時間一樣呀!!

男爵府

helen

不如約埋cyrus ma一齊去好無呀~ 反正大家都係上環
*不過cyrus ma無蒲過入來, call下佢先

子爵府

但要放左阿囡響育嬰院先喎, 基恩話盡量唔好帶小朋友呀~
可以約埋食早餐先~

男爵府

helen

係wo~ 我都唔記得要帶呀仔返育嬰園tim, o甘可以係學校附近一齊食早餐 到時再聯絡啦~

子爵府

lui_BB,
我pm左我手機號俾妳~ :mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

kohelen,

係呀 咁奇!

kohelen 寫道:
ccmeow,
但校長話唔俾一返就返全日呀..........

別墅

lui_BB, Helen,

我都收到信喇, 不過我請唔到假, 應該會由daddy去聽

男爵府

bbcyrus

你終於入來報到la~

複式洋房

你們好....小兒都將會是基恩學生....

佢叫 滔滔 .....

男爵府

小朋友讀緊 or 就來入讀既mami, 一齊交流下 or 吹下水啦~

1) lui_BB --- 銘澤 --- 27/10/2004 --- 06入讀N1
2) kohelen---可晴----6/6/2004-------06年8月讀N1
3) ccmeow---lailai--21/3/2000--讀緊N4就快畢業啦~
4) bbcyrus---cyrus
5) adasywong---滔滔

男爵府

adasywong

Hi~ o甘你7/8去唔去家長會呀

複式洋房

會....到時見

複式洋房

請問你抽到喇沙是否單靠運氣呢? 我仔仔將升N3, 請問要什麽時候預備選擇小學? 若報名校, 要準備什麼?
ccmeow 寫道:
lui_bb,

其實round 1 報p1計分唔計區 冇法啦! 老公上年office又搬左去KLN, 所以搬啦!

有時就算冇燒都最好係屋企休息夠有抵抗力先返學... 你有冇親戚幫到手? 有時真係會突然半夜發燒咁你要預備隨時可以請假架~

大宅

好媽媽勳章

lui_BB,

Pls check PM, Thx.

大宅

好媽媽勳章

weng,

round 1 - 夠分就一定入到, 好多人同分就靠運氣啦!
round 2 - 全靠運氣!

如直資/私校 - 靠interview表現, 小朋友要有禮貌, 唔害羞, etc. 當然有d見得人架certificate會加分啦! interview如要見家長就最好父母一齊去.

大宅

好媽媽勳章

lui_BB,

Pls check PM again, Thx.

複式洋房

ccmeow,

咁嗰啲interview 嘅訓練班有用嗎? 你個小朋友有無参加過?
ccmeow 寫道:
weng,

round 1 - 夠分就一定入到, 好多人同分就靠運氣啦!
round 2 - 全靠運氣!

如直資/私校 - 靠interview表現, 小朋友要有禮貌, 唔害羞, etc. 當然有d見得人架certificate會加分啦! interview如要見家長就最好父母一齊去.

男爵府

helen

明天不如係學校等好無呀?
另, 提你帶相
我今早先同銘澤影 >>photo<<
由於時間關係, 我照晒lee張相算lu~

首頁
23456...10

尾頁

跳至