論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

soright 發表於 12-9-1 23:51
open the name of agency and the staff who handle your case?
agency 叫,歡?handle: Gigi

男爵府

Support u

大宅

support u

大宅

畀面勳章

回覆:苦主, 有時朋友都真的不可信..

Support 樓主!

大宅

回覆:苦主, 有時朋友都真的不可信..

Support! 真的假不了

複式洋房

公義長存架... 只要講事實, 對得住人, 就得.

大宅

support你,加油呀

複式洋房

個個衰姐姐去左勞工處, 剛剛我今日收到佢申請要我賠償個封信, 佢CLAIM 我9 萬幾咩. 我收到後火都黎埋, 打去勞工處小爆個個主任, 佢話個工人話我無理解僱佢, 又話我工傷期間娥佢解僱. 所以CLAIM 我9 萬. 加埋代通知, 所謂工傷期間的ALLANCE 1000 蚊... 事實上, 我一早已經去勞工處報案, 炒佢的原因已經寫得好清楚. 存心欺騙, 疏忽照顧, 莫視僱主工作指示...
此外, 工傷一事, 我老公都有CHALLENGE 佢地,個工傷係屈我地, 仲話勞工處D人點解唔覺得有問題, 如果炒佢個日有工傷點解佢唔即日去睇醫生, 要過左一日先去睇. 而家口同鼻講. 睇下邊個誠信高D... 9/20號勞工處約左我同我老公上去同個衰賓和解, 和我就一定唔會同佢和, 要打官司就打. 等佢咁易得手.

複式洋房

Hi nuttygloria

請你現在要冷靜,寫下事件始末.

我都是苦主,開始時真的非常angry,比賓賓claim遣散費,賓賓只是有權claim,並不代表她一定claim到.

你只要補回合理費用(如機票等),到勞工處時記得帶所有有關文件,勞工處只是調解事件,沒有權判誰贏,如大家都不妥協,就去勞資審裁署,到時等法官判.

支持你,一定要堅持,不要比賓賓害人.

thanks

複式洋房

appletree123 發表於 12-9-6 23:15
Hi nuttygloria

請你現在要冷靜,寫下事件始末.

apple tree, 真係好嬲架, 請到個咁ga 姐姐, 幫唔到手之餘, 炒佢之後仲要搞一鑊粥比你嘆... 做左2 個月就想要人地9 萬幾蚊,
佢真係有d事. 發錢瘟...

我諗選完議完之後, 真係有需要同d 議員反映下, 僱傭條例係咪有需要改...

首頁

尾頁

跳至